Hjem / Nyheter / Intervjuserien «LHK-sjelen»:

Intervjuserien «LHK-sjelen»:

Møt «Mrs og Mr. LHK»
-Hvor mange timer vi er i hallen i uka? Nei, det har vi ikke regnet på, sier ekteparet Linda og Ole Martin Solheim, to av ildsjelene i LHK-90. Møt dem i en ny serie: «LHK-sjelen». Serien er en «stafett» med mini-intervjuer. Den lar deg møte noen av menneskene i og rundt klubben: Spillere, foreldre, dommere, ledere.

Da vi ringer for å ta en prat om livet i LHK, driver Ole Martin (38) og sender ut e-post til J15, laget han er lagleder for. Assistent-laglederen, kona Linda (36), er utsendt av styret på kurs om idretten som forebyggende undomsarbeid.

Det er kveld. Tidligere i uka har de to 36 og 38 årige LHK-profilene brukt fire andre kvelder på håndball i Skedsmohallen. Dagen etter har de kvelden fri. Men på dagtid skal Linda på dag 2 av kurset hun går på. Ole-Martin skal til Neshallen med laget. Nok en seriekamp venter.

Hverken Linda eller Ole Martin synes det er noe å snakke om hvor mange timer de er i hallen eller andre håndballhaller rundt om på Østlandet. Mens Ole-Martin er lagleder på j91 og har brukt mye tid på valgkomitearbeid det siste året, er Linda assistenttrener, assistentlagleder, arrangementansvarlig og styremedlem i LHK-90. Det gjør at det nesten hver kveld er en trening eller et møte hun skal på.

– Dette gjør vi fordi det er moro. Det er frivillig. Vi har valgt det selv. Det prøver jeg også å huske på når jeg synes det blir mye ved siden av alt annet. Da sier jeg: Du velger selv tiden din og hvordan du bruker den. Det er ingen grunn til å klage, sier Linda, og legger til.

– Det er mange andre som tar i et tak også. Ikke få det til å høre ut som vi er veldig spesielle. Det er vi ikke.

Men hverken Linda eller Ole Martin legger skjul på at LHK-90 blitt en viktig del av livet.

– Det er noe av det mest morsomste vi driver med i familien. Jeg gleder meg til nesten hver trening og kamp. Hvis det går for lang tid mellom hver gang jeg er i hallen, blir jeg rastløs, Derfor har vi aldri regnet på hvor mange timer vi har brukt på håndballen, sier Ole-Martin.

Linda er opprinnelig fra Strømmen, er gammel turner og turntrener. Ole-Martin er fra Stjørdal. Fotball var idretten hans. Idag bor paret på Strømmen, de har to døtre, og den eldste, Cecililie, spiller på j91. Håndball er blitt idrett nr 1 for alle 3, selv om de også er opptatt av annen sport: Mens far er ivrig RBK-fan, er mor og datter helhjertede LSK-supportere.

– Vi ble med i LHK-90 da Cecilie begynte å spille håndball. I dag er hun 15. Da var hun vel 8. Ole Martin ble arrangementansvarlig da hun var 9-10.Så overtok han som lagleder da hun var 12, forteller Linda.

Da Ole-Martin ble lagleder rykket Linda inn i den gamle jobben hans som arrangementansvarlig. Etterhvert ble hun også med litt som hjelpetrener og som lagldeder-assistent. Og så ble hun spurt om hun kunne bli med i styret. På siste årsøte rykket hun inn som fast styrerepresentant med arrangemnt som spesialansvar.

– Men hun jobber også med mye annet. Hun har et utrolig engasjement. Har mange ideer og jern i ilden samtidig. Men det fine er at hun også har gjennomføringsevne, sier klubbleder Svein O. Solberg.

Men om styreoppgavene er blitt flere, er hun på nesten hver trening og kamp med j91-jentene.

– Det er så utrolig givende og morsomt å følge J15-jentene. De trener og står på, det er opp og nedturer, men du ser de utvikler seg. Det er så fantastisk moro å være sammen med dem og se dem mestre og juble. Det er en gjeng fantastiske jenter.Og det bor så mye i dem, både som personer og spillere. Langt mer enn de er klar over selv ofte, sier Linda.

Linda og Ole-Martin følger jentene i et tredvetalls kamper i løpet av en sesong. Med treningskamper, seriekamper og alle matchene i turneringene de er med på. Akkurat nå topper j91 tabellen. Det er morsomt. Og så har Linda og styret mye annet på gang.

– Klubben er i vekst og vi har mange prosjekter. Får vi dem til, skal det bli morsomt fremover, sier Linda.

– Hva er du mest opptatt av rundt utviklingen av LHK-90, da?

– Håpet mitt nå er å heve klubbfølelsen i hele klubben og på alle lagene. Vi må nå frem til både spillerne og foreldrene. Det er det som opptar meg akkurat nå. Og noen planer om hva vi skal gjøre for å få til det, har jeg og styret. Men det er litt tidlig å si noe om det foreløpig, sier Linda.

– Denne intervjuserien skal ta sikte på å vise frem menneskene og miljøet i Lillestrøm HK. Vi jakter på klubbsjelen. Hvem vil du sende staffettpinnen videre til? Hvem skal vi intervjue neste gang.

– Det var vanskelig. Det er så mange som du kan skrive om. Litt feil egentlig at vi starter denne serien. Men vi sender staffettpinnen til Line Johnsrud, ungdomsrepresentanten. Hun sitter i styret, leder ungdomsutvalgetm, er spiller og lagleder på J18, og gjør en kjempejobb, avslutter Linda og Ole Martin, to av LHK-90s ildsjeler som er med på å skape miljø og aktivitet i klubben vår.