Hjem / Nyheter / LHK-90 har hatt ledere på kurs

LHK-90 har hatt ledere på kurs

Få hjelp til miljøforebyggende tiltak
Spillermøter, foreldremøter, sammenkomster, treningsleirer. Det er noen nøkkelord i Time Out, et forebyggende ungdomsprosjekt Lillestrøm HK nå kan tilby lag og spillere i 11-15 års alderen. To av klubbens ledere er nettopp ferdigutdannede Time Out-ledere.

– Er det noen lag som vil være med, ta kontakt med styret, oppfordrer Linda Solheim i LHK-90.

Hun og Linda Bakken, trener på J10, har nettopp vært sendt på kurs for å bli Lillestrøm HKs kontaktpersoner og instruktører i Time Out-prosjektet. De er kommet hjem fullastet med gode ideer og kunnskap.

Time Out-prosjektet er et treårig samarbeidsprosjekt mellom Norges Idrettsforbund, Norges Olympiske Komitè og Sosial og Helsedirektoratet.

Målet er gjennom en rekke tiltak å utvikle bedre idrettsmiljø for barn og ungdom i alderen 11 – 13 år og forebygge ungdoms bruk av rus og tobakk.

Et sett med verktøy og hjelpemidler brukes i prosjektet.

Her er noen av stikkordene som Time Out tar utgangspunkt i:

– Hvordan utvikle gode idrettsmiljøer
– Hvordan forebygge buk av alkohol og tobakk
– Å skape godt samhold
– Å beholde flere spillere i idretten
– Å kreve et godt samarbeid mellom trenerteamet, foreldre og spillere
– Sosialt utenom trening
– Holde foreldremøte/uttøvermøter

– Det hele er nokså spennende, faktisk. Så er det lag som vil bli med på prosjektet, er det bare å ta kontakt med oss styret. Det er for eksempel mulig å søke om Time-Out-midler, støtte til å dra på trenings- og TimeOut-leir på ungdomsherberger og vandrerhjem rundt i landet, forteller Linda Solheim.

Hun vurderer for øvrig å gjøre en undersøkelse på det sosiale miljøet på laget, og om bruk av rus og tobakk, i noen av spillergruppene. Et viktig element i Time Out-prosjektet er nemlig å få dokumentasjon og senere evaluere hvilke effekter tiltakende i prosjektet har på forebygging og deltakelse i idretten.

Gå inn på hjemmesiden til Time Out-prosjektet her og les mer om prosjektet her.