Hjem / Nyheter / Sett av dagen, info kommer:

Sett av dagen, info kommer:

Alle ledere skal på skadekurs

Kjekt å ha: Kunnskap om skader

23. august blir det skadekurs for trenere og lagledere på alle lag. – Kurset er obligatorisk. Sett av datoen, mer info kommer, sier styremedlem Roger Hexeberg.

Styret har tatt initiativ til kurset etter forespørsler fra flere ledere.

– Det er mange lagledere, spesielt de som er helt ferske, som synes det er vanskelig å forholde seg til spillere som blir skadet på banen. De lurer på hva de skal gjøre osv, sier Roger.

Roger er ansvarlig for gjennomføringen av kurset fra styrets side og er den som kan kontaktes for spørsmål.

Kurset som det legges opp til, er et fire timers kurs hvor man lærer hva man skal gjøre om en skade inntreffer.Skader kan være mangt: Akuttskader, belastningsskader, støtskader osv.

På kurset lærer du også hvordan du skal forebygge skader.

– Er det ofte skader på håndballbanen?

– Det er litt varierende. Du ser det ikke så ofte før 12-års alderen. Men det kan skje. Jeg hadde selv en opplevelse med J11 i vår. Jeg hjalp til som lagleder og opplevde plutselig å få to skader i samme kamp. Jeg kjente jeg var usikker på hvordan jeg best kunne hjelpe spillerne. Den følelsen tror jeg flere har når skader skjer, sier Roger.

– Hva slags skader er det man oftest ser?

– Det kan være så mangt. Støtskader. Ankelskader. Knær. Hos de yngre er det oftest støtskader vi ser. Ankel og kneskader kan ofte være av det mer alvorlige slaget. Men i tenårene har mange også vondt i knærne som følge av at de vokser. Det er det også OK å kunne noe om.

Kurset 23 august vil bli holdt av eksterne eksperter og det vil vare i fire timer – fra kl 18 til 22.