Hjem / Nyheter / Far og datter dømmer sammen for LHK-90:

Far og datter dømmer sammen for LHK-90:

– Det har vært moro!
Maiken og Wiggo Freitag er ferdig med sesongen. Nesten annenhver helg har far og datter kledt seg i sort, tatt frem fløyta og dømt for Lillestrøm HK. – Moro, sier de begge.

Maiken spiller på J16 og damelaget. Pappa Wiggo har vært trener for Skedsmos J94 og hjulpet til rundt LHK-90s J91. Begge synes de har lært mye som dommere.

– Jeg synes faktisk at alle trenere bør gå dommerkurs. Man lærer spillet. Og man ser hvordan det er å se det som skjer fra dommerens ståsted på banen. Det er utbytterikt, sier Wiggo.

Han er glad for at datteren ville ha ham som dommermakker etter at begge hadde gått dommerkurs. Som far er det ikke selvsagt at datteren vil ha en med på fritidsaktiviteter.

– Det er vel et bevis på at du har lyktes som idrettspappa?

– Vet ikke. Men jeg har vært med Maiken på håndballbanen i alle år. Og vi har opplevd mye fint sammen, sier pappa Wiggo.

Maiken synes også det har vært OK å dømme sammen med faren. Hun har likt å dømme og får ros av faren for å lese spillet godt og for å være konsekvent. Hun har ikke latt seg pille på nesen av hverken hissige foreldre på tribunen eller aggresive trenere på sidelinjen.

– Alle snakker om at en del trenere og foreldre oppfører seg ille på håndballbanen. Og det er ikke bare en myte. Man opplever faktisk en del rart. Selv har jeg i alle fall lært meg å holde meg mer i ro når jeg er trener eller ser på. Man ser det annerledes når man dømmer selv, sier Wiggo.

Dommeransvarlig Eva Semmerud i LHK-90 synes det er flott at klubben har hatt far og datter som dommerpar. Maiken og Wiggo har dømt i snitt annenhver helg i aldersbestemte klasser opp til gutter og jenter 13. Men nå tar Wiggo seg en pause. Ikke bare følger han Maiken på alle kamper. Han er også med yngstedatteren Camilla som spiller håndall i Skedsmo. I tillegg er han nyvalgt materiellforvalter og styremedlem i Lillestrøm HK.

– Det blir litt mye hvis jeg i tillegg skal dømme. Så nå tar jeg en pause. Jeg skal dømme treningskampene til Maikens lag på J17. Men så får det være nok for en periode. Muligens tar jeg opp fløyten igjen om et par år, sier Wiggo.

Maiken deriomot fortsetter med pipeblåsingen. Håndball er gøy, både som spiller og dommer, fastslår den sporty 17-åringen fra Skedsmokorset.