Hjem / Nyheter / J99 sikret sølv i KEB-Cup

J99 sikret sølv i KEB-Cup

LHK sine J99 var i påsken invitert til KEB-cup i Sandefjord. KEB-Cup er en eliteturnering med kun inviterte lag til minne om avdøde hånballspiller og trener, Karl Erik Bøhn, som gikk bort i fjor. Det var en ydmyk og spent gjeng som fikk delta i en rørende og fin åpningssermoni på langfredag, hvor det ble vist bilder og filmer fra Karl Erik Bøhn sin karriere både på og utenfor banen. Det er ingen tvil om at han har satt store spor etter seg både i og utenfor Norge. Etter åpningssermonien var det klart for første kamp, og første motstander i cupen var Reistad IL.

Første kamp vant jentene 29-21 over Reistad, og jentene hadde god kontroll under hele kampen. Da dette var dagens eneste kamp kunne jentene reise tilbake til hotellet og slappe av, og forberede seg til noe forventet tøffere motstand på lørdag. Da var det Runar som skulle i ilden, og dette var finalemotstanderen vår i PW cup, som jentene forøvrig vant. Runar er et meget tøft og fysisk lag, men som kjent er det veldig mye som skal til for å stoppe jentene fra Lillestrøm.

b2ap3_thumbnail_17052035312_a710d9e9bd_o.jpg

Som forventet ble det en veldig tøff kamp. Runar spiller tøft og fysisk, og river og røsker så hardt i trøyene, at vi faktisk må rette en stor takk til leverandøren av trøyene for at de faktisk holdt hele kampen. LHK gikk til slutt seirende ut med 24-19 seier, og viste at finalen i PW cup ikke bare var «en god dag».

Neste motstander lørdag var Gjøvik HK. Gjøvik er et godt lag fra innlandet som har fostret mange gode spillere opp gjennom årene. Kampen ble tøff, og Gjøvik hadde mange gode skyttere som LHK i perioder hadde problemer med å få stoppet. Det hjalp heller ikke mye at mange av ballene endte opp i ansiktet på LHK spillerene, og her var det flere som både fikk stusset sveisen og fikk se mer stjerner og måner enn de ellers ville fått sett i påsken. Midt i kampen ledet Gjøvik med 7 mål, så her måtte de virkelig ta i et tak for å hente inn forspranget. Jentene fightet og sloss, og når dommeren blåste av for full tid sto det fantastiske 26-25 på tavla. Jentene var puljevinnere og klare for semifinale i KEB-Cup.

I semifinalen møtte jentene Bækkelaget. Det var tydelig at gårsdagens kamper hadde tæret på, for begge lag virket noe slitne og trøtte de første minuttene. LHK begynte sakte men sikkert å få til litt spill, men Bækkelaget kom aldri helt inn i kampen, og det ble derfor ny seier 26-23.

Nå var jentene klar for finale mot Charlottenlund. Et lag som hadde gjort det bra hele helgen, og som LHK spilte uavgjort mot i PW cup. Her var det bare å brette opp ermene og klinke til fra første minutt. Etter en høytidelig presentasjon av begge lag og litt problemer med lyset i hallen var det enedlig klart for kamp. Det tok et par minutter før det løsnet litt, og LHK var første laget som fikk mål. Charlottenlund hadde noen bom, før vi igjen fikk mål. Nå sto det 0-2 på tavla, og Charlottenlund virket litt ekstra nervøse, men så får de en scoring og da er det noe som virkelig løsner. De hamrer inn det ene målet etter det andre, og det meste vi prøver på går stort sett stang ut. Vaso forsøker på alle mulige formasjoner, men Charlottenlund er rett og slett bare noen hakk bedre enn oss i dag. Jentene jobbet hardt og gjorde det de maktet, men noen ganger må man også ha marginene på sin side, men det ville rett og slett ikke gå i denne finalen. Det ender med tap 29-17 og Charlottenlund går seirende ut av cupen.

Alt i alt har jentene gjort det veldig bra atter en gang. De vant PW cup, de ligger på toppen av tabellen i serien og de kommer på 2. plass i en eliteturnering, hvor kun inviterte topplag er med. Da kan man ikke annet enn å smile og være fornøyd. Nå gjenstår kun to kamper i serien, så får vi se om vi kan ta med enda en pokal hjem til Skedsmohallen.