Hjem / Nyheter / Mye jobb og mye gøy for LHK-90s lagledere

Mye jobb og mye gøy for LHK-90s lagledere

Skrevet

– Hjelp, alarmen gikk 05 i natt
– Visst er det mye å gjøre. Men det er gøy også, sier LHK-90s lagledere under Partille Cup. Det blir ikke akkurat flust med søvn når man skal organisere alt for 73 spillere og ledere som ønsker å prestere å ha det moro under verdens største håndballturnering.

De leder jentene i kamp. Men visst gjør de mer: De passer på at spillere rekker alt de skal gjøre. At de får i seg nok mat og drikke. De er fysioterapeuter og helsepersonell. De er mentorer. Og de er litt reserveforeldre. Som gir spillere nødvendig omsorg etter tap eller personlige nedturer.

På skolen der Lillestrøms spillere bor møter vi to av laglederne, J16s Åse Heggen og J14s Odd Granerud. Odd har tatt seg en høneblund på det røde rommet som mennene i lederteamet har fått. Rommet har av jentene fått tilnavnet «pornorommet» fordi gutta har røde gardiner, røde sofaer og et øvrig interiør som stikker seg noe ut fra resten av skolen.

Anne har vært i klasserommet og sovet med jentene.

– Hvordan er det egentlig å være lagleder på utenlandstur?

– Det er mye å organisere. Det skal ikke stikkes under en stol. Men det sosiale er OK, , sier Anne.

– Gjør du en feil, får du fort høre det. Det blir fort litt styr. Føler kanskje at takknemligheten i spillergruppa av og til kunne vært lit større, medgir Odd.

Han forklarer: Vurderer du det som best at man gjør en ting før en annen, så vil det alltid være noen som mener man burde gjøre det motsatt. Tilsvarende på banen: Blir det sagt at vi skal spille 3-2-1, er det garantert noen som mener vi burde spille flatt forsvar i stedet.

Men Anne og Odd er enige om at det er fint og være sammen med ungdommen og de ser nok at ungdommen også setter pris på dem.

– Da jentene var på åpningsshow passet noen av lederne på å få seg en matbit på en kafe rett ved Scancinavium. Rett som det var kom jenter bortom og sjekket innom oss. Det er nok trygt å ha oss i nærhen, sier Åse.

Åse har vært lagleder og med i LHK-90 i fem år. Odd har vært med i 10, men ikke alle som lagleder. Og det er første gang han har vært med i Partille Cup.

– Dette er en fin cup som klubben bør holde fast på, er de enige om.

De hadde et lagledermøte i god tid før turen. De tok de frem erfaringer fra tidligere år og planla årets tur mer i detalj. Det er fint når laglederne kan samarbeide over lagsgrensene og det finnes erfaring fra tidligere som man kan bygge på selv.

– For det er en del å huske på. Fra plaster og solkrem til tørkestativ og gummihansker, I fjor høljregnet det. Da hadde vi med skiklister får å få grep om ballen i kampene, minnes Anne.

De synes de har med en topp gjeng med spillere. Det er svært lite tull med dem. Da et lag måtte være inne 23.30 kvelden før, var alle på plass på minuttet. Og nettene går greit selv om mange ligger på samme rom.

Men noen overraskelser er det:

– I natt gikk det en telefonalarm klokken 05.00. Alle bråvåknet. Ikke alle fikk sove igjen etterpå. Men det gikk greit. Det er jo slikt som hører med også. Det er noe av sjarmen med det å værfe på tur, avslutter Åse og Odd.

Top