Hjem / Nyheter / Materiellforvalter Rolf Frydenberg:

Materiellforvalter Rolf Frydenberg:

Ny draktavtale på gang

Rolf Frydenberg

Lillestrøm HK skal etter planen skifte drakter. Avtalen med Umbro er i ferd med å løpe ut. – Kan hende fortsetter vi med Umbro. Kan hende blir det noe annet, sier materiellforvalter Rolf Frydenberg (39).

Vi har tatt en prat med Rolf Frydenberg (39), klubbens materiellforvalter. Rolf overtok som materiellforvalter etter Ståle Svartjordet i år. Han har sittet i styret siden i fjor. Han har en datter som spiller på J13.

– Er det mye å gjøre som materiellforvalter?

– Tidvis er det mye å gjøre, andre ganger mindre. Mest hektisk er det når nye drakter skal bestilles. Det skjer hvert tredje år.

– Når skal vi bytte?

– Vi skal vi bytte i år. Det er meningen at det skal skje til sesongstart. Vi bruker Umbro-drakter. Men det kan bli et annet merke også. Det kommer an på forhandlingene.

– Hva skjer når vi skal bytte?

– Når draktskiftet kommer, får alle laglederne den informasjon som de behøver. De får også bestillingslister og der skal de også oppgi størrelser.

Rolf er opptatt av at alle spillerne har drakter som passer og som er i orden.

– Skriv at jeg gjerne tar i mot bestilling på drakter som er blitt ødelagte eller som er gått ut på størrelse nå. Spillere må si fra til laglederne, så må de si i fra til meg.

– Hva skjer hvis vi roter bort eller mister en drakt?

– Hvis du mister eller roter bort drakten, må du betale den nye drakten selv. Hvis drakten blir slitt ut eller ødelagt, får du ny av klubben.

– Hvor mye koster en drakt?

– Jeg tror det for tiden er 159 kroner pr trøye.

Pr. i dag dekker klubben drakt og shorts for hver spiller. Trolig kommer klubben til å gå over til at spillerne imå dekke shortsutgiftene selv. Det er den mest vanlige praksisen i andre klubber. Det sparer dessuten klubben for store kostnader.

– Det går vel bra. Håndball er ikke akkurat den dyreste sporten å drive med?

– Nei. Det er vel en av de billigere. På utstyrssiden klarer du deg med shorts, ball, sko og knebeskyttere.

Råd om sko og baller

– Hva slags råd har du som klubbens utstyrsekspert når det gjelder skovalg og ballvalg?

– Gode sko er viktig. De skal både god passform, støtte godt om foten, dempe mot underlaget og være stabile. De fleste bruker nok Adidas. Men det finnes også dem som foretrekker Kempa, Puma og Nike,eller et av de andre merkene som finnes. Selv har jeg en datter som har gått over til Mitsuno. Hun hadde vondt i bena. Syntes det var for lite demping i Adidas stabil. Hun er veldig godt fornøyd. Også Fets damelag er gått over til Mitsuno-sko. Der skal de ha redusert benhinne-plagene. Jeg er interessert i å få høre erfaringer fra andre, både når det gjelder Mistsuno og andre merker. Det er viktig å kunne gi gode råd om riktige sko både for hall og jogging.

– Hva med ballen da?

– Den skal gi et bra grep. Da er det bedre for ungene å kaste. Men når ungene vokser til går de over til klister, og da sitter det meste, har jeg inntrykk av.

– Spesielle merker som er populære?

– Det finnes mange. Umbro er vel kanskje de største. Andre merker er Select, Kampa, Adidas osv. Sportskjedene bestiller også sine egne baller som de gir egne navn. Husk å få riktig størrelse når du kjøper ball. Si i butikken hvilken aldersklasse du spiller i, så hjelper de deg.

– Noe annet du mener man bør tenke på av utstyr?

– Gode knebeskyttere. I alle fall må de ta av for slag og fall. Noen beskyttere fungerer også som støtte.

-Bruk klisterfjerner

Rolf anbefaler forøvrig de eldre spillerne om å bli flinkere til å bruke klisterfjerner. Mange ødelegger dyre kvalitetsballer fordi de ikke tar av dem klisteret etter treninger og kamper.

– Mange jenter opp i årene har håndballer som er helt svarte. Av støv, dritt og klister. Da ødelegges ballen veldig raskt. Kjøper du deg håndball til 700-800 kroner, og skal bytte sko til 900-1000 kroner hvert år, blir det fort penger av det, enten det er spilleren selv eller foreldrene som betaler. Invester heller i klisterfjerner og rengjør ballen med jevne mellomrom.

Husk klubbrabatten!

Lillestrøm HK har en utstyrsavtale med Comet Sport i Lillestrøm som løper ut neste år. Her kan du og laget kjøpe overtrekksdrakter, jakker, t-skjorter og alt av håndballutstyr.

– Du får 20 prosent på alt håndballutstyr når du sier at du er medlem i klubben, minner Rolf om.

– Hvis et lag får en sponsor til å sponse et lag med nytt overtrekksantrekk, hva da?

– Det er styret som forvalter sponsorkontraktene i klubben. Det lages treårs kontrakter med en gruppe sponsorer. Så ikke inngå noen avtaler med noen før dere har snakket med styret. I utgangspunktet er det bare klubben som inngår sponsorkontrakter.