Hjem / Nyheter / Partille Knepent tap i 1/16-finalen!

Partille Knepent tap i 1/16-finalen!

Skrevet

LHK-jentene våre ble slått ut av Partille Cup 2006 i 1/16 finalen. En flott innsats, selv om jentene nådde 1/8-finale i fjor. Avtroppende trener Ivar var også fornøyd. Før laget dro hjem fikk han velfortjent heder fra spillere og foreldre.

Her kan du lese noe av det LHK 90-jentene opplevede under verdens største håndballturnering.

Bilder – som velvillige foreldre, spillere og fans sendt fra Gøteborg (tusen takk!) – finner du ved å klikke her.

Har du lyst til å besøke cupens hjemmeside, kan du gjøre det her.

Tirsdag 4. juli:

Avreisedag. Fremmøte Fjellhammerhallen kl. 0830. Alle 3 LHK-lagene drar sammen i en buss. 15-årslaget består av 10 spillere. Flertallet av de som ikke er med, er på konfirmasjonsleir i stedet. Det er gøy, det, men gjett om de gjerne ville vært med på bussen til Sør-Sverige om det hadde gått!

Turen går bra selv om en lommebok blir gjenglemt. Kl 12.30 kan jentene ta ut bagasjen og innlosjere seg på skolen. Deretter drar alle til Heden.

På banene på Heden, Partille Cups sentrum, leder Ivar en treningsøkt. Det blir gjennomført en uhøytidelig treningskamp mot Jenter 14. Ingen teller målene. Treningen varer 1 1/2 time. Ivar kjører også en 15/15 øvelse, en kondisjonstest som damelaget til LHK bruker for å øke lungekapasitet og oksygenopptaket. Alle er tente foran kampen mot Nordstrand i morgen. Målet er å hevne tapet i treningskampen i Ski i begynnelsen av juni.

Etter treningen er er det fritid.

Jentene slapper av, svinser litt rundt, koser seg og får ros for god orden og oppførsel. Mange ser Italia vinne semifinalen i fotball-VM mot Tyskland før de går til sengs for natten. Etter midnatt senker roen seg over klasserommet.

Onsdag 5. juli:

Frokost. Deretter drar laget og lederne sammen til Heden.

I sol og fra skyfri himmel ser jentene på J14-laget. De taper mot et russisk lag.

Det blir tid for lunsj.

Det er etterhvert tid for å skifte og forberede seg til åpningskampen mot Nordstrand. På en gradestokk ser Ole-Martin at det er 33 grader pluss. Solen steker og det er brennhett på banene på Heden. Men forholdene er like for alle. 2 x 15 beintøffe minutter venter.

Jentene gjør seg klare. De oppdager også at Maiken og Maikens pappa har tatt turen til Gøteborg ens ærende for å heie på dem. De ferierer like over grensen og vil oppleve turneringen på nært hold.

Dermed er vi i gang:

LHK-90-Nordstrand 10-15

LHK-90-jentene åpner bra. Leder 2-0. Leder 3-0. Så kommer Nordstrand. LHK-jentene begynner å gjøre småfeil. Det straffer seg. Nordstrand rusher inn flere mål. Kampen ligner treningskampen i Ski Alliansehall for noen uker siden. Etterhvert sklir Nordstrand i fra. Litt følelse av oppgitthet sklir inn i laget. Til slutt vinner Nordstrand-jentene med 5 mål.

Ole-Martin synes jentene på det beste spiller bedre enn Nordstrand. Han lurer på om jentene har hatt nerver før åpningskampen. Han vet at jentene kan mye bedre. Nettopp derfor er han også optimist foran morgendagens kamper.

Om kvelden oppsummerer trener Ivar kampen slik:

– Vi gir oss for lett da det begynner å butte. Vi er ikke flinke nok til å løpe bakover. De kontrer 4-5 mål mot oss. Skal vi vinne mot gode lag, er det viktig at vi klarer å holde intensiteten oppe. Men i morgen er det nye muligheter.

Om de kommende kampene sier Ivar:

– Jeg har god tro på at jentene våre tar de to kampene mot NUK fra Grønland og Stjaer fra Danmark.Men jentene må yte 100 prosent. Gjør vi det, har vi 4 poeng. Det tror jeg er nok til å gå videre til A-sluttspillet.

Fredagens kamp blir også spennende. Da møter vi Kroppskultur fra Sverige. Det blir tøft. De har to mann på hele tiden og er knallgode i forsvar. De vant 18-8 over Skånela idag. Men yter vi opp i mot det beste vi kan, skal det bli en spennende og morsom match. Både jentene, Ole-Martin og jeg gleder oss til fortsettelsen.

Onsdag kveld – etter kampen:

Ivar, Ole-Martin og jentene snakker ut om innsatsen og spillet. Jentene som ikke er med til Sverige, prøver å ringe hjem eller sjekke på internett hvordan lagvenninnene har gjort det. Har de vunnet? Har de spilt bra? Er det gøy i Partille?

