Hjem / Nyheter / Seriefinale for J15 søndag 29. april:

Seriefinale for J15 søndag 29. april:

Foto: Nordby J91

– Regn med fullsatt hall!
Søndag 29. april møter våre 15-åringer Nordby i seriefinale. Vinneren tar førsteplassen i regionsseriens B2-sluttspill. – Nordby-jentene gleder seg. Det gjør foreldrene også.  Jeg tror dere kan regne med fullsatt hall, sier Nordby-trener Vidar Bauer (52).

I LHK-90 ønsker vi jentene lykke til i den spennende kampen.

For spennende blir det:

Hverken Nordby eller LHK-90s jenter har tapt etter jul. Sammen topper de to lagene tabellen i B2-sluttspillet i J15.

Søndagens oppgjør i Nordbyhallen, ikke langt fra Vinterbro, blir derfor en ren seriefinale.

– Det er litt moro. Jentene er ikke vant med å vinne så mye. Som regel er det de større lagene i området som har stukket av med seierne. Ski og Oppegård. Men nå ha vi tatt igjen Ski og nærmet oss Oppegård. Jentene har vist en veldig fin fremgang denne sesongen, sier Vidar.

Også LHK-90s trener Ivar Gundersen kan fortelle at han og jentene gleder seg.

– Det blir moro. Det er sesongens siste serieekamp. Et par av jentene kommer helt fra Lillehammer og Baldus Cup for å rekke matchen.

Siden jul har jentene hans ligget på tabelltoppen. Over 200 mål har de banket inn. De må gi alt og klare minst uavgjort for å ta hjem serieseieren mot Nordby.

Trener med 153 landskamper

Nordbys J91 er en spillergruppe på 12-13 spillere som startet sesongen i fjor høst med klare tap mot de beste i A-serien, men som etterhvert har tatt skritt for skritt og nå ligger i toppen av B2-sluttspillet sammen med LHK-91, forteller Vidar Bauer, tidligere toppspiller for Kolbotn og Norge, med 153 landskamper bak seg. Innehaver av den gjeve Håndballstatuetten er han også.

Vidar ga seg som aktiv i 1990, men har siden vært trener i 20 år, blant annet for Follo i eliteserien. Siden i fjor har han vært med og trene J91 i Nordby – sammen med Berit Gaby Løken og Tove Bye-Johnsen.

– Jentene har helt klart vokst den siste sesongen. De har fått ordentlig innstilling, lagmoral og har jobbet seriøst. Det har gitt resultater. Jentene trener tre ganger i uka. 7-8 av jentene møter hver gang. Tre-fire litt sjeldnere. Vi har trent dem individuelt. Prøvd å gjøre hver og en til bedre spillere. Etterhvert har det blitt et godt lag ut av det også.

Ingen kakling på treningene

J91 er det første jentelaget som den kjente håndballveteranen fra Nordby har vært involvert i. Datteren hans spiller på laget. Parallellt har han trent guttelaget i bygda. Der spiller sønnen. I de 20 årene han har vært trener på senior og juniornivå har han tidligere kun trent gutter.

– Er det annerledes å trene jenter enn gutter?

– Det er forskjell på gutter og jenter. Helt klart. Men jeg har trent Nordby-jentene som gutter. Ikke like hardt fysisk, riktignok, men ellers har jeg ikke gjort noen forskjell. Noe kakling på trening er det ikke hos oss. Det er ordentlig fokus.

Vet ingen ting om LHK-90

Håndball på dette nivået handler fortsatt om å ha det gøy. Serifinale eller ikke. Vidar sier da også at han og jentene ikke har vært så opptatt av kampen på søndag annet enn at det er sesongens siste seriekamp. LHK-90 kjenner de ikke til. Vidar vet ingen ting annet enn at Lillestrøm-jentene ligger i toppen og derfor tror han det må være et bra lag.

– Vi kommer til å spille vårt spill og følge vårt opplegg uansett. Og skjer det noe underveis som gjør at vi må foreta oss noe, er vi lederne såpass rutinerte at vi tror vi kan håndtere det, sier han.

Han ser frem til kampen:

– jentene ser frem til å spille. Tror også mange av foreldrene gleder seg. Nordby er ikke store bygda. Interessen er der. Jeg tror dere kan regne med full hall.

Satser offensivt, har godt forsvar

– Hvordan vil du beskrive Nordby J91 som lag?

– Vi har ligget under i en del kamper, men tatt motstanderne på de siste 10 minuttene. Det er heller ingen hemmelighet at vi har hatt et godt forsvar. Og så spiller vi veldig offensivt. Det er det som kan bli problemet for dere på søndag. Det og forsvarsorganiseringen vår har voldt andre lag litt bry. Det er vel ingen i pulja som har sluppet inn færre mål. Og så er det en styrke for oss at vi er nokså jevnt besatt. Du kan ikke ta ut en spiller og dermed ta over kampen. Jentene er nokså jevnt gode.

– Hva har vært beste kampen deres i serien, synes du?

– Jeg synes at Askim var et ganske godt lag. Men vi vant rimelig greit mot dem til slutt.  Vi startet dårlig mot Holter nå sist. Men det gikk også greit å ta hjem den seieren på slutten. Jeg synes vel egentlig tabellen ikke har fortalt hele sannheten om lagene. Det er noen av lagene som har ligget litt nede på tabellen som faktisk har vært bra og tøffe å møte.

Laget oppløses etter sesongen?

Vidar sier at det etter serieslutt er Dronninglund Cup i Danmark som venter Nordbys jenter. Det blir sesongavslutning. Det blir også siste oppdrag for ledertrioen som har fulgt jentene de siste årene. Til høsten er det uvisst hva som skjer med laget. Tre-fire av de beste jentene forsvinner. Noen av dem skal begynne på Wang og satse hardt på idretten. De er også i gang med å trene med Ski. Etter sesongslutt melder de overgang.

– Så søndagens kamp blir en av de aller siste for dette laget. Kanskje blir det nok igjen til å danne et lag med en ny ung trener til høsten. Jeg håper det. Men først får vi ta søndagens kamp, så får vi se, slutter Vidar, og ønsker LHK-90 velkommen til Nordbyhallen, midt mellom E16 og E18, ikke så langt fra Vinterbro.

– Ta av mot Askim eller kjør via den gamle Mosseveien, råder Nordby-treneren.

Lese mer? Her finner du Nordby J91s hjemmeside. Her er håndballavvdelingen i Nordby ILs side.

Diskutere sesongens siste seriekamp, kan du gjøre her.

Mer om LHK-90s J91 finner du her.

Her er Nordbylaget – et bilde vi har lånt fra deres nettside

Her er tabellen før siste serierunde:

LHK-90 1  226 – 160 18
Nordby  199 – 143 17