Hjem / Nyheter / LHK-90s G97-lag

LHK-90s G97-lag

Herlig G11-gjeng!

LHK-90’s «mini-Kjellinger»
De har Kristian Kjelling og Johnny Jensen som forbilder. LHK-90s gjeng med G97-spillere er da også noen herlige typer. – Det er kjempegøy med håndball, sier tre av dem, Sander (10), Sigmund (10) og Sander (9).

Vi finner dem på tribunen, ivrig heiende på LHK-90s J12, under Fredrikstad Cup. Selv skal de ut i kamp rett etterpå. Mot naborival Fet. De er ni tøffe karer, nesten uten unntak ett år yngre enn motstanderne som de møter.

De avtroppende trenerne Laila Øverstad og Lise Rydje er stolte av dem.

– En herlig gjeng rett og slett. Fulle av innsats og vilje. De gir aldri opp, skryter Laila, som har trent dem i to år.

Selv er gutta også fornøyd:

– Vi er gode på samarbeide. Vi blåser i om vi taper. Det viktigste er at vi har det gøy sammen, ikke at vi vinner.

– Hvordan har det gått i serien da?

– Bra. Vi har gjort noen bra kamper. Det beste var en kamp mot Monolitten. Da stemte alt. Vi vant 21-6.

Under Fredrikstad Cup i pinsen var de for første gang på tur sammen. Det var første gang hjemmefra. Uten mor og far.

– Det gikk greit. Men senga hjemme er bedre. Her var både gulvet og madrassen hardt. Vi sov ikke alt for godt, bedyrer gutta, som synes det var kult å være på tur med resten av klubben.

– Vi tok buss sammen med G17 og J16. Det var vi heldige med, smetter en inn.

De fleste spillerne har eldre søstre som spiller håndball i LHK-90. Slik er de kommet med i miljøet. For det er ikke til å komme fra i en by som Lilllestrøm at de startet med fotball ennå tidligere enn håndball.

– Fotball er gøy. Vi spiller i LSK nesten alle på laget. Men håndball er gøy, det også. Det er fint å drive med begge deler. Håndball om vinteren. Fotball om sommeren, sier Sander, Isak og Sigmund.

Også Laila Øverstad slår et slag for å drive med begge idretter i barne og ungdomsårene. Det gir allsidig trening, det styrker en i begge idretter, uansett hva man etterhvert satser på.

– Utfordringen er å unngå kollisjoner mellom LSK og oss i LHK. At vi prøver å tilpasse oss litt til hverandre, sier hun.

Det er lagleder Anne Heggen enig i.

– Heldigvis er det gått bra hos oss så langt. Mannen min er trener for et av guttas lag i LSK. Og en annen far på laget er trener for det andre. Dermed har vi kommunisert og samkjørt det hele, sier hun.

Og gutta selv bedyrer for oss at de trives godt med begge idretter.

– Målet for neste sesong? Vi skal vinne flere kamper. Og score flere mål. Det å score er det aller beste, mener gutta boys, og heier på J12-jentene, som de synes er veldig bra.

– De er flinke, mener gutta, og går ut på nabobanen for å varme opp.

Snart er de klare til ny kamp!