Hjem / Nyheter / Jentene greit videre i Umbro Cup

Jentene greit videre i Umbro Cup

Jentene spilte en fin kamp mot Jar 1 i 1/32-finalen i Umbro Cup 2006 29. september.

En time før kampstart er jentene på plass. Flotte Nadderud stadion bader i høstsol. Inne er det liv i svømmehallen. Noen gutter trener i håndballhallen. Men snart åpner billettsalget. Det gjøres klart til kamp. Det selges kaffe og god sjokoladekake. Jentene varmer opp. 9 ivrige foreldre benker seg til på tribunen. Anført av Viggo, Maikens pappa. Han skaper cupstemning med medbrakt skarptromme. Veronica er dagens kaptein. Hun hilser på motstander og dommer. Så er vi i gang – denne gang i blå drakter.

1. omgang:

Det starter med et par glipp. Sitter ikke klisteret? Etter 24 sekunder scorer Jar. Skal det bli en slitedag? Jentene setter fart. Vi får straffekast. Setter dem frekt inn. Vi skyter utenfra, kommer fra kant og avslutter fint inne på strek. Samtidig tetter vi igjen bakover. Vår keeper står som en levende vegg. Etter 10 minutter leder vi 8-2. Dette går på skinner! Men så begynner vi å slippe Jar innpå oss. Vi misser på avslutningene våre, de scorer på sine. En langskytter fyrer løs. Men Linda og Ole Martin gir et par beskjeder. Jar-spilleren får frimerke. Og så setter vi inn turbogiret. De siste minuttene øker vi ledelsen igjen. Pauseresultat: 14-7.

2. omgang:

Lik start som i 1. omgang. Et mislykket angrep, så våkner vi opp. Ballen går raskt, vi kjører overganger og kommer på skudd. Selv med et par straffebom, øker vi ledelsen. Da tavla viser 10 minutter, leder vi med 10 mål. Men så slipper vi dem innpå igjen. Flere angrep går i vasken. Jar-jentene kryper innpå – selv om keeperen vår gjør flere pang-redninger. Det er temperatur. En Jar-jente får rødt kort. Jar-trenerene er aktiv på sidelinjen. På tribunen hyler en skokk med gutter «bom!» «bom!» hver gang en LHK-spiller prøver å avslutte. Men nærmere enn 7 mål får Jar ikke komme. Linda og Ole Martin tar time out. Og på 19-12 henter utespillerne frem igjen det de kan. Vår målvakt stenger også for kvelden. Nådestøtet kommer i form av flere kjappe mål. Beviset på at vi er best. I hvert fall i dag. Da dommeren blåser av kampen, står det 25-15. LHK-90 er videre. Jar er ute.

Etter matchen møter vi dagens lagledere, Linda og Ole Martin, på vei ut av hallen.

– 25-15 seier må vi være fornøyd med. Jentene spilte kjempebra. De gjorde akkurat det de hadde blitt enige med Lars om å gjøre, sier de.

– Hvordan vil dere beskrive 1. omgang?

– Den begynte bra. Så roter vi litt. Sånn 10-15 minutter ut i kampen. Men heldigvis straffes vi ikke så hardt. Og vi har i tillegg en keeper som gjør flere kjemperedninger. Totalt 25 i hele kampen. Det er meget bra.

– Hva med 2. omgang?

– Den ligner på 1. omgang. Vi starter veldig bra. Etter 10-15 minutter skjer det noe. Det butter igjen i angrepene våre. Men etter time-out’en tar det seg opp igjen.

Både jentene, foreldrene samt Linda og Ole Martin er i strålende humør da de setter kursen hjemover.

– Ja, dette var noe annet enn serieåpningen mot Sarpsborg, gliser de.

Fra lagledelsens notatbok:
God innsats, flere fine skudd og angrep, jentene fulgte Lars sine instrukser til punkt og prikke. Dessuten: Flott kamp av keeperen! Hva vi kan jobbe med: Beholde roen, spesielt i angrep. Vente med å finne på ting til vi har fått fart på ballen. Kan bli flinkere på returer. Og huske på at alle må raskt hjem i forsvar igjen.

Laget:
Veronica, Jeanette, Bettina, Andrea, Cecilie, Siri, Maiken, Marte S.L, Ine, Elisabeth, Dina, Camilla.

Her kan du se bilder fra kampen!

PS:

I 1/16 dels finalen kan vi møte ett av disse lagene: Korsvoll, Furuset, Monolittem, Ullern, Nit/Hak2, Sarpsborg 1, Oppegård 1, HK Herulf, Veitvet, Degernes, Njård1 eller Raumnes/Årnes. Spilledato er ikke fastsatt. Fra 1/32 finale-runden noterer vi oss at mange Romerike-lag er slått ut. Både Fet, Nit/Hak1, Ull/Kisa, Høland og Enebakk tapte sine kamper. Mestscorende i runden hittil er Jardar 1 som vant 54-13 over Enebakk.