Hjem / Nyheter / Seier over Raumnes/Årnes ga plass i 1/8 finalen

Seier over Raumnes/Årnes ga plass i 1/8 finalen

Moro med Umbro Cup
Raumnes/Årnes ble slått 23-12 i Skedsmohallen. Det er 16 lag igjen i 15-årsklassen i Håndballforbundets regionale turnering på Østlandet. Vi er ett av dem.

De blåhvite jentene fra Raumnes/Årnes skulle slås. Det var jentene enige om. Årnes-laget hadde ikke vunnet i serien sålangt. Likefullt: De hadde tapt med bare ett mål i serieåpningen mot Fet, i følge kamprrapportene til Håndballforbundet. Dermed burde ikke kampen tas for lett på. På tribunen var det godt med foreldre og supportere. En gjeng fra Årnes var også på plass. Pluss eks-trener Lars. Han var spent. Fulgte nøye med på hva jentene gjorde. Denne gang fra tribuneplass.

Laget: Siri, Marte N, Maiken, Bettina, Stine, Jeanette, Linda, Cecilie, Ine, Elisabeth, Veronika, Camilla,

1. omgangen:

Jentene går raskt opp i 3-0. Men tempoet er lavt, laget virker slapt både i forsvar og angrep. Noen feilpasninger er det også. Det er akkurat som LHK-jentene har tatt seieren på forskudd. De faller ned på Raumnes/Årnes’ tempo. Dermed rykker med ett de blåhvite gjestene opp i ledelsen. Elisabeth må desverre også gå ut. Hun har vondt i skulderen. Heldigvis løfter jentene seg noe på 6-6. Da dommeren blåser av, har sekretariatet med Hanne og Wiggo notert 9-7 i favør av LHK-90 på kampskjemaet. Jentene går i garderoben. Der får de klar beskjed av Ivar om at de må ta seg sammen. Jentene må stå på mer. Få opp tempoet. Jobbe hardere. Han vil ikke ha noe av at de går bort og taper denne kampen.

2. omgangen:

Vi ser det umiddelbart: Jentene er mer på hugget. De lager et par kjappe mål. Er plutselig i tet med 5-6 mål. Et par fine gjennomspill. Noen soloprestasjoner. Flere fine kantscoringer. Dessuten: Et par kjappe rush. Snart leder vi med 8 mål. Men så skjer det igjen: Jentene slipper seg ned på et lavere gear. Ivar synes ikke lenger at de er like mye på huggget. Han maner de til å tette igjen i forsvar og få fart på ballen i angrep. Men så glimter vi til igjen. Drøyt midtveis i omgangen går vi opp i 10 måls ledelse. Vi er oppe i 11 måls ledelse. På slutten går vi ut i mann-mann. Prøver å snappe ballen og få et siste mål. I stedet scorer Raumnes/Årnes. Sekunder senere er matchen over. Resultat: 23-12.

I hallen etterpå oppsummerer Ivar:

– Jeg er misfornøyd med 1. omgangen. 2. omgangen er jeg mye mer fornøyd med Vi scorer 13, slipper inn 5. Det er akseptabelt.

Ivar vil dessuten rose kantspillerne. Alle gjorde en fin jobb. Han synes videre at jentene er i ferd med å få tilbake de raske kontringene. Det kjappe tempoet. Dessuten er det en tredje ting han så: Nå har vi mange spillere som kan spille på flere plasser. Vi er allsidige. Det er kanskje det «nye lagets» fremste styrke. Og til sist: Han synes keeperne fikk vist seg frem. De løftet på bena og gjorde en bra jobb.

– Hva så du som dere må jobbe med og bli bedre på?

– Vi må jobbe mer, flytte bena bedre og prate mer sammen. Spesielt i forsvar. Det handler om å gjøre klare avtaler. Hvem tar linjespillerne. Hvem går ut. Og så handler det om å holde høyt tempo, kontre raskt og få ballen til å gå kjapt.

– Nå er det en liten pause i serien?

– Ja. Vi har ikke kamp før om halvannen uke. Da møter vi Oppegård.

– De er nummer 2 i serien?

– Ja. Men vi slo dem i treningsturneringen i Ski i sommer. Det kan jentene gjenta. Men da må de stå på 100 prosent og gjøre en god kamp.

– Hv med treningene fremover?

– Vi skal trene godt og jentene skal få jobbe 100 prosent.

Med seieren over Raumnes/Årnes er jentene klare for 1/8 finale.

Følgende lag kan vi møte:

Ås, Sarpsborg 1, Ullern, Nordstrand 1, Ski, Jardar 1, Vollen 1, Tindlund, Furuset, Skogstrand, Rolvsøy 1, Helset 1, Korsvoll 1, Høland, Oppegård 1, Ammerud, Klemetsrud og Veitvet. At det er 18 lag, skyldes at ikke alle 1/16 finalene er ferdigspilt.

1/8 finalene skal spilles før årets utgang. For ordens skyld: Den store cupfinaledagen, med alle finalene i de ulike aldersklassene, arrangeres med stor festivitas på vår hjemmebane – i Skedsmohallen!

Bildene fra matchen mot Raumnes/Årnes ser du her.

Her har du en videosnutt fra matchen, UllKisa-kampen fra sist søndag ser du her.

Her er resultatene fra de spilte 1/16 finalene:

FREDAG 27.10.2006

1900