Hjem / Nyheter / #NAME?

#NAME?

– Møtet med jentene har vært veldig positivt, sier trener Lars. I dette intervjuet forteller han litt om seg selv, de første inntrykkene av laget og målene han mener det er realistisk for ham og jentene å sette seg.

Vi møter sørlendingen som har tatt over som hovedtrener for 91-jentene ved pc’en på hytta til Rita og Ove, Lindas foreldre.

Ute har jentene gjennomført to knalltøffe treningsøkter. Inne sitter Lars og får igjen pusten. Han har gjennomført alle øktene sammen med jentene. Nå forbereder han spillermøte med film om mental trening.

En powerpoint-presentasjon om fremtidige målsetninger for laget ligger også klar.

– Møtet med jentene, foreldrene og klubben har vært veldig positivt. Jeg synes vi har fått en kjempefin start. Det er en veldig trivelig gjeng og være sammen med. Derfor gleder jeg meg virkelig til høsten og den kommende sesongen, sier Lars.

Lars er 22 år, heter Johansen til etternavn og har bodd på Strømmen siden i november, men kommer opprinnelig fra vakre Øyestad, ikke langt fra Arendal. Han jobber i det daglige som trener og spillerutvikler i Norges Håndballforbund.

– Hvis du skal beskrive deg selv med noen få ord, hva sier du da?

– Jeg er positiv, engasjert, jeg vil utrette mye. Jeg har ambisjoner i livet på flere områder, ikke bare håndball, selv om jeg er trener og jobber i NHF med spiller og trenerutvikling.

– Har du spilt håndball selv?

– Ja. Til jeg var 17. J spilte i Spar-serien for Øyestad. Deretter ble jeg trener. Jeg har trent lag i fire år. Bylag og regionslag. Trente gutter 17 Øyestad i fire år oså. Jeg er utdannet trener 3.

– Din største opplevelse på håndballbanen?

– Det var seieren i Partille. Som trener for Øyestads gutter 17. Det var stort. Vi slo Sävehof, et svensk lag. Svenskene har mange gode klubber og lag. Sävehof er ett av dem.

– Ditt største øyblikk som spiller?

– Seier i Petter Wessel-cup, helt klart. Jeg spilte på Øyestads g84-årgang og vi vant Petter Wessel som 14-15-åringer. Det var utrolig gøy, sier Lars som heller ikke har problemer med å svare på hvem som er verdens beste håndballspillere.

– Jeg synes Linn-Kristine Rigelhuth er kjempedyktig. Så har vi Ivano Balic fra Kroatia. Han er i alle fall den beste angrepsmessig.

Men spør du Lars om hvem som er hans forbilde, får du et litt annet svar. Det er ikke noen håpndballspiller.

– Nei. Det tror jeg må være Cato Zahl Pedersen. Han imponerer meg med sin livskraft, sin vilje og utrolig sterke engasjement tross sitt handicap, sier 22-åringen som også kan avsløre et par andre sider ved seg selv.

– Favorittretten er Pizza Grandiosa. Det er veldig godt. Jeg spiser det ikke så ofte, selv om jeg nå bor for meg selv. Men når jeg har det, er det kjempebra.

– Har du noen favoritt innen musikk?

– Jeg er nokså altetende. Men jeg synes at Robbie Williams er dyktig. David Gray er veldig behagelig å lytte til. Kurt Nilsen er også en jeg liker.

– Hva slags mål har du med laget?

– Først og fremst ønsker jeg å få jentene mest mulig sammensveiset utenfor banen. Dernest vil jeg få inn en god treningskultur. Det bør være et soleklart mål for oss å kvalifisere oss for Spar-serien neste år.

– Spar-serien?

– Ja, det er det nye tilbudet Norges Håndballforbund har satt opp for 16-åringene. Man kvalifiserer seg regionalt. Deretter blir det 16 lag som kvalifiserer seg for nasjonalt seriespill.

– Det er med andre ord de 16 beste lagene i Norge?

– Ja, og jeg mener det er et mål som vi kan oppnå hvis vi gjennomfører det programmet jeg har lagt opp til. Hvis jentene følger opp og vil.

– Går det an å si noe om hva slags håndball du ønsker at jentene skal spille?

– Ut fra det jeg så av kampene i Ski kan det hende at kjapp, effektiv håndball er det som passer for oss. Mange kontringer. Foreløpig kan det se ut som om vi mangler litt skuddstyrke bakfra.

– Hva forventer du av spillerne?

– At de er helhjertet når de er på trening og at de tør si fra hvis det er dager da de ikke orker å trene fordi det er mye annet viktig. Så forventer jeg ærlighet og respekt. Det går alle veier. Fra spiller til spiller, fra spiller til trener og fra trener til spillere.

– Er det noe du forventer av oss foreldre rundt laget?

– Jeg håper på aktive foreldre. At man stiller opp på kamper, deltar på dugnader og tar sin del og følger med på barnas fritidsaktiviteter.

– Er det mulig å trene og være med om man har andre idretter og hobbyer eller ikke kan være med 100 prosent til enhver tid?

– Ja. Her skal vi tilrettelegge best mulig for alle. Jeg kan lage indviduelt tilpassede opplegg. Jeg tror det er lettere å fortsett med håndball og la seg engasjere til å trene, dersom man trener variert og allsidig og føler seg trygg på det man er med på. Da blir det fort veldig gøy å trene håndball, avslutter Lars, før han går ut i døråpningen og kaller inn jentene til spillermøte.