Hjem / Nyheter / J99 i PW cup

J99 i PW cup

99 jentene har i langt tid forberedt seg for spill i Petter Wessel cupen, og nå var endelig tiden kommet for avreise. Jentene har den siste uken spist og sovet godt, og hatt noen treningsøkter for å finslipe formen frem til noen tøffe kamper i PW Cup. Selvtilitten var på topp da man endelig kunne slå seg på brystet og se at 3. plassen i A- sluttspillet endelig var et faktum. At vi ble slått ut i IØR cup var glemt, og nå skulle jentene atter en gang vise at LHK er en klubb som satser på håndball.

Lørdag møtte jentene friske og raske i hallen, og var klare for fight. Motstander var Runar IL som vi på forhånd hadde sjekket ut litt, og at dette var et lag som etter ryktene skulle være ganske så bra. De var ubeseiret i serien, og her var det bare å klemme til fra første sekund. De første 2 minuttene skjer det ikke så mye, og begge lag er tydelig litt nervøse. Vi får etter 3 minutter en utvisning, og da får Runar sitt første mål. Så følger lagene hverandre med 1-1, 2-2 og 3-3. Da setter LHK inn støtet og stenger rett og slett målet for flere baller. Etter 10 minutter spilt får ikke Runar flere mål, og det ender til slutt med en 4-9 seier til LHK. Elise som for tiden er sjefskeeper (Vikky er fremdeles ute pga. operasjon) har hatt tre knallredninger og holdt buret stort sett rent for håndballer. Hedda fra J00 var med som reservekeeper og fikk også litt spilletid, og gjorde en fremragende jobb. Dette er en keeper som vi kommer til å se mye av i LHK (forhåpentligvis), og det er en glede å se det spirer og gror i klubben med talenter.

Kamp nr. 2 for dagen var mot Bjarg IL. Her går det 3 minutter før Bjarg setter den første ballen i mål. Så får vi to kjemperedninger av Elise som gjør at vi endelig kan få ballen i nettet. Jentene setter opp tempoet og løper så Bjargspillerene henger etter som brukte skurefiller. De rett og slett knuser Bjarg i forsvar, og spiller håndball som får tribunen til å riste. De viser seg fra sin beste side, og viser samtidig at dette er et lag som på det beste kan slå alt og alle, og kampen ender med 13-6 seier til LHK.

Kamp 3 på lørdag var mot Arendal. Den kampen var det litt så som så med, men vi rodde i land en uavgjort 7-7 og var fornøyde med det. Vi ble puljevinnere og da var det bare å ta frem Ipader, laptopper og telefoner for å se søndagens motstander.

Søndag og sluttspill

Søndagens første kamp var mot Tveter HK. Her starter vi med at Silje setter ballen i nettet etter bare få sekunder. Dette følges opp med noen fine redninger fra Elsie, men så blir det litt ruskete, vi surrer bort ballen, og Tveter kommer inn i kampen og får sitt første mål. Lagene følger hverandre frem til 3-3 men da våkner LHK opp og setter opp tempoet. Vi får servert en suser fra Frida som lager midtskill på manken til Tveter`s keeper, Kristine putter ballen i nettet fra neste død vinkel, Lotte sender Embla en pasning i landslagsklasse som sender oss opp i 14-5 ledelse, Høgnes scorer to mål på rappen og Hedda plukker de første skuddene som kommer når hun kommer innpå. Vi rett og slett briljerer og får hallen til å riste med alt av LHK supportere som er i Larvik denne helgen. Det ender med 16-6 seier, og jentene viser atter en gang muskler.

I 1/16 finalen møter vi Nidelv, og ingenting er vel så godt som å slå et lag fra Trondheim. Her kommer Kristine på scoringslista flere ganger, og ingenting er vel så godt som å se en spiller få nettkjenning. Koden er løst, og nå skal vi se Kristine på scoringslista mye fremover. Lagene følger hverandre frem til 9-9, men derfira cruiser jentene fra trønderene lett og ledig, og vi drar hjem en 11-19 seier.

I 1/8 finalen møter vi Sarpsborg. Det er ingen hemmelighet at dette er et lag vi liker å møte, og som vi har gode muligheter å vinne over på en god dag. De er nordiske mestere og spiller ofte veldig god håndball. Alle var veldig spente før kamp, og her var det bare å klemme til fra første sekund. Sarpsborg leder med to mål frem til vi har spilt 12 minutter. Da klarer Silje å få inn tre mål fra kanten nesten på rappen. Dette og med noen redninger fra Elise gjør sitt til at vi er inne i kampen igjen, og lagene følger hverandre tett frem til 11-11 og kampen er slutt. Det blir sudden deth og LHK får starte med ballen. Sarpsborg får kjapt en to minutter og alle øyner et håp om å slå østfoldingene ut av cupen, for det er «bare» å få ballen i mål. Ingen av jentene har kjempelyst til å ta det ansvaret, så det blir mye kasting frem og tilbake før Lotte tar endelig ansvar og skyter. Ballen går i stanga og rett i keeper. Dette skulle ikke være mulig, for den ballen så de fleste i nettet, men så var det dette med marginene igjen da, som ikke alltid er på vår side når det gjelder. Sarpsborg har ballen og avgjør kampen på samme måte, men i stanga, keeper og i mål. Vi har spilt en tøff kamp, men hadde desverre ikke de ørsmå marginene på vår side, så vi er ute av cupen, men med hevet hodet.

Alt i alt har jentene kjempet, blødd og grått for drakta denne helgen, og virkelig satt preg på turneringen med mange knallgode kamper. Heidi, Beathe, Thomas og Alex har igjen veiledet, trøstet og tatt ansvar for våre små håpefulle, så nå er det bare å hvile, spise og trene frem til kamper i Grensemesterskapet til helgen. Der skal vi igjen slå fra oss mot Gjøvik, Helton, Aranäs og Skövde i Moss. En stor takk til Hedda fra J00 som har stått i mål for oss sammen med Elise denne helgen