Hjem / Nyheter / Trenermøtet: Arne Sæther (49)

Trenermøtet: Arne Sæther (49)

Få inn basisfedigheter tidlig
Det som gir meg mest som trener er å se når spillerne får til det vi har trent på, sier den gamle keeper-kjempen Arne Sæther (49). I tre sesonger har han trent j18-laget i Lillestrøm Håndballklubb.

Samtidig er han trener for Fets G16. Der er sønnen Martin keeper. Martin hjelper også til rundt LHKs J18-lag.

– Jeg er opptatt av kollektivt håndballspill, ikke bare den som scorer mål. Det er oftest en grunn til at en spiller klarer å score mål, sier Arne.

Selv om J18 i Lillestrøm har slitt i år, synes han J18-laget hans er en fin gjeng.

– Det er lite støy. Lite krangling. Vi kjenner hverandre godt. Men håndballfaglig hadde jeg ønsket bedre fremmøte på treningene. Oppmøtet har ikke vært bra nok. Det har også gått utover resultatene, sier han.

Laget – som har bestått av 18, 17 og 16-åringer pluss et par hospitanter fra J15 – ble slått rett ut av kalifiseringen til Spar-serien. I Østlandsserien har laget ligget nederst på tabellen. Tre av spillerne har de måttet avgitt til Romerike. Det har vært utfordrende med en ikke alt for stor spillerstall i utgangspunktet.

For når jentene er fullt lag, har det resultatmessig gått bedre. Laget er på midten av tabellen i B-sluttspillet i regionsserien for J18. Da er også jentene som spiller på Romerike, med.

Jentenes beste øyeblikk og største prestasjon mener han kom i fjor da jentene kvalifiserte seg for Østlandsserien som 17-åringer. Dessuten spilte jentene meget godt da de møtte topplaget Sarpsborg nylig.

Arne fyller 50 til sommeren. Det er bare 3-4 år siden han ga seg som aktiv.

I mange år var han keeper på Fet. Han har også spilt i Fjellhammer og Skedsmo. Som toppkeeper opplevde han å bli Norgesmester med Fjellhammer allerede i 1978.

Han vartrener for Fets damelag. Han var assistenttrener for Zeljko Martincevic. Zelkjo var Fets trener i eliteserien i flere år. Med stor suksess.

I LHK-90 er han både trener og medlem av Sportslig utvalg.

Her er han opptatt av å utvikle spillerne gjennom gode treninger og gode trenere.

– LHK må ha gode trenere så tidlig som mulig. Da jeg kom til klubben oppdaget jeg at mange av jentene manglet basisferdigheter. Derfor hang de etter. Jeg måtte bruke mye tid på basisting på laget mitt, sier Arne.

Han mener det hjelper lite med innøvde trekk og løpemønstre dersom spillerne ikke får med seg ballen.

– Det er basisferdighetene som utgjør den største forskjellen på gode og svakere lag. Men i de siste to årene har jeg sett en utvikling i riktig retning i Lillestrøm. Jeg ser det kommer frem lag med bedre teknikk og flere basisferdigheter,

– Har du til slutt noen tips til spillere som ønsker å bli gode?

– Det er bare to ting som gjelder. Trening og holdning, Det går hånd i hånd.