Hjem / Nyheter / LHK-90 foreldre med på turnering:

LHK-90 foreldre med på turnering:

– Både viktig og sosialt

Flott supporterstøtte på Fredrikstad Cup.

– Å følge opp barna er selvsagt viktig. Men det er også sosialt og hyggelig å være forelder i håndballmiljøet, sier Cecilie Olstad (45) og Roy Linnerud (40), to av LHK-90s mange flotte foreldresupportere.

Det er ingen som har regnet på hvor mange mil foreldre til LHK-90s spillere kjører i året. Vi vet bare at det blir mange. Vi aner heller ikke hvor mange timer de tilbringer på tribunen eller utenfor en hall, mens de venter på at neste kamp skal starte.

Slik sett er det på tide å hylle foreldrerollen. Den oppofrende, tålmodige, engasjerte supporteren.

– Joda. Vi er norgesmestre i venting. Vi føler at vi driver i transportbransjen hver søndag. Men det er viktig å følge opp. Det er rollen vår, sier Roy.

– Og så er det hyggelig. Det er sosialt. Vi blir kjent når vi sitter og prater mellom kampene og er så mye sammen, sier Cecilie.

Spennende med turnering

De har begge barn på j10. Vi treffer dem på «torgplassen» foran Kongstenhallen i Fredrikstad. På morgensiden har de heiet frem jentene til en pangseier. Nå venter de på den neste matchen. Den er langt utpå ettermiddagen.

– Vi kunne sikkert tatt oss en tur rundt. Men det blir til at vi sitter her og slår av en prat med andre, er de enige om.

De har hatt kontakt med ungene. Flere hadde sommerfugler før avreise. Turnering er spennende. Særlig når det er den første overnattingsturen sammen.

– Men det har gått bra. De stortrives her. Bor på skole sammen med andre. Det å reise på turneringer sammen, er nok noe av det morsomste de gjør, mener Cecilie og Roy.

Fornøyd med LHK-90

LHK-90 satser på fellesturneringer for å bygge lag og klubfølelse. Det synes foreldrene er bra. I hele tatt er de godt fornøyd med tilbudet som LHK-90 gir barna deres.

– Vi er tilbake i hallen til høsten, vi, konkluderer begge foeldrene, to av svært mange engasjerte og flotte foreldre i LHK-90.

– Ikke noen umiddelbare råd til klubben om hvordan forbedre tilbudet ytterligere?

– Nei, ikke her og nå. Klubben har sikkert egne tanker om hva de vil gjøre for å bli bedre.