Hjem / Nyheter / Flere nyheter fra lagene i 2007 er målet:

Flere nyheter fra lagene i 2007 er målet:

12 lagledere på hjemmesidekurs
– Når vi får prøvd oss litt mer hjemme, skal vi få til dette, sa de 12 laglederne og styremedlemmene som 11. april stilte på webkurs for å lære å publisere tekst og bilder på nettet.

De 12 deltakerne kom fra J98, J97, J95, 94, J93, 92, J91 og G95 og styret. I løpet av to timer fikk de en kort innføring i bruken av LHK-90s hjemmeside samt se hvordan de kunne legge inn tekst og bilder og lage fotoalbum på nettet.

Nettet en møteplass

Kurset var trinn to i styret og webutvalgets prosess med å gjøre hjemmesiden til Lillestrøm Håndballklubb til en viktig og nyttig møteplass for spillere, foreldre og andre som har interesse av hva som rører seg i og rundt håndballmiljøet i Skedsmohallen.

– Det kreves ikke mye datakunnskap for å få til dette. Poenget er at alle klarer å legge ut noen linjer fra en kamp, et pizzakveld, en bowlingaften eller en trening, sier Erik Sønstelie fra webutvalget, som sammen med klubbldeer Svein O. Solberg, ledet kurset i lokaler som Norges Varemesse hadde vært så hyggelig å stille til rådighet.

Erik sier at når laget er samlet, er det ofte noen som tar bilder. Enten med mobilen eller med et kamera. Hvorfor ikke dele det med resten av laget, spør han.

– All erfaring viser at noen linjer og et bilde på en hjemmeside er med på å bygge opp under et positivt lagmilø. I tillegg til at det er en kanal for å informere, er det også med på å skape engasjement. Hjemmesider er enormt populære hos spillere, foreldre og familie og venner som kan gå inn og se. Når vi har et slikt verkøy lett tilgjengelig i klubben og på lagene, bør alle bruke det, mener han, og synes det er synd å se så mange klubber bruker penger på å ha hjemmesider, men som unnlater å bruke dem.

Nytt kurs til høsten

Til høsten vil det bli holdt et nytt kurs for de lagledere/trenere som ikke kunne denne gang.

Selv om det er laglederne/trenerne som har ansvaret for lagsidene på klubbens hjemmeside, er det ingen ting i veien for at det er en spiller eller en forelder som kan få oppgaven med å skrive eller ta noen bilder i ny og ne og få lagt dette ut på nettet.

– Og selv om det er en webansvarlig på laget, kan gjerne flere bidra. Oppfordre foreldre til å sende dere bilder og tekst på e-post. Og er det en pappa med et videokamera, kan han like gjerne oppfordres til å legge 30 sekunder ut på www.snutter.no, i stedet for å beholde hele filmopplevelsen for seg selv, sier Erik.

Han sier at webutvalget vil legge saker fra lagene ut på førstesiden. Å vise frem alt det positive som rører seg i alle deler av klubben, er veldig prioritert. Han ber også lagene orientere om hjemmesidene på foreldremøter eller i e-poster. De som av ulike grunner ønsker å reservere seg mot at det tas bilde eller skrives om ens barn (alle under 18 år), gjør dette ved å si fra til lagleder på laget.

Viktig med tips!

Webutvalget fortsetter nå arbeidet med å mordernisere nettsidene til LHK, men ønsker veldig gjerne tips fra lagene og utvalgene på hva det kan skrives eller tas bilde fra.

– Tips oss på via e-postadressen lillestrom.hk@gmail.com, oppfordrer Svein og Erik.

Her kan du se et lite glimt fra webkurset.