Hjem / Nyheter / Fredrikstad Cup 2007

Fredrikstad Cup 2007

Tap for Vollen i kvartfinalen
Jenter 91-jentene ble slått ut av laget som gikk helt til topps i årets Fredrikstad Cup. I kvartfinalen gjorde Lillestrøm en hederlig innsats, men de sterke jentene fra Vollen i Asker vant til slutt 13-7.

– Det var den beste kampen jentene gjorde her nede. Vollen var et godt lag og hadde vunnet alle kampene stort. Jeg syntes vi gjorde en fin innsats mot dem, sa trener Arne Sæther etter kampen.

Årets Fredrikstad Cup ble en fin overnattingstur for hele LHK-90. Også for 1991-laget. Jentene hadde en fin opplevelse sosialt. Sportslig gikk det opp og ned. Men med fin innsats mot Vollen i siste oppgjøret, reiste jentene hjem med hodet hevet.

– Vi ville gjerne prøve på noen av de oppleggene som vi har kjørt på treningene. Dessuten ønsket jeg at vi skulle bli bedre kjent med hverandre. Jentene må bli kjent med meg og jeg med dem, sier Arne.

Arne overlapper Ivar på slutten avsesongen, men overtar som hovedtrener først i august. I Partille Cup i Sverige blir han ikke med.

– Jeg har til nå hatt mest med det fysiske å gjøre. Vi har hatt en del løpetrening. Og mer skal det bli. Det fysiske er viktig, sier Arne.

I Fredrikstad Cup i pinsen startet jentene med å vinne 18-10 over Oppegård 2. Deretter ble det 7-18 tap mot Rolvsøy, for øvrig det samme Rolvsøy-laget som vi tapte med fire mål mot i siste seriekamp før jul.

Ved lunsjtider dagen etter var det Kråkerøy – et lag som vi spilte nokså jevnt mot i serien forrige sesong. Jevnt ble det også denne gang. Vinneren ville nå A-sluttspillet. Det andre ikke.

Kråkerøy åpnet best, så tok vi dem igjen og gikk forbi uti andre omgang. I siste sekund sto det uavgjort 12-12 da dommeren blåste straffe. Den brente Kråkerøys straffeeksekutør og dermed var vi videre i A-sluttspillet.

A-sluttspillet ble vunnet av Vollen, B-sluttspillet av Oppegård 1, som kom til Fredrikstad cup rett fra A-sluttspillseier i Baldus Cup.

Det var ganske mange foreldre med på Fredrikstad Cup. De fleste bodde på Comfort Quality i Sarpsborg sammen med retsen av LHK-90.

Der var det hyggelig samvær og håndballprat om kvelden.

I mens turneringen pågikk, snakket vi med Arne.

Her er noe av det han er opptatt av:

– Vi skal bevare kontringsstyrken i laget. Men vi skal ikke kontre så mye at vi må bruke forsvaret til å hvile.

– Jentene skal tørre å avslutte. Finte, skyte, ta egne avgjørelser. Det er det samme om de brenner sjansene.

– Vi skal kutte ut håndleddsfeilene. Få beina til å gå. Ha stort balltempo.

Arne synes at jentene er flinke og ikke så aller verst ferdighetsmessig.

– Testreusltatene er ikke så vest. Vi har trent en del i det siste. Men det er mer i vente. Det er mye å hente på det fysiske hos jentene. Bedre kondisjon gjør de også sikrere med ballen i klampene. Når de begynner å bli sikrere på ballen, skjønner de når de skal jobbe og når de skal hvile. Jeg har sagt til den at det hjelper ikke om vi har 20 trekk, dersom de ikke får med seg ballen i de trekkene. Forbedrer vi oss 20 prosent på fysikken, og på det tekniske, da skal vi begynne å briljere. Da har vi mulighet for det.

Arne var i assistenttrener for Zeljko Martincevic da han gjorde furore med Fets herrelag i norsk håndball. I år skal han trene Romerike. Arne forteller at han mener det tar fire år å utvikle et håndballag. Slik var det med guttelaget han har trent i Fet, mener Arne.

– Så vi må ha litt tid med oss. Vi kom til Østlandsserien med det forrige laget jeg trente i LHK-90. Der startet vi fra bunnen. Med denne gjengen kan vi jobbe ut fra et høyere nivå. Men det må trenes og det må være vilje i laget til å bli gode sammen, avslutter Arne.