Hjem / Nyheter / Offensiv forsvar, 3 – 3

Offensiv forsvar, 3 – 3

Skrevet

Seier i B-Finalen

Fra venstre: Marte, Jeanette, Bettina, Veronika, Stine (med pokalen), Cecilie og Andrea. Forann fra venstre : Ine og Vilde

Dette var en turenering jeg gikk til med de ikke helt store forventningene. Jeg var litt betenkt p.g.a. vi ikke hadde fått trent mere enn 5 treninger på Offensiv forsvar. Så jeg tenkte at vi fikk bruke denne tureneringen til å øve og lære, men der tok jeg feil. Så det var en spent og trøtt gjeng (09.00) som møtte opp i Lørenskoghallen lørdag den 11/12.

I den første kampen møtte vi Skogstrand, (disse hadde vi aldri møtt før). Til min store overaskelse spilte jentene meget bra både i forsvar og angrep, vi fulgte hverandre gjennom hele kampen, det var spennende, men Skogstrand tok det siste stikk og vant knepent 9-8. De spilte til slutt finalen i A – Finalen, så det sier litt om innsatsen til jentene. Andrea,Stine,Marte og Cecilie

Kamp nr.2, skulle vi møte Nordstrand J-13 (NIF J-12 ville ikke møte oss), her la jeg om taktikken til 4 : 2 i angrep og da fikk NIF store problemer. Vi fikk fort ledelsen og ledet par mål gjennom hele kampen. NiF fant ikke ut av hvordan de skulle få stoppet våre angrep, her var det mange som kom til og lagde mål. Marte + Bettina hadde mange fine gjennomløpinger og vi hadde Stine som sto glimrende i mål. Altså en meget bra kamp. Seier 14 – 11. Dette var moro, det var nok en del som ble overasket over hvor bra jentene gjorde det. «Team seier»

Så skulle vi møte Bærums Værk, dette ble enveis spill. I første omg. så var det Marte ++ resten av laget mot Bærums verk, hun var en klasse for seg, storspillte og virkelig koste seg ut på der. I annen omg. kom resten etter, de fikk til det meste, slåss i forsvar og jobbet seg igjennom i angrep. Seier 14 – 1. Meget bra «Team work». Stine sto fortsatt meget bra.

Jeanette, Veronika, Vilde, Bettina, Andrea og Stine

Så var turen kommet til Nit/Hak, uff-uff, jeg tror jentene husket serie kampen, mange mål mot oss. Men der tok jeg feil. Samtlige jenter kastet alle heminger og stor spillte, de tenkte ikke på hvem de spilte mot, gikk fort opp i ledelsen og vi ledet en periode med 3 mål og den holdt de helt til det var 2-3 min. igjen, da begynte vi å merke at kreftene ikke holdt helt ut og vi rotet en del i angrep og Nit/Hak fikk noen lettkjøpte mål på rush. Vi tapte 10 – 8 etter en meget bra kamp av ALLE jentene. Det var en som virkelig sto frem i forsvar og det var Ine, hun passet på strekspilleren, så hun aldri fikk ballen, bra. Forsatt sto Stine kjempe bra i mål. I angrep må vi huske på at det er ikke bare de som scorer som gjør en bra jobb, de andre på banen gjør vel så viktig jobb. Altså «Team work», jenter.

Refferat fra Laila

1/4 finale..Bærums Værk – LHK-90……11 – 15

Dette ble en meget rotete kamp fra vår side som helst bør glemme så fort som mulig. Masse tekniske feil og mangel på konsentrasjon. Lurer litt på om jentene hadde tatt seieren på forskudd..? Vi ledet kampen hele veien, og det var vel aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Men Bærums Værk kom altfor lett igjennom vårt stillestående forsvar og da ble det mange baklengsmål. Det var for så vidt bra at vi gjorde dagens dårligste kamp mot dagens svakeste motstander. Men som sagt, vi glemmer denne kampen.

