Hjem / Nyheter / SU jobber med den nye trenerkabalen for 2007:

SU jobber med den nye trenerkabalen for 2007:

Fokus på kompetanse og kvalitet
– Akkurat nå har vi mye fokus på å få på plass trenerne for neste sesong, sier Odd Granerud, leder i sportslig utvalg. Han mener utfordringen fremover blir å øke trenerkompetansen og kvaliteten på treningene.

Vi treffer ham i Oppsal Arena 11. mars. Der er han på plass på sidelinjen for å følge LHK-90 J18 mot Romerike Håndball i Østlandsserien.

Vi spør ham om hva sportslig utvalg arbeider mest med for tiden.

– Vi jobber med trenersituasjonen. Vi ønsker å få på plass alle trenerne for neste sesong.

– Hvordan ligger dere an?

– Ikke noe er 100 prosent klart ennå. Men vi føler vi har god kontroll.

– Hva annet skjer?

– Vi prøver å dra i gang tematreninger for spillere fra 12 år og oppover. Det skjer etter ønske fra ungdomsutvalget. De fleste brikkene er på plass. Spillerne vil snart få mer informasjon.

Med seg i sportslig utvalg har Odd Granerud Svein Risberget, Terje Knutsen, Lars Johansen, Hege Nitteberg, Arne Sæther og Kjersti Westbye.

Odd forteller at utfordringene som utvalget først og fremst ser for tiden, er å få flere guttelag samt å få opp kvaliteten på lagenes treninger og øke kompetansen til trenerne.

– Vi er opptatt av å ha gode trenere på lagene våre. Det gjelder også lagene nedover i årsklassene. Derfor prøver vi å legge til rette for dette, sier Odd.

Han sier at utvalget i tillegg til trenerne man har på ungdomsnivået, er på jakt etter 1-2 nye trenere.

– Vi har noen gode trenere utenfra, men vi må ha et par til. Vi har ikke noe naturlig påfyll fra seniorlagene våre, så vi må skaffe disse eksternt.

Odd sier at det skjer mye positivt i og rundt LHK-90 for tiden.

– Men det mest positive er at vi har så mange jenter som spiller håndball. Utviklingen har vært veldig god etter at vi startet opp med allidrett for de yngste, forteller han.

I dag er det 60-70 6 og 7-åringer som er med på allidretten. Det har vært med på å legge grunnlaget for at klubben har 3 lag på J8, J9, J10 og på J13. I tillegg er det 2 lag på J14, J 11 og J12 samt to guttelag, henholdsvis G10 og G11.

Ett lag er det bare i J15, J18 og på senior dame-nivå.

– Utfordringen vår blir å bevare alle disse spillerne, spesielt når de når den kritiske alderen rundt 14-15 år, sier Odd.

Han ser det også som et mål å bevare og utvikle guttehåndballen.

– Vi sa for tre år siden at det var et mål å etablere et guttelag i LHK-90. Det klarte vi. Nå har vi to lag. Vi har prøvd å formidle at håndballen ikke er noen konkurrent til fotballen i LSK. I den alderen kan man fint drive med to idretter. Det gir mangfold og allsidighet i treningen også, slutter Odd.