Hjem / Nyheter / Dag 2 Partille Cup i gang:

Dag 2 Partille Cup i gang:

J91 tapte mot Tyesø fra Sverige

Både tap og triumfer første dag
Lillestrøm HKs fem lag opplevde både seirer og tap på første spilledag i Partille Cup. Dagen ble avsluttet med at J93-1 vartet opp med flott spill mot IK Bolton fra Sverige.

Finn resultater her Se video av J92 her og J91 her Se bilder fra dagen her

Lett overskyet vær, med noen solgløtt og regnbyger innemellom, preget første dag av Partille Cup i Gøteborg.

Her et kort resyme om kampene våre lag spilte:

J92-1
LHK-90 – HK1
Først ute av LHK-90 lagene. Kamp allerede klokken 08:30. Motstander er det islandske laget HK1, en klubb som ofte har gode lag i Partille. HK1 tar også ledelsen. Trener Kjersti Østlund synes at LHK-jentene våkner først når de har fått noen mål i mot seg. Etterhvert jevner kampen seg ut, men det ender med et knapt 12-14 tap.

Kiruna – LHK-90:
Ny kamp kl 10:20. Mot Kiruna HK. Denne gang viser jentene seg fra en helt annen side. Det kjempes, det spilles og ballene går i mål. Sluttresultat: 8-6. Trener Kjersti er fornøyd. Selv om heller ikke Kiruna HK virket å være noe kjempelag.

LES mer om Partille Cup her

J92-2
LHK-90 – Babant HC

Åpningenskampen og dagens eneste match klokken 10:15 mot HC Brabant. Tap 4-9. Trener Kjersti konstaterte at jentene ikke spilte på topp. – Det var en typisk «komme i gang»-kamp, mener hun. På slutten våknet jentene. Og det lover godt. For pulja er ekstremt tøff: Hellton IF vant hele turneringa i fjor. Nordstrand og Skedsmo, to andre lag, deltok i Østlandsserien sist sesong.

Kjerstis oppsummering første dag:

– Vi reiste med 10 spillere på hvert lag. Men to er blitt skadet. Derfor har vi fått låne fire spillere fra J14. Det har gått veldig bra. Jentene fra J14 har gjort jobben helt glimrende. Ellers har vi hatt det bra. Jentene oppfører seg eksemplarisk og vi har det fint sammen. I kveld skal vi på åpningsshowet i Scandinavium. Det blir stort. Sist gang vi var her, satt vi bare å glippet med øynene. Målet for turneringen? Ha det gøy og spille mye. Sportslig kan vi ikke sette for høye mål. Det er vanvittig mange gode lag vi kan møte her nede.

J91
Med flere spillere borte og to spillere på skadelisten var det bare såvidt J16 klarte å stille nok spillere til første kamp mot Tyresøe IL fra Sverige. Keeper Linda stilte sporty opp som utespiller, og i bakhånd måtte Ivar avtal1 med J15 om utlån av spillere dersom flere skulle bli skadet.For laget som vant alle kamper bortsett fra en etter jul i serien, buttet det denne gang realt. Tyresø tok ledelsen. Etter 1. omgang sto det 3-2. Med et par straffebreninnger konstaterte trener Ivar at humøret i laget sank ytterligere i 2. omgang og selvtilliten ble etterhvert borte. Dermed rykket Tyresø i fra og vant til slutt 9-4.

Ivars oppsummering første dag:

– Hadde regnet med at Tyresøe var et lag vi skulle slå. Nå gjelder det å få humøret opp igjen og vinne mot Grue, Mølndal og HK fra Island i stedet. Før kampen var det å nå A-sluttspllet målsetningen. Vi kom til 1/finalen for et par år siden. Nå får vi se. Kan hende er det B-sluttspillet vi får satse på denne gang. Vi får ta en kamp om gangen. Ellers har jentene hatt det fint her nede, og i kveld skal vi på åpningsshow både spillere, ledere og foreldre, melder Ivar.

J93-2
Første kamp var mot satsingslaget Lada Togliatti, et regionslag fra Russland, som ofte stiller i Partille Cup med svært gode lag. Så sent som i fjor var det bare såvidt at de ikke vant den tøffe 91-puljen. Mot LHK-90 ble det også seier. 20-4 sto det på resultattavlen da dommeren blåste av kampen. Men LHK-jentene varslet at de har noen kort i ermet utover i uken.

J92-1
J93-1 under ledelse av Jan Skyrudsmoen fikk spille på selveste Center Courten i første kamp. Den gikk av stabelen om ettermiddagen. Motstander var IK Bolton, et godt svensk lag. Bolton-jentene tok da også laget opp ildelsen med 3-0, før LHK-jentene våknet og knep innå igjen. Fra 3-3 viste jentene stort spill og de vant til slutt 10-5 fortjent. Fra sidelinjen var det flere som kommenterte LHK-jentenes spill som «svært bra».

I kveld er det den store åpningen av turneringen. Dit skal alle spillerne og lederne. Det blir flaggbæring, show og et veldig trøkk hvis det blir som det bruker å være. Over 14000 deltar på Partille Cup i år og spillerne kommer fra hele verden, for eksempel fra Mongolia, Russland, Canada og New Zealand. I morgen ruller turneringen videre. Værvarsel: Fortsatt skyet med fare for regnbyger.