Hjem / Featured post / Vollaklinikken og Lillestrøm håndballklubb fortsetter samarbeidet

Vollaklinikken og Lillestrøm håndballklubb fortsetter samarbeidet

Idrettsskadesenteret ved Vollaklinikken og Lillestrøm Håndballklubb samarbeider for å sikre spillerne et solid idrettsmedisinsk støtteapparat. Som spiller i Lillestrøm Håndballklubb har du mange fordeler når du kommer til Vollaklinikken. En av dem er at din familie har de samme fordelene!

Vollaklinikken bidrar til økt kunnskap og bruk av skadeforebyggende tiltak i klubben. Samarbeidet skal sikre muligheten for rask og kompetent undersøkelse, behandling og skadeforebygging, sier Lars Erik Aas, daglig leder i Lillestrøm håndballklubb.

For sesongen 2021/2022 er klinikkens kiropraktorer og fysioterapeuter ansvarlige for planlegging og gjennomføring av basistrening for spillere fra årstrinn 2007 til og med årstrinn 2005 (14-16 år). Denne treningen skjer en gang i uken over 36 uker gjennom sesongen. Klinikken skal skreddersy basisøkter for «hurtighet», «styrke/spenst», «utholdenhet» og «skadet spiller» som kan benyttes i halltrening.

Klinikkens kiropraktorer og fysioterapeuter kan også skreddersy basisøkter til å inngå i halltrening for spillere i de yngre årskullene etter avtale med den enkelte trener/ansvarlige per lag. De ansvarlige for utførelsen av avtalens idrettsmedisinske tjenester er fysioterapeut Emilie Scholten Sjølie og kiropraktor Lasse Håkonsen. Begge har solid kompetanse og lang erfaring med å jobbe med idrettsutøvere. Emilie innehar etterutdanning med en Master i idrettsfysioterapi og Lasse har i tillegg en Master i diagnostisk ultralyd.

Kiropraktor Lasse Håkonsen og fysioterapeut Emilie Scholten Sjølie ved Vollaklinikken

Lillestrøm Håndballklubb er en foregangsklubb og et forbilde for alle klubber som tar spillernes trening og helse på alvor. Vollaklinikken og Lillestrøm håndballklubb har samarbeidet tett siden 2016, og vi er ydmyke og stolte over å få være leverandør av ukentlig basistrening og i tillegg klubbens idrettsmedisinske team, sier Lasse Håkonsen, kiropraktor og daglig leder ved Vollaklinikken.

Vi får klare tilbakemeldinger på at treningene hos oss er populære hos spillerne. Selv om vi har satt sammen et omfattende program for basistrening som går over 36 uker og som krever høy konsentrasjon og innsats fra spillerne, får vi hyppige tilbakemeldinger på treningene er populære. Øktene hos oss skal gi spillerne et robust treningsgrunnlag som er både prestasjonsfremmende og skadeforebyggende – og minst like viktig – det skal være morsomt og inkluderende for alle uansett nivå og ambisjoner!

Vollaklinikkens team skal sikre:

• Rask og kompetent utredning av kiropraktor og fysioterapeut ved oppstått skade
  • Rehabilitering etter skade og testing før returnering til spill
  • Skadeforebyggende- og prestasjonsfremmende trening i klinikkens treningssal
  • Implementering av faste rutiner for basistrening i håndballtreningen

Les mer om de ulike tilbudene og fordelene som samarbeidsavtalen gir deg som spiller og dine familiemedlemmer her: https://www.vollaklinikken.no/lillestromhandballklubb/