Oppstart og underveis
- Tell over varer.
- Start opp kaffekoking og vaffelsteking raskest mulig.
- Kaffe: Til en full kanne brukes 8 skjeer med kaffe.
- All vaffelrøre som har vært frossen og står på benk/i kjøleskap skal brukes før fersk vaffelrøre brukes. (Gjelder kun hvis det står røre som er tatt opp av fryseren).
- Det selges ikke pølser når det er kamp på vanlig ukedag.
- Pølsekokeren fylles med vann opp til risten og skrus på, temperaturen skal stå på 80 grader.
- Det selges ikke mye pølser før «lunsjtid», legg derfor ikke for mange pølser i pølsekokeren på de tidligste kampene.
- Pølser og lomper ligger på benken på bakrommet, i kjøleskapet eller i fryseren (tas i denne rekkefølgen).
- Fyll opp brusskapet i kiosken med brus og andre kjøleprodukter underveis og før dugnaden avsluttes.
- Sjekk at det er søppelsekker i søppelbøttene både på tribunen og foran kiosk.
- Gå runder på tribunen og rydd søppel, tøm søppeldunker hvis nødvendig.
- Tomme bruskasser settes ut foran kiosken og på tribunen, sjekk om de blir fulle og bytt ut underveis.
- Bruk åpnede varer/forpakninger først (kaffe, pølser, lomper, ketchup, sennep, syltetøy mm.)
- Når dere trenger mer varer, ta de eldste varene/forpakningene først.
- Det holder at to bokser med syltetøy og en flaske ketchup og sennep står fremme. Man trenger ikke åpne ny forpakning før den andre er tom.
- Dommere skal ikke få gratis mat og drikke.
Avslutning
- Noen starter å gjøre opp kassa.
- Tell over varebeholdning.
- Skru av kaffetrakter og ta ut kontakten.
- Skru av pølsekoker og ta ut kontakten.
- Pølser og lomper har vært frosne, de skal derfor ikke fryses på nytt. Kast derfor eventuelle rester.
- Syltetøy, ketchup og sennep som har vært åpnet, skal settes i kjøleskapet. Øvrige på lagerrommet.
- Er det vaffelrøre igjen, skriv dato på kartongen med tusj og sett de i fryseren (ikke legg kartongene, de kan lekke).
- Hell aldri vaffelrøre i vasken, da tettes rørene. Skal røre kastes, skrus korken på og kartong med røre kastes i søpla.
- Tøm og vask kaffekanner og kolber. Husk å kaste gammelt kaffefilter. La kaffekannene stå og lufttørke, ikke lukk igjen lokk.
- Tøm og vask pølsekoker. Ikke sett på lokk, pølsekokeren skal stå og lufttørke.
- Vask alle flater godt med såpevann, husk barbenk og vinduskarm utenfor kiosken.
- Vaffeljern skal rengjøres grundig.
- Vask gulv i kiosken og på bakrommet.
- Alt nødvendig vaskeutstyr står på bakrommet.
- Lås kiosken og lagerrommet (utenfor kiosken, merket Bøttekott).
- Renhold er viktig, vi serverer og selger mat!
God dugnad 🙂