Hjem / Nyheter / Se bilder og video fra Skedsmohallen

Se bilder og video fra Skedsmohallen

Fornøyd J94-gjeng

Pangstart på Temaserien
– Det var tydelig å se at mange lag hadde trent før turneringen, sier Lars Johansen i Norges Håndballforbund. Lørdag 15 september var det full rulle i Skedsmohallen. LHK-90 var teknisk arrangør for sesongens første runde i Temaserien for 13-års lag.

Med 55 lag fra Oslo, Akershus og Østfold var det fullt med både spillere, ledere og tilhengere fra tidlig om morgen til sene kvelden. 75 kamper ble avviklet på rekke og rad.

På de tre banene forsøkte lagenes spillere og vise temaet de hadde trent spesielt på forut for turneringen: Kontringer. For de mange tilstedeværende betød det mye fin, fartsfylt håndball å se på.

Se videosnutt her og intervju med arrangementansvarlig Kari Larsen her.

Fin start

Vinnerne av runden blir utropt på neste temaserie-runde i Kongstenhallen i november.

Etter arrangementet i Skedsmogallen var tematurneringsansvarlig Lars Johansen i Norges Håndballforbund, region Østlandet, godt fornøyd.

– En fin start på sesongens temaserie. Mye god håndball å se også. Selv om prestasjonene selvsagt varierte en del, var det tydelig at en del lag hadde trent godt på temaet vi åpnet serien med, sier han.

Han delte også ut ros til gamle-klubben sin, LHK-90, for måten arrangementet ble avviklet på.

– Alt er gått knirkefritt og på skinner. Det er godt for oss som leder det håndballfaglige å vite at man har en arrangør som sørger for at alt det tekniske går av seg selv.

Fjerde sesong

Det er fjerde sesong at Norges Håndballforbund arrangerer temaserie for 13-års lagene. Det arrangeres fem runder i løpet av sesongen. Hensikten er å gi lagene utvikling i særskilte deler av håndballspillet. For eksempel kontringsspill, offensivt forsvar, under- og overtallsspill og spill mot 6-0 forsvar.

– I fjor var omtrent halvparten av alle lagene i regionseriene med. Det er ikke noe mindre i år. Interessen har vært økende år for år. Vi tror dette er et fint tilbud i tillegg til det vanlige serietilbudet, sier Lars Johansen.

Se videosnutt 2 her

Nytt av året er at det ikke er seriespill og tabeller. Årsaken til det, forteller Lars, er at man så i fjor at de beste lagene utover i sesongen droppet temaene og valgte å spille ordiært – alt i et forsøk på å vinne serien totalt.

– Derfor kårer nå en jury med baneansvarlige og turneringsansvarlige vinnerne hver gang. Dermed må lagene være mer tro mot temaet. Vinnerne kåres etter turneringene er over og utropes på neste turnering.

Et annet spesielt trekk med temaseriene er også at alle påmeldte lags trenere må på kurs i forkant av turneringene. Etter en kveld på kurs må de hjem og lærfe lagene sine det de har lært. Tre fire uker senere er det så turnering.

Godt salg for klubben

For LHK-90 betød arrangementet i Skedsmohallen i helgen gode penger i klubbkassen. Vaffelpressen, pølsekokerne og kaffemaskinene gikk i ett hele lørdag. Frivillige fra Lillestrøm-lagene sørget for at salget gikk strykende.

– Regner med at det har vært cirka 800 betalende, sa arrangentsjef Kari Larsen på slutten av dagen.

J94 i form!

Klubbens egne lag, J04-1 og J94-2, gjorde også sine saker bra.

J94-1 vant 16-1 over Helset 1, 22-4 over Nit/Hak 1, det ble 8-10 tap for Holmen 1 og 12-4 over Korsvoll 2. J94-2 vant over Hosle 1 og 2.Helset2.

– Har knapt sett jentene bedre enn idag. Godt forsvar. VArierter angrep, Og jentene var på topp mentalt, sier Jan Terje.

– Ja, idag var vi verdensmestre. Alt gikk på skinner, forteller Ida Marie, Miriam og Linda.

I følge foreldrene som følger jentene i kamp er også fremgangen påtakelig. Treningene som Jan Terje startet opp med foran Fredrikstad Cup, begynner å gi resultater.

Sammen med hjelpetrenerne Odd og Wenche, lagleder Therese, og et hjelpeapparat som også har en økonomiansvarlig, er det i ferd med å bli lagt en fin plattform for videre utvikling.

Takk til foreldrene

Til slutt: Takk til alle frivillige, oppofrende foreldre som stilte opp og hjalp klubben til å avvikle turneringen på en bra måte. Et tyvetalls foreldre var involvert i alt fra sekretariatsarbeid, ryddig til salg og vaffel og pølsekoking.

– Det er gått veldig bra. Jeg er godt fornøyd, sier arrangementsjef Kari Larsen.

Se intervju med Kari her.

Se billder fra helgens turnering her