Hjem / Lag / Jenter 2006 / Strålende Partille Cup 2017 for J2006

Strålende Partille Cup 2017 for J2006

Lillestrøm J2006 vant gull i verdens største håndball cup, Partille cup, Göteborg 3. – 8. juli. Det var kun 3 norske klubber som deltok i Girls11-klassen. I tillegg til våre 2 Lillestrøm-lag deltok 35 andre lag fra 5 forskjellige land i Girls-11; Danmark, Sverige, Færøyene, India og Norge.

Lillestrøm håndballklubb J2006 består av 34 jenter fra Vigernes, Volla, Kjeller, Fetsund og Lørenskog. 20 av disse jentene reiste til Göteborg for å spille den store internasjonale cupen.

I Partille cup spilles det etter internasjonale regler med strekspiller, avkast, stort mål, stor ball og klister. I tillegg spilles det langt tøffere fysisk forsvar med tøffere dueller både fremover og bakover. Jentene har trent målrettet med strekspiller, stor ball og klister de siste månedene, men var ikke forberedt på den ekstremt store fysiske forskjellen i norsk og internasjonal håndball. Jentene brukte de første kampene i gruppespillet til å tilpasse seg det fysiske spillet. En svært tøff og bratt læringskurve med noen tap i de innledende kampene, men de imponerte med vilje og  psykisk styrke. De har blitt helt rå på å takle nye utfordringer. Med god mental jobbing og sine beste håndballprestasjoner noensinne tok de seg helt til B-finalen.

Med hurtighet, samspill, fantastiske målvaktsredninger, disiplinert forsvar og viljestyrke vant jentene 6-2 over svenske Önnereds HK i finalen. Den aller første Partille cup pokalen i klubbens historie, hvilket gjør det ekstra stas!

I tillegg til å spille seg helt frem til finalen fikk jentene også æren av å representere Norge under den storslagne åpningsseremonien i Scandinavium, hvor alle deltakende land blir presentert ved innmarsj, og underholdning av svenske artister. Utkledd som troll (kostymer laget av mamma`n til Mia), med bunader, landslagsdrakter, håndballforbundets maskot (Isbjørnen), klubbdrakter og med norske flagg danset de seg inn på scenen i Scandinavium til en fantastisk mottakelse av de 8000 fremmøtte. Våre norske jenter, i trollkostymer, ble førstesidesoppslag i Göteborgs posten og fikk oppmerksomhet på Instagramkontoen til Partille cup. Jentene syntes det var stort å representere Lillestrøm og Norge på innmarsjen.

Konklusjon: Partille cup 2017 var en eventyrlig opplevelse, og vi er superklare for Partille cup 2018. Sure knebeskyttere, svette drakter, flate luftmadrasser, brannsår, lite søvn og maaaange kamper – vi eeeeelsker cup!