Hjem / Nyheter / Dag 3 Baldus Cup 25-27 april 2008

Dag 3 Baldus Cup 25-27 april 2008

J95 vant Baldus Cup!
Lillestrøm HK gratulerer J95 med seier i årets Baldus Cup på Lillehammer! J15 kapret 3.plassen. J14 og G12 røk ut i kvartfinalen, resten i 1/8 finalene.I tillegg vant J16 Fair Play-konkurransen. – En flott LHK-90 helg, konstaterer Linda Næss Solheim i Sportslig utvalg.

Over 250 lag fra Norge, Danmark og Sverige deltok i årets Baldus Cup. på Lillehammer Turneringen er en av Norges mest populære. Derfor var det en stor prestasjon som J95 sto for da de i finalen beseiret Faaberg 11-5.

– Fantastisk gøy. Dette har LHK-90 ventet på lenge. Å vinne en så stor cup er jeg ikke sikker på om vi har gjort før, sier Linda Næss Solheim.

– Jeg en skikkelig stolt. Jentene gjorde en praktfull innsats hele helgen, sier trener Svein Risberget.

Les mer om J95s vei til finaleseier her.

Også J15 gjorde en kanonbra turnering. Semifinaleplass og tredjeplass i turneringen er meget bra for trener Kjertsi Østlunds mannskap.

Og slik kan vi fortsette å telle opp: J14 kom til kvartfinalen, som tapte for laget som senere vant hele turneringen. Det samme gjorde G12. De tapte for Petter Wessel-vinner Fet.

Og også flere av de andre lagene gjorde det bra. J13 tapte i 1/8 finalen for et lag som de tidligere har slått. Men slik er håndballen. Og J16 som tapte 1/8 finalen, kunne fort nådd lenger om de bare hadde scoret ett mål til i kampen mot Slitu i puljespillet lørdag.

– Teller vi opp resultatene for ungdomslagene, har vi gjort det bedre enn for ett år siden, da vi var i Fredrikstad Cup. Det å ta pokalen hjem i en av årsklassene er selvsagt et stort pluss, mener Linda, som mener at resultatet til J12 inspirerer alle lagene til å stå på og jobbe videre.

Linda konstaterer også fornøyd at det gror godt i rekkene. Smålagene, de under 12 år, gjorde sine saker meget bra. De sto på, spilte mange bra kamper, og det ble en rekke flotte seirer. Dessuten var stemningen god både blant spillere, ledere og foreldre.

Nevnes må også J16. Laget vant Fair Play Prisen. Den glade gjengen tok utfordringen fra lagledelsen på strak arm, sendte inn en kampsang til konkurransen som arrangøren hadde laget, og stakk like godt av med hele førsteprisen. En rap med kanontekst, ironi, alvor og humør overbeviste dommerne.

Eneste skår i gleden søndag kveld var at Marthe på J16 og Elisabeth på J15 skadet seg. Den ene forstuvet en tommel, den andre forstuvet ankel og strakk et leddbånd. Vi ønsker begge god bedring og håper at de snart er tilbake i trening.

Stemningen var naturlig nok høy i spillerbussen på vei hjem til Lillestrøm søndag kveld. Det var den også i Håkonshall da J95 spilte finalekampen mot Faaberg. Over 1000 mennesker anslås å ha vært i hallen. Og det var høytid da lagene kom inn og ble presentert. Og så braket spetakkelet løs. Lillestrøms spillerbusser ventet, slik at alle spillere kunne heie J95 frem. Det var en veldig jubel, rapporteres det, og «pokalen skal hjem til Lillestrøm» hjallet i olympiske hallen.

Og slik ble det. Til uka må det ryddes ny plass i pokalskapet i Skedsmohallen.

Flotte bilder og stoff fra finalen finner du på lagets hjemmeside her.

En videofilm fra årets Baldus Cup blir forøvrig lagt ut etterhvert.

Resultater fra årets Baldus Cup finner du her.