Hjem / Nyheter / Trenermøtet: Jon Dobloug (44)

Trenermøtet: Jon Dobloug (44)

– Damelaget kan bli flaggskipet
– Jeg mener det bør være mulig å rykke opp med damelaget. Klubben kan få et flaggskip en eller to divisjoner høyere, sier Jon Dobloug (44), trener for LHK-90s damelag i 5. divisjon. I siste serierunde falt laget ned til 4.plass på tabellen.

Tidligere har har Jon trent Hølands damelag, Fet og Fjellhammers herrelag. Den siste sesongen har han trent damelaget, en stall med spillere i alderen 18 til 26-27 år.

Målsetningen var å bli nummer to i regionserien. Det så lenge ut til å gå. I stedet ligger jentene nå på 4 plass. Sølvet røk mot tabellvinner Rælingen 2 i nest siste kamp. Selv med seier 25-18 over SSK Skjetten midt i uken, krøp både Furuset og Oppsal 2 forbi. Noen lag har en kamp igjen, men LHK-90 er sikret 4. plass, to plasser over nedrykkstreken til den nye 6.divisjon.

Jons oppsummering av sesongen:

– Det har vært 3-4 spillere som har gått foran. De har trukket lasset. De har vært villige til å trene. Ellers har vi hatt for dårlig treningsfremmøte. Fredighetene har variert for mye. Men mange av jentene har hatt annet å tenke på; andre forpliktelser. Mange arbeider og er opptatt på kveldene.

– Hva med neste sesong?

– Beholder vi laget og for fylt opp med noen 18-års spillere, er det grunnlag for å være med i toppen, sågar kanskje rykke opp, mener Jon.

Dobloug-navnet forbinder vi helst med storebror Fjellhammer IL, en av Norges mer markante håndballklubber. Jon er da også en absolutt profil i Fjellhammermiljøet, med 165 A-lags kamper, mange år i hovedstyret og på toppen av det hele: han har også en norgesmester-tittel.

– Hva mener du bør være målsetningen på sikt for damelaget i LHK-90?

– Ønsker man å rykke opp, tror jeg det er grunnlag for det. Etter det jeg har sett av klubben og de yngre lagene så langt, mener jeg det er grunnlag for å rykke opp 1 til 2 divisjoner i løpet av en 3-4 års periode. Men da må man satse. Og man må ha med jenter som er villig til å trene og satse.

Med et damelag litt lenger opp i seriesystemet mener Jon at klubben kan et litt tydeligere flaggskip. Her kan flere yngre spillere ha ønske om å spille. Dessuten kan laget gi klubben trenere med god kompetanse og kvalitet.

– Jeg tror også at det er plass til en klubb til på Romerike litt oppe i seriesystemet, sier 44-åringen.

Jon Dobloug er en av flere renommerte trenerkrefter som LHK-90 har trukket til seg for å styrke trenerkompetansen i klubben det siste året. Han sitter også i sportslig utvalg. Det positive er at både Jon og flere har sagt ja til å ta i et tak utover laget de er satt til å lede.

Om kort tid kommer damelags-bossen til å lede flere av klubbens ungdomsspillere i en treningssamling i Skedsmohallen.

Det blir garantert en nyttig leksjon for alle spillerne som er med.

Damelaget fotorafert i mars 2007 – etter kamp mot Rælingen 2 i Sandbekkhallen.