Semifinale Nordstrand J-13 – LHK-90…..10 – 11

Thriller!! Denne kampen ble skikkelig spennende, nesten mer enn undertegnede og lagledere kunne tåle. Det var nok egentlig bra for hjertet til Ivar at han ikke var tilstede her :-))

Vi hadde jo spilt mot NiF tidligere på dagen, men da hadde vi med Ivar og vi rodde jo en 3-måls-seier i land da. Derfor var vi meget spente på åssen dette viile gå, og spesielt da NiF kom med et helt annet lag enn tidligere på dagen. For å få litt ekstra piff i jentene (tror vi,da), så matet vi dem med hver sin druesukker-tablett. De hadde en helt annen «guts» enn i forrige kampen, i hvert fall. Kampen startet med at vi tok ledelsen med 2-3 mål, men NiF hang på. Lagene fulgte hverandre tett hele kampen igjennom og da sluttsignalet gikk, stod det 10-10!

Jentene var så gira på at dette skulle de greie; Vi skal til finalen! leste jeg i øynene på jentene før vi startet med å spille igjen og første-målet-vinner regelen. Og NiF startet med ballen, så vi stilte oss kamplystene i forsvar. Det ble en nevepirrende minutt, men vi presset NiF til å skyte utenfor 🙂 Vi årøvde å roe oss ned framover i angrep, fikk et frikast og greide å spille ballen til hverandre. Og det var selfølgelig vill jubel blant både foreldre og ikke minst jentene selv, da Bettina kranglet seg igjennom på vingen og scoret seiersmålet!!

Denne kampen var en skikkelig lagseier, alle tok ansvar både i forsvar og angrep. Vi så at jentene greide å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest og derfor sikret vi oss finalplassen. Veldig bra jobbet, jenter!!

Finale B-sluttspill LHK-90 – Skedsmo 14 – 13

Endelig skulle vi spille i en finale!! Jentene gledet seg enormt, sjøl om både bein og armer og hele kroppen verket etter en lang dag i hallen. Vi fikk litt sjokolade i kroppen før vi startet oppvarmingen. Noen hoppet tau sammen med Skedsmo, faktisk 🙂

Dette ble også en veldig spennende kamp der lagene fulgte hverandre hele tida. Skedsmo spilte med to strekspillere på strek i angrep, og da kan det fort bli krøll i tellinga hvis vi ikke flytter beina fort nok sidelengs, siden vi måtte ha 3 spillere utenfor 9-meteren. Vi fikk også en advarsel fra observatøren på sidelinja, da vi ubevisst trakk oss litt innefor 9-meteren. Vi glapp nok litt i forsvar også i denne kampen. Skedsmo løp rett igjennom flere ganger. Men heldigvis så har vi jenter som er skikkelig på hugget når vi har muligheten for å rushe, så vi scoret jevt og trutt, vi også. Et par min. før slutt ledet vi med 3 mål, men i håndball er ikke 3 mål mye å gå på. Skedsmo kom tilbake og scoret 2 mål, men da var det bare noen sekunder igjen og da var det selvfølgelig vill jubel og tårer og alt som hører med da dommeren blåste av kampen.

Premieutdeling er selvfølgelig gøy, og kaptein Stine kunne stolt motta pokalen!! Herlig , jenter!!

Alle jentene jobber og tar ansvar i kampene og skal ha ros for det. Dette er jo et lagspill og hele laget må jobbe for å få til noe. Skal vi nevne enkeltspillere, så blir det Stine, som stod kjempebra i mål og hadde mange flotte redninger og ikke minst rush-passninger. Vi på laglederbenken fikk flere tilbakemeldinger fra utenforstående på hvor god målvakt vi hadde, så vi ble lagt merke til.

Jeg regner nå med at de fleste lærte en del av denne cupen, spesielt at vi kan sloss fra oss (i forsvar) og at også vi kan gjøre det bra i angrep + rush

Takk for en lang og slitsom, men HERLIG dag, jenter!!

Laila, Ole Martin og Ivar

P.S Husk at Skogstrand og Nit/Hak møttes i A-finalen, de vi holdt nesten på å slå. Det viser at marginene er små og at vi kunne vært der.

Top