Hjem / Nyheter / Tre seierer og ett tap i romjulscup

Tre seierer og ett tap i romjulscup

J15 klare for semifinale

Fire spennende kamper. Tre av dem endte med seirer. Jentene er klare for semifinale i A-sluttspillet mot Ammerud i Rælingens julecup!

– Moro! Spesielt siste kampen mot Vesti var bra, mente Bettina, Cezza, Siri og Elisabeth etter at siste kampen i innledende pulje var over.

– Jeg er godt fornøyd. Men i første kampen fikk ikke jentene til det vi ble enige om, sa Linda.

Hun og Ole Martin leder laget i turneringen.

Følgende spilte første dag i julecupen: Jeanette, Linda, Ine, Cecilie, Stine, Bettina, Elisabeth, Maiken, Marte N, Siri

Første kamp mot Vestli:

Matchen har knapt startet før vi får en utvisning og fire kjappe mål rett i fleisen. Men på 5-1 starter jentene å hente inn forspranget. Vi er bra i forsvar. Men Linda synes ikke vi er kjappe nok i angrep. Etter 15 min står det 6-5 til Vestli. Vi er i siget. I ferd med å ta over kampen. Men i stedet scorer Vestli. Da alle tror kampen er over etter 20 min, står det 9-7 i Vestlis favør. Men så beordrer sekretariatet spill i 5 min til. Jentene får en ny sjanse til å punktere kampen. Men dengang ei. Vestli vinner jublende 9-8.

Andre kamp mot Fet:

Kampen bølger. Men ingen får mål. Så scorer LHK på langskudd. Vi er friskere enn i første kamp. Spesielt på kant. Gang etter gang er kantspillerne våre igjennom og scorer. Vi prøver å pakke inn og støte på de to høye og farlige Fet-jentene. Vi kjenner laget godt fra mange møter, senest i treningskampen rett før jul. Matchen er spennende. Men vi er i tet kampen gjennom. På slutten leder vi ett mål. Det blir to. Sluttresultatet blir 11-9 til LHK-90.

Tredje kamp mot Vestli:

Sparsom detakelse i j15 i årets julecup. Lagene spiller dobbel serie i innledende runde. Dermed får vi sjanse til å revansjere det knepne nederlaget mot Vestli fra tidligere på dagen. Vestli-jentene rir på en medgangfsbølge. Men nå er vi på hugget. Vi leder. Så blir Siri utvist og Bettina skadet. Spenningen i hallen er stor. Vestli har 2 spillere som stadig kommer igjennom. Men jentene viser at de er best. Midtveis er vi oppe i 3 måls ledelse. På slutten jevner det seg ut igjen. Men vi vinner fortjent 14-12.

Fjerde kamp mot Fet:

Fire lag slåss om å gå videre til A-sluttspillet. I pausen før siste kamp telles det poeng, plussmål og målforskjell i innbyrdes oppgjør. På nytt får jentene 4 mål mot seg helt i starten. Så starter jobben med å hente inn Fets ledelse. Og jentene viser igjen styrke: Det er tett i forsvar. De scorer ulike typer mål. De har fine avslutninger i angrep. Ballen går kjapt. Fet henger ikke med. Og for fjerde kamp på rad idag gjør keeperne våre mange og viktige redninger. Seieren blir til slutt 11-8 og jentene blir dermed puljevinnere.

Jentene om dagen:

– Vi var ute og handlet litt frukt og fikk i oss litt energi etter første kampen. Så hadde vi det hyggelig sammen. Masse latter, tull og tøys. Det hjalp. Og i tredje kampen mot Vestli gikk det egentlig veldig bra. Med forsvaret og alt. Nå gleder vi oss til semfinalen. Hadde vært moro og vinne den og komme til finalen.

Linda og Ole Martins kommentarer:

– Bortsett fra første kampen, er det bra idag. Jentene er flinke. Nå skal vi hjem og legge slagplanen for morgendagens semifinale.

Fansen på tribunen (som fortjener ros som hallens beste supportergjeng):

– Puh! Det var fire spennende kamper! Nesten ikke til å holde ut! Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Foran finaledagen:

Ammerud, Fjellhammer, Vestli og LHK-90 spiller semifinaler. Våre jenter møte Ammerud. Ammerud variererte i prestasjonene i innledende pulje. Fra det svake til det gode. Fjellhammer tapte også en kamp, men vant de tre andre. Kampene går senere enn opplyst i programmet. Fremmøte 15.15 i Sandbekkhallen. Dermed blir et par romjulsselskaper og manges avreise til nyttårfeiring på fjellet utsatt. Hvilket alle tok sporty. For semifinalen vil alle ha med seg. Go jenter! Finalen i B-sluttspillet vant forøvrig Fet 9-6 over Rælingen.

Bilder fra kampene finner du her. Gjesteboka her.