Hjem / Nyheter / Gry Linnerud og Pål Bråthen er nye hovedlagledere for 2008/2009:

Gry Linnerud og Pål Bråthen er nye hovedlagledere for 2008/2009:

– Vil lage et godt tilbud til alle
– Hovedutfordringen vår er å gi alle et godt tilbud. Både de som ønsker å satse hardt og de som vil ha det gøy og ikke vil satse alt på håndballen, sier Lillestrøm HKs nye hovedlagledere Pål Bråthen og Gry Linnerud.

De to har i lang tid fungert som et laglederteam på J14. Det har de gjort så godt at de på siste årsmøte ble valgt som klubbens hovedlagledere. Det betyr at de sitter på toppen av lagapparatet og ha ansvaret for lagkontaktene inn mot styret.

De overtar etter duoen Anne Stubberud og Kristin Øiberg Lund som trakk i mange tråder og gjorde en fin innsats forrige sesong.

– Det er klart vi synes det er gøy. Ellers hadde vi ikke gjort det. Vi synes vi treffer mange gjennom håndballen og det er givende å se ungene mestre og ha det fint med fritidsaktiviteten sin, sier hovedlagleder-duoen.

De står og snakker sammen med noen foreldre utenfor Håkons Hall på Lillehammer. Det er Baldus Cup. En av årets store høydepunkt for klubben. Hovedlaglederne er selvsagt veldig engasjert i det som foregår.

– Vi har ikke vært så mye med på planleggingen. Anne og Kristin hadde gjort en kjempejobb og gjort alt klart før vi overtok. Men det er på slike turneringer du ser verdien av å satse på det sosiale og ha et godt tilbud til alle i klubben, mener de to.

I alle klubber er det spenninger i området over hvor mye man skal satse på de beste og hvor mye man skal vektlegge bredden. I LHK-90 har man prøvd å balansere dette. Både gi talentene utviklingsmuligheter og de andre gode, sportslige tilbud.

– Tror det er viktig og riktig. Her på Baldus har vi for eksempel tre J14 lag. Ett av dem er et samarbeidslag mellom J13 og J14. Resultatet av dette er at mange som ellers hadde fått lite spilletid når lagene er blitt toppet i kampen for å nå lengst mulig, får rikelig spilletid, sier Gry og Pål.

Som hovedlagledere er de involvert i alle større saker rundt lagene. Serie- og turneringspåmeldinger. Eventuelle konflikter. De har ansvaret for å oppdatere laglistene mm. Og de hjelper laglederne i å gjøre en bra jobb.

Hvem er så de nye hovedlaglederne?

Pål (46) bor i Lillestrøm, er opprinnelig fra Fet, og har en datter på J14. Samtidig er han lagleder på J14.

Gry (41) bor også i Lillestrøm. Hun har en jente både på J10 ogh J14 og har vært med som lagleder siden Partille Cup i fjor.