Hjem / Nyheter / Møt Trine og Karoline fra J92:

Møt Trine og Karoline fra J92:

– Det beste er samholdet
– Det beste med håndballen er samholdet på laget, sier Trine og Karoline. De to 15-åringene spiller på LHK-90s J92 lag. Her kan du lese mer om hvorfor de to spiller håndball og hva som er målet deres på idrettsarenaen.

Trine og Karoline møter vi midt mellom alle kampene i Skedsmohallen fredag 13. april – på avslutningen av klubbens fellessamling for ungdomslag.

– Hva synes dere om ungdomssamlingen?

– Det har vært to OK dager. Vi har lært en del. Det var bra treninger med 4 gode trenere. Å spille mot gutter er alltid gøy. Idag spilte vi mot Rælingen G13. Vi tapte 15-14. Er ikke helt fornøyd med det. Vi var ikke på topp i forsvar. Gjorde også et par feil i angrep. På den annen side spiller guttene ofte litt annerledes enn det vi er vant med. Guttelag er ofte raskere enn jentelag. Så sånn sett var det ikke så verst.

Sammensveiset gjeng

– Hva vil du si er det beste ved laget dere spiller på?

– Samarbeidet oss jentene i mellom. Det er god lagmoral. Vi er en veldig sammensveiset gjeng. Mange av oss har spilt sammen i 7 år nå. Vi kan snakke om alt og har det gøy sammen på turer. Veldig mange går i samme klasse eller på samme skole. Det gjør også at vi kjenner hverandre godt.

– Hva er det største dere har opplevd sportslig?

– Å vinne julecupen i 2005 var veldig spesielt! Partille Cup i Sverige var også gøy. Vi var der i fjor sommer. Det er verdens største håndballturnering. Vi gleder oss til å dra dit i år også.

– Hvordan vil dere beskrive treneren deres?

– Hun har spilt håndball selv. Da kan hun gi oss gode råd og fortelle om ting det lønner seg å gjøre ute på banen. Så er vi ganske gode kompiser med henne. Det er ikke farlig å snakke med henne. Klart vi har respekt for henne. Men selv om hun er trener, er det ikke skummelt å si noe til henne.

– Hvordan er foreldrene som heiagjeng,da?

– Neon ganger er de bra. Men personlig synes vi kanskje at de kunne heiet litt mer. Det er flinke i 5 minutter. Så blir det ofte litt taust. Hvis det er en dommeravgjørelse, eller noen som henger i trøyene eller gjør noe det burde vært blåst for, kan det hende vi hører dem.

– Hva er det ved håndballen dere setter mest pris på?

– Samholdet. Det sosiale. Være sammen med venninner. Dessuten er det gøy å få se at du får til noe du trener på, at prestasjonene gir resultater.

Gøy å trene

– Vil dere satse på håndballen?

– Er vel litt midt i mellom. Har ikke ambisjoner om landslaget liksom. Men jeg er heller ikke med bare for å være sammen med venninnene. Det er gøy å trene og prøve å bli bedre.

– Hvor mye trener dere?

– Vi trener 3 ganger i uken. Så er det som oftest en kamp i helgen. Det er passe. Skolen tar veldig mye tid nå. Det er stort sett bare på treninga og på kampene at jeg treffer venninner.

– Er det mange som slutter da?

– Selv om det er mye skolearbeid, er det godt å gå på trening. Du kopler av og gjør noe annet. Du får mer overskudd til å lese på prøvene. Så hører vi hverandre og hjelper hverandre på treningene. Det går nemlig bra når vi løper før treningene starter i hallen. For på skolene har alle årsklassene prøver på samme dag. Men hvis det hoper seg opp, er tentamen-uke og sånt, hender det at vi spør treneren om å få fri.

– Hvorfor tror dere mange slutter med håndball når de er 14-15-16 år?

– Tror mange synes det ikke er så gøy lenger. Noen føler de at de ikke blir gode nok. Andre igjen vil ha mer tid til andre ting, enten skole, venner eller andre hobbyer.

– Mange som tenker mye på hvilket lag de spiller på, da?

– Det med første og andrelag betyr ikke så mye på vårt lag. Det er gøy uansett hvilket lag du spiller på. Vi har det også utrolig bra sammen, hele gjengen. Men da vi startet opp med 1 og 2. lag, var det litt vanskelig. Det var litt dårlig organisert. Informasjonen var heller ikke helt topp. Du fikk ikke alltid like god forklaring på hvorfor du havnet på det eller det laget.

Satser på Topp Tre

– Hvor mange er dere på J92 og hvordan har det gått i serien?

– Er 21-22-23 spillere. Husker ikke akkurat hvor mange vi er. I serien ligger det ene laget på 3 eller 4 plass. Det andre tror vi er på 4.plass.

– Og målet for kommende sesong?

– Det synes vi er å bli Topp Tre i A-puljen før jul. Da er vi nemlig kvalifisert for A-sluttspill etter jul.

Vi takker for praten og ønsker de to sympatiske og friske jentene og resten av J92-gjengen lykke til videre. Intervjuet med dem var det første «spillermøte», en serie der du fra tid til annen vil møte spillere på ulike aldersnivå i klubben på LHK-90s nettside.