Hjem / Nyheter / Partille Cup 2005

Partille Cup 2005

Skrevet

A World of Handball, Partille cup verdens største håndballturnering
LHK-90s 91 jenter nådde 1/8 finale i A-sluttspillet først gang laget var med i Partille Cup. En bra prestasjon!

Endelig kom dagen for avreise til Partille cup. Alle møtte opp på bussterminalen for avreise kl.8,30 tirsdag morgen 5/7. Turen nedover til Gøteborg gikk greit med mye latter og musikk.

Vel fremme på skolen vår var det opp i 4.etg og alle fant en plass, allerede nå begynte det å bli varmt, og varmere skulle det bli. Vi var kjempe heldig med hvor skolen lå, Skandinavium, Liseberg og Heden lå ikke lenger unna enn 2 – 5 min. gange. Etter att alle hadde funnet sin plass var det tid for å få rørt på seg, d.v.s trening på Heden og få prøvd underlaget. Vi hadde et par timer med trening, både i sommervarmen og i et forferdelig vær av regn og det virkelig regnet, bøtta ned, men jentene sto på. Dette var en læring for jentene, for det kan fort bli slikt vær når vi spiller ute.

Om kvelden var det fri for jentene til å gjøre hva de ville.

Så endelig kom onsdagen og vår første kamp, jentene var spennte. Vi skulle møte Vassunda Sverige og oppvarming er viktig og det klarer jentene selv.

Oppvarming er viktig, selv om det + 30 grader

Det ble noe nytt dette med å spille ute, men jeg syntes vi fikk det til veldig bra og jentene kom meget godt i gang og til pause ledet vi … – …. I annen omg. kontrolerte vi det hele og vant til slutt 11 – 7. Vi var veldig heldig denne dagen p.g.a. vi spilte tidlig (9,40), for utover dagen ble det bare varmere og varmere, så vi ble enig om at vi måtte ut å kjøpe både bøtte og svamper til i morgen, for da skulle vi spille senere på dagen.

Resten av dagen hadde jentene fri til å vile eller gå å shoppe eller se på andre kamper og det var faktisk noen som ville det siste, og det var selfølgelig gutte kamper. Vi reiser ikke på cup hvis man ikke titter på gutter og blir litt forelsket ???? eller hva sier dere jenter ! Om kvelden var det åpningsshow i Skandinavium, nesten fult, høy stevning. Innmars med alle lands flagg og noen utøvere fra respektive land. Stemnigen ble meget høy da Brasil kom inn og musikken var «samba». Det tokk helt av da Norge kom inn og de spilte Wig Wam`s MGP låt. Fin avslutning på dagen.

Torsdag 7/7. Ny kamp og det var mot Kàrra og det var midt på dagen og varmen var virkelig kommet. Men det var bare å gjøre det beste man kunne og det gjorde jenetene. Til tider spilte vi forferdelig dårlig forsvar, men vi tok det igjen i angrep. Vi fikk til en del rush og så fikk vi til noen fine opprullinger slik at høyre bak (Marte og Andrea) kom fint igjennom. Hanne gjorde en fin jobb også under denne kampen. Stine hadde 8- 100% redninger, bra jobbet. Bettina er trygg på straffer. Men i helhet spilte de som et lag. Til pause ledet vi 9 – 6 og vant til slutt 15 – 13. Fortsatt varmt og fuktig.

Kamp 2. var mot Glostrup. Nå hadde det vært skybrudd, så banene ble våte og det ble ballen også, så dette ble en ny utfordring. Dette var det sterkeste laget i pulja, så vi viste ikke helt hvor vi sto, men til pause ledet vi 4 – 3 og da øynet vi muligheten for å ta dem. Vi holdt dem til det var igjen et par min. og da rotet vi bort seieren, tap 8 – 9. Jentene skal allikevel ha honør for fin innsatts i vanskelige forhold. Stine står fortsatt meget bra i mål. Grei kamp. Foreldrene heiet så godt de kunne, under paraplyene. Om kvelden var det «disko» på alle jentene, når de ble møtt av Linda,Laila og Ole-Martin gikk praten i 100, de var ikke til å stoppe…gutter…dans…og mye moro, fin kveld.

J-14 + Laila og Ivar

Fredag 8/7. Hele laget på trappa forann skolen vi lå på, rett før av mars til Heden for vi skulle ikke spille før kl. 13,45, og det var fortsatt veldig varmt, vi jobbet mye med jentene for å i dem drikke, mye drikke. Nå skulle vi møte det svakeste laget i puljen vår, BSV Mùnchenstein fra Sveits. Dette ble en kamp hvor alle fikk gjøre som de (nesten) ville, jentene hadde det kjempe moro ut på banen.Til pause ledet vi 13 – 4. Her holdt vi høyt tempo, så rush fikk vi mange av, spesielt Andrea fikk inn 9 baller. Her kom froske skuddene og fintene på løpende bånd. Stine sto første omg. mange kjempered. i annen omg fikk Linda prøve seg og det gikk like bra som Stine. Så alle fikk til mye bra spill så vi vant klart 21 – 7. Dette var morsomt for jentene, alle fikk sluppet seg løs.

