Hjem / Nyheter / Tema turnering i «Kontringspill»

Tema turnering i «Kontringspill»

Tempoet og aktiviteten i Skedsmohallen nådde nye høyder i dag under 2.runde av Temaserien for Østlandets håndballfrelste 14-åringer. Totalt 35 lag, kontinuerlig tre kamper i aksjon og full fokus på kontringer. Det er hurtighet og overblikk som er viktig denne dagen.

Temaserie for 14-åringer

5 helger iløpet av høsten er det litt spesielle regler som gjelder for 14-åringene i Øst-Norge. For tredje året på rad arrangeres temaserie med spesiell fokus på utvalgte spilleemner. Forrige helg ble første runde i årets serie avviklet i Ski, hvor kontringsspill med vanlig avkast fra midten sto i fokus. Denne helgen avanserte temaet til kontringsspill med utkast fra målgård, noe som skal gi spillerne trening i å lese spillet og tenke fremover. Og ikke minst skal det gjøre håndballen enda morsommere. Positiviteten blomstret under dagens kamper i Skedsmohallen i Lillestrøm.

– For mål som blir scoret under kontring får lagene dobbelt med poeng, forteller hovedarrangementsansvarlig Kari Larsen fra Lillestrøm Håndballklubb. Kampene spilles etter vanlige regler utover dette, men det er ikke mulighet for time-out som i en vanlig kamp, og kamptiden er satt til 17 minutter, sier hun.

Ubeseirede jenter

At spillerne selv liker ideen og tiltaket er utenfor enhver tvil. Jentene i Lillestrøm Håndballklubb jublet enstemmig på spørsmål om opplegget faller i smak. At jentene er ubeseiret så langt i turneringen, er nok en grunn for jubel på hjemmebane. Hovedtrener Ivar Gundersen berømmer jentene for den gode jobben de gjør, til tross for at laget kun består av 9 jenter.
– Vi skulle gjerne hatt et par spillere til, men vi gjør så godt vi kan med det vi har. Jentene jobber godt sammen og vi har en god tone og solid tillit.Det er utrolig moro og vi begynner å tro på en målsetting om å gå ubeseiret gjennom hele turneringen, nå som det har gått så bra hele veien, smiler han. Allerede i morgen spiller jentene ny seriekamp, men sesongen har knapt startet for 14-åringene. Før jul står det nemlig ytterligere 27 kamper på spilleplanen.

Bedre forståelse

Turneringen, som etterhvert har blitt en kjempesuksess, har vokst og tatt form underveis. Temakoordinator Egil Martin Dahlum er en av ildsjelene bak ideen og følger opp hver runde av serien. Dahlum forteller at region Øst-Norge foreløpig er alene om arrangementet, men at flere regioner ønsker å settet igang lignende tiltak.
– Jeg håper flere vil komme etter med temaserier, men fordi det er såpass ressurskrevende kan det ta litt tid, sier Dahlum. Tiltaket er ment som et spiller-trener-og dommertiltak, og det skal bidra til å øke spilleforståelsen hos utøverne. I tillegg blir trenerne i forkant av hver runde kurset i de aktuelle temaene. Blant annet har vi med landslagsspiller Geir Oustorp som en av instruktørene, forteller han.

Neste runde av Temaserien for J14 og G14 spilles i november. For mer informasjon om arrangementet kan du klikke deg inn på: