Hjem / Nyheter / J91 nådde 1/32 finalen i Partille Cup 2007

J91 nådde 1/32 finalen i Partille Cup 2007

Skrevet

Ivar Gundersen

– Må bli tøffere og sterkere
Med to seirer, en uavgjort og tre tap ble J91 mellom 40 og 50 i årets Partille Cup. Torslanda HK slo ut jentene med 13-6 i 1/32 finalen. «The Coach» har følgende råd foran neste sesong: – Mer treningsvilje, mindre sutring og økt vekt på styrketrening i treningsstudio.

Lørdag 7. juli klokken 09.45 var Partille Cup-eventyret 2007 over for våre heltinner. De blå og hvitkledte jentene fra Gøteborg-klubben Torslanda HK hadde vunnet 13-6.

Her kan du se et videoglimt fra kampen.

Vi spilte nesten jevnt i 2. omgang, men de valset over oss i siste halvdel av 1. omgang. Vi pakket godt rundt streken deres, men Torslanda-jentene viste at de også kunne skyte utenfra og de hadde i tillegg en god keeper.

For ordens skyld: Torslanda gikk helt til finalen og tapte bare for det russiske mesterlaget Lada Togliatti.

Slått ut av et bedre lag

– Vi hadde fått litt informasjon på forhånd og vi la opp spillet etter det: Flatt forsvar, pakke inn streken, skyte ned på keeperen. Men det ble ikke helt slik som vi avtalte. Vi falt tilbake til gamle synder. Jentene begynte å surmule. Torslanda spilte som et lag og var bedre enn oss. I 2. omgang fikkk vi rettet på det negative og vi spilte mye bedre. 2. omgang er jeg ganske bra fornøyd med, sa Ivar etter kampen, som var spesielt godt fornøyd med det Stine, Siri og Maiken gjorde i kampen.

Ivar ser flere ting jentene må jobbe med:

– For oss handler det om å være positive, ikke sutre, ta ansvar og tørre å gjøre ting. Jentene må bli mer fandenivoldske. De har en stor oppgave i å slutte å sutre. Ikke være negative. Ikke å ta alle meldinger negativt. Jeg synes alt-i alt at Stine og Maiken har stått frem under turneringen som de som har vært mest positive og som har bidratt med best moral i kampene, mener Ivar.

A-sluttspill for tredje gang
Årets turnering startet med tap 9-4 for svenske Tyresø, nytt 8-11 tap for Mølnsdals HK fra Sverige og 11-6 seier over Grue IL, fortsatte med 10-10 mot islandske IR og 18-9 seier over kandasiske Alberta Elite, og ble avsluttet med 6-13 tap mot Torslanda, en klubb rett utenfor Gøteborg.

Om turneringsresultatet i årets Partille Cup sier Ivar:

– Målet var å ikke bli dårligere enn vi har vært de siste årene. Da kom vi til 1/8 og 1/16 finale. Men vi hadde en liten spilletropp. Sentrale spillere var borte eller skadet. Det ble 1/32 finale. Summasumarum mener jeg årets resultat er akseptabelt. Vi kom mellom de 40 og 50 beste av de 102 lagene som var med i J16-klassen. Hadde vi hatt fullt lag, ville vi nok nådd lenger. Men jentene som er med, står på og i kampene mot Mølnsdals og Grue og er vi også ganske bra.

Selv om det regnet under store deler av oppholdet, har det virket som om jentene har hatt det bra. Åpningsshowet var en opplevelse. Flere har hygget seg på diskotek og på Partille Village midt på Heden. Jentene har også gått rundt og sett på mange håndballkamper. Det har dessuten vært middag sammen med foreldrene på to av kveldene. Mange foreldre har vært på plass for å støtte opp om laget.

