Hjem / Nyheter / Partille Cup 2007

Partille Cup 2007

Skrevet

J93-2 jubler.Foto: Gry Linnerud

J14 og J16 nådde 1/32 finalen
– Sportslig er vi brukbart fornøyd, sosialt har det også gått bra. Slik oppsummerer trener Ivar Gundersen og arrangøransvarlig Linda Næss Solheim årets Partille Cup. Søndag, etter fem dager på tur, reiste 73 slitne, men fornøyde deltakerne og ledere hjem. Les mer, se bilder og filmer her.


Se bilder fra dag 1 og 2
her
/fra dag 3-6 her Se video her
Finn resultater her Andre Partille Cup-artikler finner du her.

Lørdag ettermiddag, dagen før den store finaledagen i Scandinavium og på Heden 1, var alle Lillestrøms lag ute av den den internasjonale storturneringen.

J14-1 og J16 måtte gi tapt i 1/32 finalene. I B-sluttspillet nådde J14-2 og J15-2 1/16 finale, mens J15-1 røk ut i 1/32 finale.

Slik skjedde det:

J14-2: 1/16 finale i B-sluttspillet

Kl 09.40 lørdag morgen møtte J93-2 Kolbu IL på Heden. LHK-90 jentene spilte bra, var klart sterkere enn Kolbu, og tok hjem en imponerende 9-4 seier i 1/32 finalen. I 1/16 finalen ventet orangekledte Fylkir IL fra Island. Mange LHK-fans stillte også opp. Jentene var på hugget, ledet helt inn mot slutten av 1. omgang, men mistet litt grepet etter en omdiskutert dommeravgjørelse og tre mislykkede angrep i 2. omgang, konstaterer trener Jan. Dermed vant til slutt Fylkir 11-7.

J14-1: 1/32 finale i A-sluttspillet

J14-1 spilte seg frem til A-sluttspill i øsende regnvær fredag ettermiddag og ønsket å klinke til i 1/32 finalen, slik de gjorde mange ganger sist sesong. Men Skuru IK ble for sterke. Jon Skyrudsmoens jenter ble slått 4-6 på Bane 6 på morgenkvisten og dermed var det snipp-snapp og ute for jentene for denne gang. Både Jan og lederne Pål og Gry roser jentene på begge J93-lagene for innsatsen og humøret i turneringen.

J15-1: 1/32 finale i B-sluttspillet

Laget som vant statistikken som det mestscorende laget i en kamp i hele gruppespillet. Selv om A-sluttspillet glapp, skulle jentene bite fra seg i B-sluttspillet, og det gjorde de, men ikke nok mot RP IF 3 på Bane 10 på Heden klokken 09.40 lørdag morgen. 13-17 lød tapet på da dommerene blåste av kampen. – Fin gjeng. Kan mye. Synd vi ikke fikk tatt ut det vi vet vi kan. Men samtidig er arbeidsmålene for kommende sesong klare: Bedre kondis. Bedre forsvar. Større tempo og ballbevegelse, oppsummerer trener Kjersti.

J15-2 1/16 finale i B-sluttspillet:

IK Carros ventet på Bane 4 på Heden lørdag morgen. En kamp med mange mål. LHK-jentene bet fra seg og var de klart beste. Etter 2 x 15 minutter var det klart hvem som fikk plassen i 1/16 finalen: LHK-jentene seiret til slutt 10-17.
I 1/16 finalen møtte jentene BK Söder som slo førstelaget i innledende pulje. Stockholmslaget var bedre enn oss denne gang, og sendte jentene ut av turneringen med 10-3. – Bra innsats. Og når vi får jobbet med kondisen, tempoet og løpsmønstrene, skal vi bli ennå bedre, sier trener Kjersti, som roser jentene på begge lagene for humøret og innsatsen i turneringen.

