Generelt
- Kiosken bemannes med 2 personer, det anbefales at de samme to som bemanner kiosken også har med vaffelrøre. Da sikrer vi at vaffelrøre blir levert ved oppstart og steking kommer i gang i god tid før kampstart.
- Vi disponerer brusskap og høyskap merket med klubbens navn. Her finnes alt nødvendig utstyr til gjennomføring av kioskdugnaden. Nøkler til skapene ligger i kioskkassen. Vi kan også bruke fryser og kjøleskap som står på kjøkkenet. Kjølevarer skal låses inn i brusskapet etter dugnad. Varer som skal fryses kan ligge i fryseren.
- Vaffelsteking foregår på bord på innsiden av kioskluken. Dette bordet står stort sett i kiosken eller i foajeen under trappen, flytt dette inn i kiosken om nødvendig.
- Plakat med vareutvalg og priser henger på glassruten mot foaje.
- Vi har ikke ansvar for å tømme søppel, men skulle det bli veldig fult, finnes ekstra søplesekker i et av skapene. Den fulle sekken knytes og settes ved siden av søplestativet inne på kjøkkenet.
Oppstart og underveis
- Start opp kaffekoking og vaffelsteking raskest mulig.
- Kaffe: Til en full kanne brukes ca. 6 skjeer med kaffe.
- All vaffelrøre som har vært frossen og står på benk/i kjøleskap skal brukes før fersk vaffelrøre brukes. (Gjelder kun hvis det står røre som er tatt opp av fryseren).
- Pølsekokeren fylles med vann opp til risten og skrus på, temperaturen skal stå på 80 grader.
- Det selges ikke mye pølser før «lunsjtid», legg derfor ikke for mange pølser i pølsekokeren på de tidligste kampene. Avpass pølsekoking etter beste evne mot slutten av dagen.
- Pølser og lomper ligger på benken, i brusskapet, i kjøleskapet eller i fryseren (tas i denne rekkefølgen).
- Sjekk at det er søppelsekker i søppelbøttene.
- Gå runder på tribunen og rydd søppel, tøm søppeldunker hvis nødvendig.
- Tomme bruskasser settes ut foran kiosken og på tribunen, sjekk om de blir fulle og bytt ut underveis.
- Bruk åpnede varer/forpakninger først (kaffe, pølser, lomper, ketchup, sennep, syltetøy mm.)
- Når dere trenger mer varer, ta de eldste varene/forpakningene først.
- Det holder at to bokser med syltetøy og en flaske ketchup og sennep står fremme. Man trenger ikke åpne ny forpakning før den andre er tom.
- Dommere skal ikke få gratis mat og drikke.
Betalingsterminal
- Se egen rutine i kiosken for iZettle betalingsterminal.
- Internett-tilgang:
- Trådløst nett Akershus-FK Gjest
- Brukernavn 35lhk
- Passord lhk#2015
Avslutning
- Noen starter å gjøre opp kassa.
- Tell over varebeholdning.
- Kaffetrakter og pølsekoker rengjøres og settes inn i høyskap.
- Pølser og lomper som har vært frosne skal ikke fryses på nytt. Ikke-kokte pølser og lomper legges i brusskap. Eventuelle rester av kokte pølser skal kastes.
- Syltetøy, ketchup og sennep som har vært åpnet, skal settes i brusskapet. Øvrige i høyskapet.
- Er det vaffelrøre igjen, skriv dato på kartongen med tusj og sett de i fryseren.
- Hell aldri vaffelrøre i vasken, da tettes rørene. Skal røre kastes, skrus korken på og kartong med røre kastes i søpla.
- Vask alle flater og bord godt med såpevann.
- Vaffeljern skal rengjøres grundig og settes i høyskap.
- Lås brusskap og høyskap.
- Renhold er viktig, vi serverer og selger mat!