Hjem / Nyheter / Seier over serieleder Veitvet

Seier over serieleder Veitvet

Skrevet

LHK-90s 15-åringer sørget for en super sluttspurt mot serieleder Veitvet.


Jentene lå under med 4 mål 11 minutter før slutt. De vant kampen 21-18. Dermed er jentene bare to poeng etter tettrioen Helset 1, Veitvet og Oppegård 1.

Kald start

Det var kaldt i Veitvethallen under oppvarmingen. Både Veitvets trener og LHK-90 supporterne viste med tydelighet at de frøs inne i det kommunale anlegget. Men kaptein Veronica og LHK 90-jentene sørget for at at både motstandere og supportere kjapt ble varme. Jentene som stillte på banen idag var: Andrea, Jeanette, Ine, Cecilie, Bettina, Dina, Camilla, Veronica, Stine, Marte, Maiken og Siri

1. omgang:

J91 prøver å følge beskjedene om å ligge bredt, få fart på kula og utfordre mot mål. Etter 11 minutter står det 5-2 i vår favør. Da har også en Veitvet-spiller tråkket over og desverre gått ut.

Også på 6-4 synes Ole Martin at vi har full kontroll. Men så gjør vi små, men kostbare feil i angrep. Få minutter senere står det 5-5. Veitvet får det Linda og Ole Martin synes er lette mål. Linda tar time-out. Da er det 9 minutter til pause. Før vi rekker å utføre det vi er blitt enige om i time-out’en, gjør vi nok en liten angrepsfeil.

Så går Veitvet går opp i 8-7 ledelse på straffe. Vi får to utvisninger på kjappen, Andrea får desverre et skikkelig vondt overtråkk, men jentene holder Veitvet. I alle fall nesten. Pauseresultat: 7-9. I favør Veitvet.


2. omgang:

Litt treg start. Få kontringer. Etablert angrep går i stå og angrep misbrukes. I motsatt ende scorer Veitvet. Oslo-laget leder 14-10 når det er 16 minutter igjen.

Men så skjer det noe! Angrepene begynner å sitte, samtidig tetter jentene skikkelig igjen bak. Stine er ute og forstyrrer på midten. Bak er de andre aggresive. Ute og støter de også.
7 minutter før kampslutt utligner vi til 16-16. På tilskuerbenken når lyden av skarptrommen, bjellene og heia-ropene til LHK-jentenes supportere et nytt nivå. Det er temperatur i hallen. Spillere på begge lag viser irritasjon, slår i dekket med nevene, det kjempes tett og realt i nærkampene. Da skjer det igjen: En flott scoring fra kanten. 17-16. Vi er i tet! Rett etterpå kommer kampens mest omdiskuterte situasjon.

Drama

LHK-jentene vinner ballen i forsvar. Linda legger kjapt time out-kortet i sekretariatbordet. Hun vil roe spillerne i de tette sluttminuttene. Få jentene til å spille et langt angrep. Men i det samme har LHK-90 satt igang et rush, en langpasning, som desverre går rett i en Veitvet-klype og som igjen gir Veitvet anledning til å fosse frem mot LHK-målet. Alt sammen før sekretariatet rekker å blåse stans i spillet. Kaos oppstår. Det reagerers fra tribunen da LHK får time-out’en som de har bedt om. Det reageres igjen da dommeren lar LHK starte igjen med ballen. Det gir jentene anledning til å gå rett i angrep.

Når spillet igjen kommer i gang, kjører LHK-jentene over hjemmelaget. Fire kjappe mål. Jentene gjør som Linda og Ole Martin har sagt. Veitvet scorer bare ett. Kampen er over. På tavlen lyser det 21-18 i røde bokstaver – i LHKs favør. Ole Martin er nesten like svett som jentene. Og hendene til Linda skjelver.

Ikke lenge etter rapporterer en fornøyd Ole Martin om kampen på telefon til trener Lars.

Roser jentene!