J16: 1/32 finale i A-sluttspillet:

J16 stilte med 10 spillere i turnerigen, av dem var fire skadede. For to år siden nådde de 1/8 finalen i A-sluttspillet. Denne gang ble det 1/32 finalen. Torslanda HK ble for sterke på Valhalla kl 0905 lørdag morgen og vant til slutt 13-6. I 2. omgang spilte vi imidlertd nesten likt med dem. – Selv om målet var å ikke bli dårligere enn de siste årene, er det akseptabelt det vi gjør. Men vi må bli tøffere og jobbe med humøret og lagmoralen. Vi blir for puslete i selskap med de sterkere lagene, oppsummerer Ivar. Torslanda gikk forøvrig helt til finalen og tapte bare for mesterlaget Lada Togliatti fra Russland.

Les mer om J91s deltakelse her.

Brukbart fornøyd

Dagen derpå, søndag og turens femte dag, ble en dag med finale-kikking og Liseberg-tur for mange, dessuten var det på tide og pakke og rydde ut av klasserommene på den store skolen alle spillerne har bodd på. Og sist men ikke minst: Det gjaldt å utveksle msn-adresser, telefonnumre og få tatt avskjed med alle nye venner man i løpet av uken har blitt kjent med.

Samtidig fikk vi en oppsummerende sportslig prat med trener Ivar Gundersen og Linda Næss Solheim.

– Med to lag i A sluttspill og tre med i B-sluttspillet, er vi brukbart fornøyd. J14 og J16 ble blant de 40-50 beste i sine årsklasser, sier de.

Samtidig roser de alle lag for innsatsen i årets Partille Cup.

– Vi har sett fine prestasjoner på alle lag her nede og sosialt har det også fungert. Det har vært en fin gruppe å reise på tur med.

Det eneste Linda og Ivar hadde ønsket seg var at flere fra LHK 90 hadde stilt opp og heiet på andre lag enn sitt eget.

– På noen kamper var det bra, på andre var det ingen. Ingen kan delta på alt, noen kamper går også parallellt. Men samler vi oss og lager skikkelige supportergjenger, viser det klubbstyrke og klubbfølelse. Jeg er opptatt av det, sier Linda.

Årlig høydepunkt

Årets turnering var den tredje for Lillestrøm HK som klubb, Det var første gang vi deltok med så mange som fem lag. Linda og Ivar mener det kan vurderes om turneringen skal bakes inn i klubbplanene. Den kan bli et årlig høydepunkt for alle ungdomslagene fra 12-13 års alderen og oppover – både sportslig og sosialt.

– Du møter mange lag og det er et høyt sportslig nivå i alle aldersklasser, dessuten er opplegget og rammen rundt fin, sier de.

Partille Cup omtales av enkelte som et «uoffisielt VM» for ungdomslag. Mange lager satser på å nå lengst mulig. Det er en arena der du måler utvikling og nivå i forhold til andre.

– Partille Cup er derfor en turnering der det kan være riktig å satse og toppe et førstelag dersom du er mange nok spillere til å ha to lag. I Fredrikstad Cup og åpningsturneringene kan vi satse mer på det sosiale og operere med jevne lag. I Partille Cup er det mer fokus på resultatene, og det synes jeg er greit, men dette er ting Sportslig Utvalg får se nærmere på, sier Ivar.

Av Romerikelagene merker vi oss at Rælingen J13 gjorde det best i årets turnering. De vant sin årklasse. Ellers nådde Fjellhammer kvartfinalen i J16.

Til slutt takker Linda lederne og spillerne for en fin tur. Lederne har stått på og gjort en fremragende innsats. Spillerne har vært eksemplariske og representert Lillestrøm HK, Lillestrøm og Skedsmo på en god måte.

Og til foreldrene der hjemme: Det er slitne, men forhåpentligvis fornøyde og glade barn dere får hjem utpå kvelden, når bussene igjen er tilbake på Romerike.

les mer om Partille Cup her.

Top