Hjem / Nyheter / Partille Cup 2008, dag 4

Partille Cup 2008, dag 4

Skrevet

Fortsatt håp om finalebillett
J18 og J14 henger fortsatt med. J15-1, J15-2 og J16 er slått ut. Det er status etter første dag av det intense sluttspill-dramaet i verdens største håndballturnering.


J15-1 nådde selve A-sluttspillet og hadde som mål å gå lenger. I 1/32 finalen møtte de 94-laget til Rælingen, fjorårets Partille-mestre. Trener Jan Skyrudsmoen forteller om en tett og jevn kamp der våre jenter i starten var preget av nerver og spenning.

– Vi fikk en skade i midtforsvaret og dermed ble det tøft for oss. I 2. omgang klarer vi å komme opp i en tre måls ledelse. Men en to minutters utvisning gjør at Rælingen kommer innpå oss igjen, sier Jan.

Kampen endte 13-13 og dermed var det sudden death. Der klarte ikke Lillestrøm-jentene å score på sine angrep, mens Rælingen lyktes å putte. Dermed var det snipp-snapp…

– Det var en liten nedtur. Jentene ville gå lenger. Men vi har spilt bra, jentene har kjempet og stått på, så jeg er meget godt fornøyd, sier Jan Skyrudsmoen.

J17 videre til semifinalen finalen

J17 har fått smaken på å spille J18. De tok kommandoen mot Kragerø i B-sluttspillet og hadde tidvis god kontroll. På slutten av 1. omgang gikk de opp i fire måls ledelse og var i ferd med å punktere kampen. Men så kommer en utvisning, det bues og er trykk rundt banen, og Kragerø for slippe inn i matchen igjen. Både en og to ganger. Men på slutten sikrer jentene seieren og vinner 16-14. – Det deles ikke ut stilpoeng i sluttspil. Vi får ikke til alt, men vi viser god lagmoral og står på for hverandre. Er stolt over jentene og at de står opp for hverandre, sier trener Arne.

Senere på dagen ventet Reistad i 1/8 finalen. På sidelinjen er trener Arne fornøyd med hvordan jentene løser oppgaven. de skyter utenfra, scorer fra strek og kant og forsvaret sitter. Han rullerer rundt på hele laget kontinuerlig, det gjør det også vanskelig å stanse LHK-jentene. Og han ser god trening i det frem mot høstens seriekamper og spar-kvaliken. Keeper Jeanette gjør også en strålende kamp. Dermed blir den klar 16-10 seier. Og alle LHK-tilhengerne rundt banen er kjempehappy. Lagets beste kamp til nå?

Så var det kvartfinale: Var eventyret over? Hei IL fra Porsgrunn hadde overbevist mot Oppsal i kampen før og var åpenbart et godt håndballag. Jentene våre starter famlende, men scorer så og går opp i en tremålsledelse. Etterhvert blir det tydelig: Hei-jentene spiller ikke maksimalt. De ønsker ikke å vinne. Det er god tone på banen, mange smil, men enkelte reagerer på det de mener er usporty oppførsel fra Hei-jentene. Etter at våre jenter har tatt hjem 22-10 seieren, får vi forklaringen: De har fått tre spillere skadet, tre skal reise hjem. Og de har ikke mer enn seks spillere til morgendagen. Dessuten har de bommet på a-sluttspillet. – Dette var ikke håndballkamp. Det var noe annet. Men jentene burde gitt jernet for det, da hadde også Hei måttet jobbe mer, sier trener Arne.

Se kampen mot Hei her.

J15-2 videre – storseier!

Laget møtte Strandby-Elling. En svak motstander, men jentene storspiller. De har dagen, er tente og viser hvor gode de er. Tidligere i turneringen har de fått noen tap, lagleder Gry synes det har gått utover selvtilliten deres. Men nå får de vist hva som bor i dem og Pål og Gry er superstolte over sine håndballspillere. 10-0. Lagets desidert beste kamp og dermed er 1/16 finalen det neste.

Svenske RP IF er motstanderen. De er store, sterke og åpenbart et godt lag. De tar føringen og våre jenter sliter med å trenge gjennom forsvaret deres og stå i mot når de kommer i fart og kjører sine overganger. Likevel får jentene til en del fine angrep, desverre går for få av dem i målet. Resultatet til slutt: 11-5.

Og så var eventyret også ute for J15-2. Se video av deres siste kamp her.

J 14 vant lett

MTV Dänischengen fra Tyskland var motstandere i 1/32 finalen. Det ble lett match for våre J14-jenter. De hentet frem penspillet sitt, hadde god bevegelse, spilte bra på tvers og smatt gjennom med både innspill og skudd. Ved pause stod det 6-1 og det samme ble resultatet i 2. omgang. Dermed ble det 12-2 seier og i neste runde møter jentene SSV Dornbien fra Østerrike. – Vi er i dytten, så vi håper på et bra resultat, sier lagleder Odd Granerud.

I 1/16 finalen overbeviser J14 nok en gang. De kjemper på og SSK Dornbien fra Østerrike får kjenne hva de røde og blå er bygd av. Det er noe annet enn for et par dager siden da de to samme lagene møttes i innledende gruppespill. Da tapte LHK-90 på en særdeles dårlig dag. Nå er det tvert om. Jentene gjør en god kamp, de har spillere som lager mange mål og en keeper som spiller kjempebra. Resultat: 13-8 til LHK-90.

1/8 finale mot svenske Kärnten: – Herlig, roper jentene. og Odd Granerud er enig og gir dem en god klem. De har nettopp slått svenskene i en utrolig spennende kamp som til slutt ender uavgjort 7-7 etter at svenskene har utlignet i siste sekund. Heldigvis vinner vi avkastet og kjører det faste trekket vårt. Det sitter, skuddet går i mål og jentene kan kaste seg rundt halsen på hverande. De er klare for semifinale i morgen tidlig!

Se video ffra matchen her og fra rett etter kampslutt her.

J16 slått ut

Vi møter naboklubben Enebakk. De har tapt alle kampene, scoret færre mål enn LHK-90 og sluppet inn flere. Kanskje det påvirker jentene, for Anne synes at det er lite som fungerer. Jentene finner ikke det gode samarbeidet og det butter – helt inntil det er fem minutter igjen av kampen. Da bråvåkner de, storspiller og scorer 3 på tverten. Jøss, slik skulle de startet. – Alt i alt har jentene spilt bra og kjempet, selv om vi ikke har hatt marginene på vår side. Nå får vi nyte det sosiale og heie på de andre LHK-lagene, sier trener Kjersti.

Følg resultatene på www.partillecup.com

Etter at alle kampene var over, valgte mange jenter å gå på Players Club, diskoteket. De som var slått ut, kunne være oppe litt lenger. De som hadde kamp, måtte tidlig til sengs. Dessuten måtte det pakkes og ryddes på skolen hvor LHK-lagene har bodd. Mens Bruce Springsteen og E-street Band holder en høylytt kanonkonsert på Ullevi, koser jentene seg på byen og sammen med nye bekjentskaper de har gjort under uken. Snart er Partille-uken over…

Her kan du se bilder fra noen av matchene.

Top