Hjem / Nyheter / Dame 3/J18

Dame 3/J18

b2ap3_thumbnail_D3---J18.jpg

Dame 3/J18 – LHK90 2014/2015

Etter en lang og god sommer er endelig 2014/15 sesongen i gang!!

For J18 og vårt nybakte 3. divisjonslag har det skjedd en del endringer. Samarbeidet mellom J18 og Fet IL er avsluttet. Jentene fra Fet følger LHK90 videre og laget er nå pr definisjon et rent LHK90 lag. En spiller har reist til utlandet, en spiller har sluttet og en spiller har tatt en pause. 2 nye spillere har kommet som tilvekst.

Jentene fra LHK- 90 og Fet Il hadde en ekstremt bratt og god utviklingskurve gjennom hele fjoråret. De har tatt enda et steg nå i sommer/høst og flere av oppkjøringskampene frem mot sesongstart har vist at den bratte kurven fortsetter. Det samme viste 1. kvalikrunde i Lerøyserien. Laget er fortsatt litt ustabilt når det gjelder prestasjonene, men dette må forventes av et såpass nysammensatt lag. Med gode treninger og fokus på både individuell utvikling og terping som lag, er vi sikre på at J18 blir et enda verre lag å møte enn i fjor. Flere kamper både i Hummel-Cup og i eliteturneringen i Tyskland viste at laget er på helt riktig vei.

På Dame 3 har det også skjedd en god del endringer. En del av jentene har startet sine studier i andre deler av landet, en av spillerne har byttet klubb og noen har tatt en pause i sine håndballkarrierer. Det er gledelig at også mange har valgt å fortsette i LHK90. Laget har fått god tilvekst av nye spillere og i sum, sammen med J18, står laget sannsynligvis bedre rustet enn noensinne for å møte utfordringene som møter dem! J18 og Dame 3 fungerer som en treningsgruppe og trener 4 ganger pr uke. Trenere er Zoran Fajfric (hovedtrener), Kåre Olsen (trener2) og Ane Mällberg (trener 3).

Nytt av året er et partnersamarbeid med elitedivisjonsklubben Stabæk. På klubb/trenernivå betyr dette at det skal utveksles kompetanse med en av de aller beste klubbene i Norge. Det er i første rekke satt fokus på keeperutvikling, trenerutvikling og ikke minst spillerutvikling. Det kan røpes at det allerede nå er 2-3 spillere som vil få tilbud om å trene sammen med Stabæk ukentlig utover høsten. I første omgang sammen med deres lag i 2. divisjon. Med god innsats, gode holdninger og gode ferdigheter er det på ingen måte umulig at det ikke kan bli flere spillere som får det samme tilbudet. Partnerskapet innebærer også at våre spillere kan spille kamper for Stabæk dersom de finner våre spillere «gode nok».

Målene for årets sesong er:

– Individuell og god spillerutvikling samt skadeforebyggende tiltak/trening.

– Utvikle laget som enhet, herunder styrke 3-2-1 forsvaret ytterligere – styrke overgangs/ankomstfasen – styrke lagets spill i etablert angrep.

– Etablere/hevede seg i 3. divisjon. – A-sluttspill J18 – Kvalifisere J18 til Lerøy-serien (tidligere Landsserien)

Selvsagt er det viktig og moro med gode resultater, dog er det spillerutvikling og prestasjonsutvikling som henger høyest av målsetningene.

Som fersk 3. divisjonsklubb er det viktigst for laget å «overleve» det første året. Klarer man å hevde seg, og i beste fall nærme seg mulighet for opprykk, får man ta dette som det kommer og glede seg over det. Det er ingen tvil om at Dame 3 kan hevde seg i alle kamper. Det man er spente på er om laget foreløpig er samkjørte nok til å prestere stabilt og godt over tid. Siden det både er flere nye spillere og mange unge spillere på laget, er det mulig de trenger i hvert fall det første halvåret til å bli samkjørte. For J18 er det erfaringene fra kvalikspillet til Lerøyserien som er viktigst. Skulle man i tillegg klare å kapre en av plassene i seriespillet, må man nesten med et så ungt lag som i år, betegne det som en stor bonus. Når det er sagt, er både J18 og Dames 3 på gode dager kapable til å slå hvem som helst !!

Årets D3/J18 tropp:

Frida Uthus – bakspiller – født 1997

Live Olstad Sveen – bakspiller – født 1997

Selma Tofte Granerud – keeper – født 1997

Kaspara Skovli Gåsvær – bakspiller – født 1997

Ingrid Lid – ving/bakspiller – født 1997

Kaja Sellæg – ving – født 1997

Vilde Indseth Holten – bakspiller- født 1997

Caroline Skaug Nilsen – bakspiller – født 1997 (Fra Fet)

Sunniva Svensson Hexeberg – bakspiller/ving – født 1997 (fra Fet)

Hedvig Kristoffersen – linjespiller – født 1997 (fra Fet)

Celia Rød Emaus – ving – født 1997 (fra Fet)