Hjem / Nyheter / Bonaqua cup 2006

Bonaqua cup 2006

Skrevet

Bon Aqua Cup 19-21 mai ble en meget bra gjennomkjøring med et nytt lag. Bilder fra jentenes innsats finner du ved å klikke her.

Så var vi kommet til helgen 19-21 mai, med Bonaqua cup på Fjellhammar.

Denne cupen var jeg veldig spent på, p.g.a at dette skulle være de første kampene for J-91 med nytt mannskap. LHK90 J-91 har vært veldig heldig med at det har kommet 9 spillere fra Skedsmo og det har blitt en kjempe fin gruppe med bare blide og hyggelige jenter, (det er litt synd nå at jeg skal gi meg, men jeg skal nok følge med på hvordan de gjør det.)

Så tilbake til cupen:

vi møtte Nit/Hak i den første kampen og jeg var litt spent på hvordan dette skulle gå. Men det trengte jeg ikke, for jentene storspillte til å ikke spilt sammen før. Samspillet mellom Maiken og Ine var helt topp, så Ine fikk virkelig vist seg frem. En annen ting som også fungerte, var kontringene, 7 tilsammen. Det var gøy å se på og det tror jeg alle foreldrene syntes også, vi vant tilslutt 16 – 8. Bra jenter.

Til neste kamp ble vi litt færre spillere og det merket vi på kondisjonen. Vi møtte Furuset og det ble en tett og jevn kamp og vi holdt nesten helt inn, men det ble tap 17 – 13. I denne kampen fikk Siri og Betina vist seg frem med bra spill. Vi hadde også en bra keeper i Jeanette, hun hadde totalt 10 redninger, bra. Men som sagt: Det ble dtungt på sluttet og med færre spillere klarte vi ikke å holde helt inn, men vi skal komme sterkere tilbake.

Så skulle vi møte Fjellhammar 1.

Her fikk vi virkelig kjørt oss, spesielt på kontringer. Når vi selv gjør feil i angrep, så blir vi fort straffet med kontringer i mot og at vi løper hjem i forsvar med hode feil vei, ja da går det ikke å vinne håndball kamper. Så i denne kampen håper jeg alle lærte litt om hva håndball går ut på: Hurtighet, fintesterk og overblikk, det er noe alle bør begynne å trene på. Her tapte vi klart 20 – 7, men, men.

Så kom den siste kampen for kvelden (21.45).

Jentene begynte å bli både slitne og trette, humøret var ikke helt på topp. Nå skulle vi møte Fjellhammar 3 og dette var 14 åringer, her trodde jeg at vi skulle klare oss, men det gikk veldig fort her også og vi holdt veldig lenge, men det ble tungt på slutten her også, så vi tapte 20 – 15 til slutt. Da dro de alle hjem for å sove, men det hadde vært gøy og vi ligger ikke så veldig langt bak de beste.

Søndag morgen skulle vi spille kl.08.00, men vi fikk W.O. og da fikk vi den første kampen kl. 09.10. Det var mot BSK. De hadde jeg veldig lyst til å slå fordi vi tapte mot dem under Partille cup 2005. Klarte jentene det? Ja, vi slo dem 11 – 8 de virkelig stor spilte alle sammen, det var gøy å se på dem. Stine fremsto som en meget god spiller i denne kampen, hun jobbet og sto på, bra Stine. Jeg var fornøyd med innsatsen til alle sammen.

Så var vi kommet til semifinalen og her skulle vi møte Furuset igjen.

Nå skulle vi ta ut den beste spilleren til Furuset slik at hun ikke kom til. Marte fikk i oppgave å passe på henne, men det ble for store rom bak slik at de andre fikk scoret. Vi er litt for snille, vi lar dem få skyte når vi egentlig burde fått stoppet dem. Vi klarte å rote det til for oss selv og da ble det tap med siffrene 19 – 16. I denne kampen var det Maiken og Betina og Ine som sto for de fleste scoringene, men vi skal ikke glemme de andre på laget, håndball er fortsatt et lagspill.

Så en liten oppsumering av Bonaqua cup.

I de fleste kampene gjorde vi det veldig bra, med mye fint spill, mange kontringer som satt (men vi bør være enda flinkere til å både se og løpe på kontringer, det gjelder alle sammen).

I forsvar er det det stedet vi taper de fleste kampene, vi er alt for snille, vi er nødt til å bli flinkere til å kunne snakke sammen (dere er jo det utenfor banen). Vi må bli bedre til tå sammen og kunne gi litt juling. Får vi noen utvisninger, ja hva gjør vel det, det må vi tåle. Vi må tørre å ta i motstanderene, de er ikke av «porselen» men vanlige jenter som dere. Når vi kommer i angrep så gir de oss juling. Tenk over hva dere trente på, på treningen i går, kroppskontakt («det er falig det..»ref: Solan Gundersen). Men jeg regner med at med mye trening fremover, så kommer dere til å bli mere sammspilt.

Lykke til videre.

Top