Hjem / Nyheter / – En utrolig herlig gjeng!

– En utrolig herlig gjeng!

Skrevet

– Jeg kommer til å savne jentene. Det er en utrolig herlig gjeng, sier Ivar som leder jentene for siste gang under Partille Cup i Sverige.

Det har vært en brennhet dag på Heden i Gøteborg. Med 13.000 unge håndballhåp fra nær sagt en hel verden.

Åpningskampen i verdens største håndballturnering er unnagjort. LHK 90s 15-års lag har tapt mot Nordstrand. Ivar med etternavn Gundersen har tatt seg en dusj. Kledt seg om. Om litt skal han og jentene sammen til Scandinavium for å overvære åpningsseremonien.

Turneringen er hans siste som hovedtrener. Han legger ikke skjul på at han kjenner vemod.

– Det er klart det vemodig. Særlig nå som gjengen fra Skedsmo er kommet og vi har fått en kjempebra ny trener. Det kommer garantert til å bli et knallag, sier Ivar.

Han har trent jentene siden de var 12 år. Det har vært oppturer og nedturer. Men først og fremst utrolig morsomt. Høydepunktet kom i fjor. Med åttendelsfinalen i Partille Cup.

– Jeg sa det ikke til jentene, men det var innerst inne det jeg håpet på at vi skulle klare, sier Ivar om det han mener er jentenes største sportslige prestasjon sålangt.

Han kan ikke få fullrost hverken spillere eller foreldre.

– De er så positive. De har en flott innstilling. Foreldrene også. Samarbeidet med dem har vært helt topp.

Ivar er nesten ustoppelig:

– De viser en utrolig glede. Hele gjengen har glimt i øyet. Vi kjenner hverandre så godt. Kan si hva det skal være til hverandre. Det er utrolig gøy å være sammen med dem. Dessuten gjør de det de får beskjed om. Du kan stole 100 prosent på dem.

Ivar er 52 år. Med et sterkt bankende hjerte for håndballen og LHK-90.

Han har drevet på med håndball siden han var i 8-års alderen. Ikke så rart at hjertet har banket så kraftig for sporten. Nesten hele familien har vært involvert i håndball på lokalplan eller landslagsnivå. Ivar har både en tante og to onkler som har spilt med flagget på brystet.

– Tanten min sto i mål i den første landskampen for kvinner. Sverige vant 1-0, ler Ivar.

Selv spilte Ivar først 10-15 år som aktiv for Nordstrand. Deretter fortsatte han aktivt med bedriftshåndball. Etterhvert flyttet han til Romerike. Da fikk han med datteren. Hun begynte i LHK-90 som åtteåring. Idag er hun 22. Spiller på damelaget.

Så ble det trenervirksomhet. Og dømming. Og oppgaver også av annen art i LHK-90. Ivar har stått på. Alt ved siden av jobben i Sætre, kjeks og matvareselskapet som han har arbeidet for i 25 år.

– Håndballen har gitt meg fantastisk mye glede. Det har vært morsomt, sier mannen for et par år siden ble æresmedlem i LHK-90.»En glad gutt runder 50″, het det på hjemmesiden da han fikk utmerkelsen.

– Men nå er det slutt?

– Ja, jeg gir meg helt med håndball. Bortsett fra at det kanskje blir litt dømming, da… og at jeg kanskje kan steppe inn hvis det plutselig er ønskelig og man er i beit.

– Det høres ut som du ikke er helt tapt for oss?

… Men jeg skal være mer sammen med familien nå. Det er en hjemme som har sett lite av meg de siste 13 årene. Det skal det bli en endring på nå, sier Ivar, som håper på å få i alle fall litt mer tid til andre hobbyer enn det å lære unge hvordan de skal spille håndball.

– Når jeg legger opp nå, kan jeg for eksempel ta frem noen av alle de bildene og filmene jeg har av jentene. Jeg liker å samle, klippe, redigere og sette sammen bilder og film. Dessuten er jeg glad i frimerker og mynter, avslutter Ivar.

Med telefonen til øret låser han seg ut av værelset, spaserer ut og møter de andre. Nye Partille-opplevelser venter han og laget.

– Tør vi håpe på åttendelsfinale også i år?

– Vi har et sterkt lag. Det er generelt sterkere enn i fjor. Det er flere som står frem nå. Så får vi se hvor langt det rekker. Vi skal i alle fall ha det morsomt sammen.


Top