Hjem / Nyheter / Jon Dobloug trener damelaget kommende sesong:

Jon Dobloug trener damelaget kommende sesong:

– Vi går for opprykk!

Jon Dobloug

Jon Dobloug blir trener for Lillestrøm Håndballklubbs damelag neste sesong. – Vi er glad for å få med oss Jon videre, sier klubbleder Svein O. Solberg. – Målet er opprykk, sier Jon.

Jon Dobloug (44) er mangeårig Fjellhammer-profil og norgesmester i håndball.

Forrige sesong havnet damelaget på femte plass i 5. divisjon – etter å ha ligget på andre plass en periode.

– I år går vi for opprykk. Men vi må ha stabilitet i treningen. Vi må ha nok jenter på treningene, sier Jon.

– Det er fullt mulig. Det bor utrolig mye håndball i mange av jentene. Dessuten kommer det fem-seks spillere opp fra J18.

Likevel ønsker han seg ytterligere forsterkninger.

– Vi må muligens ut og jakte på en keeper til. Linn må trolig gi seg pga. skade. Jeg kunne også tenke meg et par utespillere til. Vi må heve oss og være i alle fall 12-15 på treningene hver gang.

Han har tro på sesongen.

– På slutten i fjor begynte vi å bli bra samspilte. Det må vi jobbe videre på. Vi kan utvikle bevegelser og trekk. Utfordrinngene våre er styrken og kondisjonen. Her kan vi bli bedre – som alle 5. divisjonslag. Det må vi også legge til grunn i treningsarbeidet.

LHK-90 skal neste sesong spille i 5.divisjon, avdeling tre, sammen med lag som Borgen, Ull/Kisa 2, Skjetten, FIL4 og Skedsmo. Da vi forheholder treneren oversikten, er hans første reaksjon at «det kunne vært verre».

– Jeg må studere det nærmere. Det kan være noen lurelag her. Ull/Kisa 2 og Borgen vet jeg ingen ting om. Haugerud 3 og FIL 4 tapte vi begge kampene mot i fjor, men vi kom foran dem på tabellen. De andre virker også overkommelige.

Jon skal allerede denne uken ha det første møtet med laget. Deretter starter spillerne opp treningen igjen. Kommende sesong blir det to faste treninger i hall i tillegg til annen, mer fysisk rettet trening.

– Vi går ned fra tre til to faste halltreninger i uken i håp om å få med flere og få bedre effekt ut av treningene. Vi slet i fjor med treningsfremmøtet og at vi ble for få på treningene, forklarer han.

– Vi er veldig glad for å få med oss Jon Dobloug videre, sier klubbleder Svein O. Solberg.

Det er han som på vegne av styret har underskrevet kontrakten med neste sesongs hovedtrener på damelaget.

– I hele tatt begynner brikkene å komme på plass på lagsapparatsiden nå. De fleste lagene har både trenere og lagledere. Vi har hovedtrener på plass på damelaget, J16, J15 og J13. Vi håper også å ha J15-treneren i boks snart. Lars Johansen trente dem i fjor men vil neste sesong trene damelaget til Oppsal, slutter Svein.

Les mer om Jon og damelaget her.