Etterpå oppsummerer de:

– Vi kan ikke få rost jentene nok. Forsvarsmessig er det 100 prosent. Alle gjør en kjempejobb når de er utpå. Full innsats. Bra!

– Ivar lurte på om de slet med utholdenheten etter serieåpningen mot Sarpsborg. Jentene ga ham svar på tiltale idag?

– Ja. Det var en fantastisk avslutning. Helt utrolig!

– Hvordan opplevde dere time-out’en?

– Jeg ropte «ro dere ned». Men så ser jeg at vi gjør det motsatte. Det koker i hodet på jentene der ute. Derfor slår jeg time out-kortet i bordet. Det var viktig. Det var rett før slutt, sier Linda.

Hun forstår reaksjonene fra Veitvet. Men det var ikke LHKs skyld at sekretariatet ikke rakk å blåse, konstaterer hun.

– Vi gjorde alt rett. Hadde dommeren avvist det, hadde vi uansett vunnet. Om ikke med tre mål, så i hvert fall med to.

– Hva setter du og Ole-Martin på plussiden idag?

– Innsatsen! Og forsvarsarbeidet!

– Hvor så dere forbedringspotensiale?

– Vi kan bli enda tryggere i angrep. Vi må roe oss ned når det koker. Så må flere ta ansvar for å gå på mål. Det er for få som avslutter. Vi kan ikke overlate til to å gjøre hovedjobben med å score.

– Det gikk tøft for seg idag. Hva med skadesituasjonen?

– Desverre fikk Andrea et skikkelig overtråkk. Hun fikk is, men det gjorde skikkelig vondt. Og Siri fikk smerter i skulderen som hun skadet under den første treningskampen på torsdag. Vi håper at begge snart er tilbake igjen for fullt.

Veitvet-ros

Hva sa Veitvets trener etter matchen?

– Vi ledet hele veien. Det var jevnt. Men vi hadde kontroll. Det som skjer er typisk. Lederlaget slapper av. Det er farlig. For LHK-jentene gjør en bra jobb. Og de var flinke da de hentet inn ledelsen.

– Dere ledet serien før denne kampen. Dere har kommet godt i gang med sesongen?

– Ja. Vi hadde to seierer. Vi skulle klart den tredje i dag. Vi ledet. Men så ble det tungt på slutten.

– Hvordan opplevde du time-out situasjonen i 2.omgang?

– Vi mener at vi har ballen da LHKs lagleder ber om time-out og hun får det. Vi mener dommeren gjør en feil. Da LHK får starte med ballen etterpå, blir det mål og det fører til at LHK vinner.

Men Veitvet-treneren vil ikke skylde på dommeren.

– Dommeren dømmer. Vi tar det helt fair.

Dog mener han – likhet med flere trenere og ledere – at det på dette nivået ikke holder med en dommer.

– Det burde være to. Da får man for tramp, for strake armer etc. Det skjer mye, det er tett, og hardt når jentene er på dette nivået, sier han.


Heng på tetlagene

Det ble spilt tre kamper i LHK 90’s pulje i helgen. I lokalderbyet Sarpsborg 1 – Rolvsøy 1 i Kongstehallen reiste Rolvsøy kjerringa etter tap for Oppegård sist. 33-20 vant Rolvsøy mot Sarpsborg-jentene. Helset beseiret Kråkerøy 33-18 og topper dermed serien.

I neste seriekamp møter Helset LHK-jentene.Det kan bli en fin match.

Bilder fra dagens kamp finner du her.

Her er tabellen etter helgens serierunde:

1 Helset 1 2 2 0 0 63 – 314
2 Veitvet 3 2 0 1 51 – 444
3 Oppegård 1 2 2 0 0 47 – 414
4 Rolvsøy 1 2 1 0 1 55 – 442
5 Sarpsborg 1 3 1 0 2 63 – 722
6 Kråkerøy 3 1 0 2 53 – 642
7 LHK-90 1 2 1 0 1 37 – 422
8 Ull/Kisa 1 1 0 0 1 16 – 210
9 Holter 2 0 0 2 22 – 480

Top