Hjem / Nyheter / Ny hovedtrener for J91

Ny hovedtrener for J91

Skrevet

– Ser potensiale

Arne Sæther

Arne Sæther (49) blir ny hovedtrener for J91 kommende sesong. – Jentene har gitt et bra inntrykk. Jeg ser et potensiale, sier Arne.

LHK-90 er glad for å få Arne Sæther med i trenerstallen også kommende sesong.

49-åringen overtar i Ivar Gundersens rolle etter Partille Cup. Ivar har trent jentene i mange år, men ga seg egentlig i fjor, for å få mer tid til familie og dommergjerningen. Han steppet imidlertid inn på kort varsel da Lars Johansen måtte gi seg i oktober og sa ja til å fortsette sesongen ut.

Arne Sæther er tidligere keeper-kjempe og toppspiller på Fet. Han trener Fets G17-lag, der sønnen Martin er keeper. Han har også trent LHK-90s J18-lag de siste to sesongene. Laget, som han trente frem til plass i Østlandsserien, ble nedlagt for noen uker siden – pga. at mange av jentene er på flyttefot i forbindelse med studier.

Forøvrig sitter han også i LHK-90s sportslige utvalg.

Frem mot Partille samarbeider Arne og Ivar om trenerjobben. Ivar avslutter sesongen, men Arne assisterer.Allerede tirsdag tar han jentene med seg ut på en løpeøkt på Oksefjellet.

– Ivar har bedt meg ta meg spesialt av den fysiske biten. Vi skal jobbe litt med kondisjon, sier han.

Dermed kan jentene forberede seg på tøffe økter, men økter som de garantert vil ha mye igjen for ute på banen.

På treningen sist tirsdag møtte Arne gjengen for første gang. I helgen allerede, i seriekampen mot Ammerud, satt han med notatblokka og fulgte jentene. Flere av dem har han også sett tidligere. Da som hospitanter på J18. Ivar ba ham også bli med i garderoben i pausen.

– Jeg ser et potensiale i dem. Det eneste er at de er litt få. Det jeg ser de har problemer med, er ting som det er lett å rette på. Stort sett i alle fall, sier Arne.

– I kampen mot Ammerud kjørte de for kjappe angrep i 1. omgang. Vi snakket om det i pausen. I 2. omgang var det 50 prosent færre angrep, sier Arne.

Kampen endte med 24-19 seier for jentene.

Arne han har fått med seg at jentene har gått seierende gjennom alle kampene i B2-sluttspillet. Å hevde seg blant de bedre B-1 lagene, bør være mulig. De fleste av lagene der har jentene også ofte spilt jevnt med eller slått.
Men Arne vil ikke proklamere målene for neste sesong med en gang. Han ønsker å se jentene litt mer først.

– Hva slags håndball står han for, spurte vi da vi intervjuet ham i forbindelse med J18s innsats i Østlandsserien for noen uker siden.

– Jeg er opptatt av kollektivt håndballspill, ikke bare den som scorer mål. Det er oftest en grunn til at en spiller klarer å score mål, sa Arne da.

Vi gleder oss til å se hva han og jentene kan få til sammen.

Her kan du forøvrig lese mer om Arne som trener.

Top