Ivars trenergjerning er over nok en gang. Han sluttet etter Partille i fjor. Tok opp igjen tråden da Lars Johansen måtte gi seg i oktober. Når jentene samles på neste trening, er Arne Sæther hovedtrener. Ivar ønsker Arne og jentene lykke til og har stor tro på opplegget Arne vil kjøre.

Han gir imidlertid jentene noen råd:

– De må gå i seg selv etter denne turneringen og spørre «Hva kan jeg gjøre for å bli bedre, sterkere og mer fandenivoldsk neste sesong». Til høsten må mange vise sterkere treningsvilje og yte langt mer på trening og i kamp. Det må trenes selv om man har litt vondt i bena. Man må tåle å få en trøkk i trynet eller en melding eller to i kampens hete.

Mer treningsinnsats

Ivar mener at vi i Lillestrøm er for snille og for puslete, i kampene. Det ser vi gang på gang når vi møter andre lag. Vi må kline til i forsvar. I angrep må vi være like tøffe. Tørre å fyre av, våge å gjøre ting. Neste sesong skal jentene i i J16-klassen og det mener Ivar betyr at hver enkelt må ta større ansvar for seg selv og laget.

– Skal J16 henge med og ikke sakke akterut, må alle som vil være med, stå på og øke treningsviljen og treningsinnsatsen. Alle 13 må yte maksimalt. Det betyr at jentene i tillegg til treningene må gjennomføre egentreninger og ikke sluntre unna, sier han.

Han foreslår at jentene for eksempel går på Family eller Sats og ber om å få lagt opp programmer som gjør de sterkere til å skyte med armene og til å stå i mot med bena. Han mener også at jentene må ta de andre egentreningene på alvor og at treningene gjennomføres selv om halltreninger i Skedsmohallen på fredager blir avlyst. Da kan laget samles og trene alternativt, for eksempel løpe.

Sang for Ivar fredag kveld

Fredag kveld spiste spillere, ledere og foreldre sammen på restaurant Picasso like ved Avenyen.

Se video fra middagen her.

Her fikk både de innleide «barnevaktene» og Ivar gave og gode ord. Jentene hadde også laget en kjempefin sang som de sang til Ivar og resten av gjengen. De hadde tatt utfordringen fra Ivar som hadde bedt dem lage en sang med ordene «tro, samhold og vennskap» etter den første kampen, da stemningen i laget ikke var på topp.

Her kan du se sangen på video.

– Jeg har hatt jentene i fire herlige år. Vi har hatt det fint og har dratt på mange spennende kamper og turneringer sammen, sier Ivar og forteller at han snart har 400 bilder av jentene i fotoarkivet.

Men han medgir også at det innemellom det siste året har buttet litt og gått litt tyngre.

– Jeg sluttet jo og har slitt med å få 100 prosent motivasjon Men jeg syntes ikke at jeg kunne la jentene gå for lut og kaldt vann da de plutselig sto uten trener. Derfor steppet jeg inn igjen. Men det er klart at det også har vært litt vanskelig for jengene. I løpet av en og samme sesong har de hatt tre-fire trenere å forholde seg til. Det er klart at det kan være litt ugreit.

Fortsetter som dommer

– Hva gjør Ivar fremover?

– Det er en hjemme som blir glad når jeg ikke skal være så mye borte mer. Jeg har også en del annet å drive med av hobbyer og arbeid fremover. Jeg skal pusse opp litt for datteren blant annet. Dessuten fortsetter jeg som dommer. Må det for at LHK-90 skal ha nok kvotedommere. Klarer vi ikke kvoten, ryker damelaget, og der spiller datteren min, avslutter Ivar.

Nå skal han ta seg en god, velfortjent ferie med sin kjære Ada og familien. Også datteren og familien hennes blir med.

Vi takker Ivar nok en gang for strålende innsats for jentene og klubben og ønsker ham god sommer. Og så sees vi til høsten igjen. For Skedsmohallen helt uten Ivar Gundersen, vet vi ikke om vi helt tror på…

Top