Hjem / Nyheter / Intervjuserien «LHK-sjelen»

Intervjuserien «LHK-sjelen»

Fikk ros av forbundet
Sist helg fikk Kari Larsen (52) ros på Norges Håndballforbunds nettside. Nok en gang hadde LHK-90s erfarne arrangementsjef gjennomført et vellykket arrangement i Skedsmohallen.

Finalene i Umbro Cup ble en fest for alle, både spillere og tilskuere. Og som regionsstyremedlem Svein Simonæs sa:

– Det er trygt for forbundet å ha en slik arrangør. I Skedsmohallen kan vi arrangere alt fra Loppetassen til landskamper.

Dagen etter var det bilde av Kari og rosende omtale på forbundets nettside.

– Arrangementet var godt planlagt. Men vi slet litt da det ikke dukket opp folk på kioskdugnadene, sier Kari, som trakk i alle tråder, styrte høytaleranlegg, var speaker og ledet premieutdelingene.

Hun er æresmedlem i Lillestrøm Håndballklubb. Hun har fått Akershus Idrettskrets frivillighetspris. Den engasjerte 52-åringen, opprinnelig Rælingen-jente, var med på å stifte klubben i 1990, men har vært en ildsjel i håndballmiljøet i Lillestrøm ennå lenger. I sin tid var hun leder for Håndballgruppen i Lillestrøm/Fram.

– Jeg ble med da datteren min var liten og startet opp med håndball i Lillestrøm/Fram på 80-tallet. Så begynte vi i LHK-90. Datteren min ga seg etter hvert. Nå er hun voksen. Men mor har holdt ut. Hun er med fremdeles. Dette er blitt hobbyen min. En del av livet, ler Kari.

I sesong etter sesong har hun hatt ansvaret for alt fra regionskamper i åtteårsklassen til landskamper og store tuneringer i regi av Norges Håndballforbund. Alt synes hun har vært like moro, bedyrer hun.

– Hva er det du setter mest pris på?

– Å se livet i hallen. Oppleve at det er fullt tut og kjør. Møte hyggelige folk som stiller opp. Som jobber tett sammen på dugnad. Det er moro å være med på å få ting til å skje og gå fremover, sier Kari.

Hun sier hun elsker hun å planlegge, organisere og gjennomføre.

– Mannen min sier at jeg liker å sjefe litt. Det er kanskje noe i det, ler Kari.

– Du har vært med siden starten. Hvordan synes du LHK har utviklet seg?

– Vi var veldig få da vi startet. Vi hadde ikke råd til nye drakter en gang. Så vi fortsatte med Lillestrøm/Frams røde drakter og hvite shortser. Vi har vokst. Økonomien er god. Styrer og utvalg har jobbet bra. Og nå begynner vi også å få en del gode lag. Det er moro å se. Det er fint å se at det går fremover.

– Hva slags utfordringer ser du?

– Skulle jeg ønske meg noe var det å få litt mer stabile styrer og utvalg, medgir Kari.

– Hver gang mange gir seg samtidig, blir det å starte litt om igjen og om igjen. Men klart jeg forstår at folk har dårlig med tid, at de gir seg når ungene slutter. Men det er likevel en utfordring for mange klubber å få litt flere med i styre og stell. Blir det for få som drar lasset, brennes folk ut for fort, sier Kari.

Hva driver Kari med når hun ikke er i hallen?

I 26 år har Kari vært lærer ved Sandbekken Ungdomsskole i Rælingen. Med fagområdene matematikk, kroppsarbeid og håndverk.

Mye tid går med til jobben, avslører hun.

Dessuten er hun gift, har mann og to voksne barn.

– Jeg er glad i å lese. Men det blir mest jobb, hjem og håndball, må jeg mdegi, sier Kari.

Og så blir det en del timer foran pc’en. Kari liker å arbeide med pc’en, med å sette sammen skjema, planlegge, organisere og gjennomføre arrangementer. Som oftest i Skedsmohallen, som bare er en kort spasertur fra Karis hjem.

– Hva blir den neste store oppgaven for LHK-90?

– Landsfinalen i 2008 for handicappede. Det er et samarbeid med fotballen her i Skedsmo. Det blir et kjempearrangement. Jeg gleder meg til det. Og drømmen er at vi i LHK-90 deltar med et Unified-lag i håndball. Det hadde vært moro, avslutter Kari.

Se og hør intervju med Kari fra Umbro Cup her.

Les tidligere intervju i serien «Møt LHK sjelen» her