Hjem / Nyheter / Hauketo-LHK-90 14-33/LHK-90-Kråkerøy 19-24

Hauketo-LHK-90 14-33/LHK-90-Kråkerøy 19-24

Bra 1. omgang mot Hauketo
– Jeg kommer ikke til å se på resultatene før etter jul, sier Arne Sæther, ny J16-trener. Seriestarten for J91-spillerne har endt med to klare tap, men i 1. omgangen mot Hauketo fikk jentene til mye av det spillet som de trener på.

Hauketo består av tidligere Nordstrand J91. Et lag vi noen ganger har spilt nesten jevnt med, andre ganger har tapt kraftig for. Som sist da vi ble slått 15-40 i 1/8 finalen i Umbro Cup i desember i fjor.

Denne gangen sjokkåpner vi. Vi leder 2-0 etter 6 minutter. Utover i omgangen kommer Hauketo mer med, men vi henger brukbart med vi også. Til pause står det 10-6 til hjemmelaget. – En bra 1.omgang. Den beste så lenge jeg har vært med jentene. Jentene prøver å få til de trekkene vi har trent på. De får til noen av dem. Og de jobber etter de mønstrene vi er blitt enige om, oppsummerer trener Arne.

2.omgang starter med teknisk feil og mål i mot. Hauketo har et gir ekstra. De er bedre teknisk, de er raskere, de er sterkere og har flere trekk som de kan variere med. Det går 14 minutter før scorer. Da leder Hauketo 2. omgang med 15-1. Mot slutten scorer vi igjen. Sluttsifrene på tavlen: 33-14. – Vi scorer 8 mål i 2. omgang, 2 flere enn i første. Og vi begynner ikke å kjefte på hverandre selv om det går tungt, og Hauketo rykker i fra, sier Arne, og konkluderer:

– Vi tar med oss 1. omgangen fra denne kampen. Hadde vi spilt to slike omganger mot Kråkerøy, hadde vi slått dem klart. I dag vant vi overtallspillet i 1. omgang mot Hauketo 3-0. Mot Kråkerøy tapte vi de periodene som vi var flere på banen, sier Arne om serieåpningen i Tærudhallen der Kråkerøy vant 19-24 og fikk revansje for at vi slo dem ut av Fredrikstad Cup i juni.

Arne sier at han er fornøyd med sesongen så langt. Jentene er på trening, de prøver på alt det nye han lærer dem. Det eneste negative er at jentene er litt for få. Det er bare ni utespiller og en keeper så lange Elisabeth er skadet til etter jul. Det er litt lite. Det gjør også at det tar lenger tid å trene inn de tingene Arne ønsker at jentene skal gjøre.

– Jeg kunne selvsagt tenkt meg et par spillere til. Men jeg synes det er ok å trene jentene. Det tar – som jeg har sagt – tid til å trene inn det nye. Derfor gjelder det for jentene å være konsentrerte hele tiden på trening. Dessuten gjelder det at vi alle er tålmodige. Fremgangen kommer, men den kommer ikke med en gang og av seg selv. Det er bare hardt arbeid som teller, sier trener Arne.

Se bilder fra kampen her, eller diskuter matchen her.