Så var det siste kamp i pulja, og det var mot Tindlund 2. Dette ble en slite kamp, vi var vel litt for høyt oppe etter stor seier i forrige kamp. Ingen ting fungerte, alt gikk galt og hadde vi ikke hatt Hanne utpå og Stine i mål så hadde det sett svart ut. Til pause var det 6 – 6. Stine hadde 9 kjempered. og hun holdt oss inne i kampen, så vi rodde i land en seier her også, 11 – 8. Dette var bra, for nå ble vi nr. 2 i pulja og ville møte litt lettere motstander i 1/16 finalen. Jeg oppdaget også etter denne kampen at her var det ikke mere krefter igjen, de var slitne og slappe, de trengte vile. Så jeg ga beskjed om at alle skulle være 100 % utvilte og tente til kampen i morgen, så jentene fikk beskjed om at Disco i kveld ble det ikke noe av, og det var mange som syntes det var bra. Så jentene var på skolen om kvelden og slappet av med gutta fra Fjellhammar. Jeg hadde også gitt dem beskjed om at hvis de vant 1/16 finalen mot Reistad (som vi skulle møte), så skulle de få helle en bøtte med vann over meg, og det tente jentene.

O`le Martin som lege, mens Stine trøster Bettina

Lørdag 9/7, ja nå hadde vi kommet til A-sluttspill. Vi skulle ut i en kamp mot Reistad, de hadde vi tapt mot under Peter Wessel Cup med 2 mål. Jeg merket at alle jentene var mere pigge og utvilte. Jeg regnet også med at de gjerne ville helle en bøtte med vann over meg. Vi kom bra i gang, og her kom Bettina bedre med, mange fine avslut. fra kantene (4)+ 2 straffer, sikker som bare det. Til pause ledet vi 8 – 5. Hanne gjorde også en stor kamp. I forrige kamp og denne virket det som Ine stor koste seg, for hun fikk til mye bra spill. Cecilie fikk det også til. Vi vant også denne kampen klart 14 – 10, og nå var vi i 1/8 fialen og nå var trener teamet veldig fornøyd + jentene (jentene kom ikke bare med bøtte med vann, de kom også med alle drikke flaskene sine, så jeg ble våt, det kan trykt sies) og alle foreldre som fortsatte å følge laget, veldig bra. Vi trenere slappet av, mens jentene fikk noen timer fri til å gjøre litt shopping før vi skulle møte BSK i 1/8 finalen senere på dagen.

Ja da er vi kommet til kampen mot BSK, obs…obs…her fikk vi kjørt oss, til pause ledet BSK 8 – 0. De hadde 19 spiller å ta av, stor stall (vi var 11). De hadde spesielt 2 spillere og de var tvillinger, de var over alt, de fintet til høyre og venstre og de kjørte kampen alene. Men når de tok ut disse to ved pause kom vi bedre med og vi tapte til slutt 12 – 5, altså vant vi andre omg. 5-4, liten trøst. Her fikk vi se hvor viktig det er å ha tempo i både ballen og beina, og lære seg å lese spillet ved å snappe ballen og gå i rush. Vi hadde også Stine i mål og hun gjorde også her en kjempe jobb. I annen omg. fikk Linda prøve seg mot gode spillere, men hun gjorde BSK spillerne frustrerte, for hun hadde mange 100 % redninger. Bra Linda. Vi tapte mot et bedre lag og gikk med hevet hode av banen og viste at vi hadde gjort en meget bra turnering. BSK tapte finalen mot Nit/Hak.

Siste kvelden i Partille Cup 2005

Siste kvelden var det Pizza med Laila, Linda, Ole Martin og Ivar og alle jentene før de dro på disco og der var de til slutt. Det var like gøy som sist.

Pizza før disco, Partille Cup 2005

Litt oppsumering av Partille Cup 2005. Jeg hadde satt mitt eget mål for turneringen og det var å komme til 1/8 finalen og det klarte vi, så jeg er meget fornøyd med innsatsen til alle jentene. Når vi sammenligner oss med de beste klubbene som vi så her nede, som hadde en større stall en det vi hadde, så er det bra av oss.

Vi var også heldig med hvor vi lå, kort vei til alle faseliteter, meget bra mat, været! det får vi ikke gjort noe med, men det blir likt for alle om det regner eller er veldig varmt.

Når det gjelder spillerne, så har de vært kjempe snille og flinke, gjort som vi har sagt og fulgt med på innformasjonen som ble gitt. Det blir en del av det. Vi har lært en del av denne turneringen og det er bare å komme i gang etter ferien med trening. F.eks bli tøffere i forsvar (ref.kampen mot BSK) der fikk vi mye juling. Tempo i angrep er meget bra, fikk til mange «rush». Angreps messig var jeg glad for at vi hadde med oss Hanne, hun bidro til at alle de andre ble bedre, både med fart og finter.

Jeg vil også si til dere andre i Lillestrøm Håndballklubb, dette var en opplevelse som jentene vil huske i mange år fremover. Disse jentene vil allerede tilbake til neste år.

Så jeg håper klubben finner fort ut om det skal satses på noe utenlandscup til neste år. Det er viktig med god planlegging for hvert lag, dugnader ect. ect.

Takk til Bettina, Marte, Hanne, Cecilie, Jeanette, Ine, Stine, Linda, Karina, Andrea og Veronika for en kjempeuke vi hadde, jeg kommer ikke til å glemme denne uka.

Takk også til Laila, Linda og O`le Martin for kjempe jobbing både før og under Partille Cup, uten deres innsatts hadde ikke dette godt.

Sommer hilsen fra…….ivar

Top