Hjem / Nyheter / J91 LHK-90 – Rolvsøy 17-29

J91 LHK-90 – Rolvsøy 17-29

Bra spill – så lenge kreftene holdt
J16 spilte jevnt mot sterke Rolvsøy så lenge kreftene strakk til. – Vi spilte opp i mot maks av det vi kan, og jentene fikk se at de kan spille like godt som de lagene de tror er bedre dem, sa trener Arne Sæther etterpå.

Sist vi møtte Rolvsøy fikk jentene en marerittstart. Det endte med at de ledet med 20 mål etter første omgang. I 2. omgang tapte de bare med to mål. Men respekten satt likevel i foran serieoppgjøret i Tærudhallen. Hva kunne Arne få utrettet med jentene før kampstart.

1. omgang:

Bra start. Vi går opp i ledelsen og holder den. Vi er ett mål foran og det scores både fra kant, strek og utenfra. Rolvsøy blir tatt litt på senga. Mot slutten kryper de innpå og overtar ledelsen i det siste spilleminuttet. 14-13 står det ved pause. Treneren kommer bort til trener Arne og spør nysjerrig om det er med noen nye jenter denne gang. Han tror ikke det er samme gjengen som de banket for noen uker siden. Da Arne bekrefter at det faktisk er samme laget, sier Rolvsøy-treneren noen anerkjennende ord før han går i garderoben og gir jentene sine en real oppstrammer.

2. omgang:

Arne og jentene har hatt en pauseprat og 2.omgang åpner like friskt som den første. Jentene scorer først og lagene holder hverandre i fire-fem minutter. Men så misser vi og Rolvsøy går opp i tre måls-ledelse. Samtidig pådrar Siri seg uheldig den tredje utvisningen og får rødt kort. I de påfølgende minuttene rakner forsvaret ved et par anledninger. Samtidig brenner vi straffer og begynner å bli slitne. I sum betyr det at Rolvsøy scorer gang på gang. Og i løpet av ti minutter er de oppe i 10 måls ledelse. Til slutt blir det 17-19 tap.

– Førsteomgangen er opp i mot maks av det vi kan. Også annenomgang er bra. Men vi er uheldige og vi blir slitne. Når de har full benk og vi bare har en på benken og bytte med, så jentene får hente seg inn igjen innemellom, så blir det selsvagt mål i mot når vi møter et lag som Rolvsøy, sier Arne.

Arne mener at kampen var bra og håper jentene fikk inn i hodet sitt at de virkelig kan og er like gode som antatt sterkere motstandere bare de tror på det de gjør, gir alt, er fokuserte og gjør det man har blitt enige om på forhånd.

– Og så må de lære av kampene de gjør og diskutere seg i mellom hva de kan finne på neste gang. Hvordan de vil løse spesielle oppgaver under kampene osv.

Arne sier at når den innledende serien nå er over, vil han sette igang en ny oppkjøringsperiode med vekt på fysisk trening før seriespillet starter igjen over nyttår.

– Vi tar steg for steg. Men det er viktig at jentene vil og gir alt når de er på trening. Vi er så få at det blir veldig viktig å få maks ut av treningene. Intensiteten må nok opp noen hakk, slik jeg ser det, sier Arne, godt fornøyd med det jentene presterte i Tærudhallen.

– Spesielt førsteomgangen. Den var bra, sier Arne.

Bilder fra kampen finner du her.