Etterhvert drar jentene tilbake til skolen.

Det blir middag, dusjing og pynting for kvelden. Hele laget skal til Scandinavium og det forhåndsvarslede elleville, fargesprakende åpningsshowet for 13.000 håndballspillende deltakere fra hele verden. De voksne bor på samme hotell som i fjor. Gjengen hygger seg sammen. Om kvelden spiser de på Avenyen. Det er sommer på staden. Mye folk. Liv på uterestaurantene. Gøteborg er ikke noe dårlig sted å være i juli. Alle gleder seg til morgendagens kamper. Da er det nye utfordringer som venter LHK-jentene…

Slik gikk det forøvrig i kampene i LHK-90s pulje på åpningsdagen:

Nordstrand IF Lilleström HK Wed 16:05 Heden 33 15 – 10
Kroppskultur UF 1 Skånela IF Wed 16:05 Heden 34 18 – 8
Nuk Håndbold Stjaer BK Wed 16:05 Heden 32 18 – 7

Torsdag 6. juli:

Ny dag. Nye muligheter.

Om morgenen har jentene en peptalk alene. De snakker om den forestående kampen. De er enige: De skal gi alt.

Også Ivar er inne på det samme. Han har en prat med spillerne etterpå.

På vei til banen kan de se seg selv påløpesedler og postere over nesten hele Gøteborg. De er storst bilde av jentene på førstesiden i Gøteborgposten også.

Den svenske avisen har inervjuet og tatt bilde av flere av jentene. Avisen har to siders reportasje fra Partille Cup. Et stort flott bilde av jentene mens de heier på J14 laget preger sidene inne i avisen. I reportasjen er det også intervju med Linda og Betina. – Det var ikke så varmt da vi dro fra Oslo. Her er det som i Syden, sier Linda til reporteren.

I avisen er det forøvrig også andre fine bilder fra Heden.

Så er det dags for kamp nr 2 i turneringen mot NUK – et ikke så lite eksotisk innslag fra eskimoenes Grønland og som faktisk fikk kommunal støtte for å reise til Partille, lagets første turnering noensinne (les her).

Nuk HK (Den) – LHK-90 (Nor) 12-16

En kjempekamp. Alle 10 jentene står frem. Spiller 120 prosent. De virkelig blør for laget og klubben, rapporterer Ivar etterpå. Og han mener det bokstavelig. Etter kampen går både Betina, Stine og Vilde rundt med bandasjer. De har landet på knærne. Fått brannsår på det spesielle kunstdekket på Heden.

Grønlendingene har en spiller. Hun får herje et par minnutter. Så setter LHK-90 frimerke på henne. Stine får i oppgave å ta henne ut av matchen. Det klarer hun strålende. Da er det ikke mer igjen av det danske laget.

LHK-jentene preges av fart og glede. Det kontres. Kjapt og effektivt. Det kjempes i forsvar. Målene triller inn. På sidelinjen er det kjempestemning. Nesten alle foreldre er der., Dermed er det også en skikkelig heiagjeng. 16-12 skriver dommeren på dommerkortet da kampen er over. Et meget fortjent resultat.

– Jeg er så stolt. Jeg kan nesten ikke få sagt det. Alt ble snudd på hodet fra i går. Dette var skikkelig. Nå er det neste kamp halv fire. Ikke noen smell nå. Vi holdt på å tape mot det dårligste laget i pullja i fjor. Men jeg tror jentene har forstått nå. De går ikke på noen blemme nå mot det laget som Nuk slo 18-7 igår, tipper Ivar på telefon fra Heden.

Så teller vi ned mot kamp to…

…. klokken er 1630 torsdag ettermiddag. Ivar, Linda og Ole-Martin sitter utenfor skolen der jentene bor. De tar en kaffe. Slapper av. Er i kjempehumør. Jentene har vunnet nok en gang. Ivar sitter blaut som ei katte. Jentene har dynket ham i vann. Livet er herlig. LHKs suverene 15-åringer på god vei mot A-sluttspill. Ivar sitter med telefonen til øret og rapporterer hjem til Romerike om resultatet:

Stjæer BK (Den) – LHK-90 7-13

LHK-jentene åpner i 6-0 formasjon som vanlig, med Marte på strek og samspill Ine, Cecilie og Marte bak i forsvar.

Det er en litt treg start. Med 1-0 og 2-1 etter 6 minutter.

Så våkner jentene.

De kommer på fine angrep. Mange innspill til Marte på strek. Jentene er samtidig tette i forsvar. De gir juling. Får noen utvisninger, men greit nok, innsatsen er bra, konstaterer Ivar.

Deretter går det på skinner – som mot Nuk.

Samspillet forsvar og angrep fungerer veldig bra. På slutten er det bare moro. Jentene går ut i 3-3 forsvar.

Siste minuttet går de ut i mann-mann. Så får jentene trent litt på det også.

Etterpå er det stor glede. 15 foreldre er superfornøyde. De har heiet stort. Sammen med noen foreldre og spillere fra de andre LHK lagene.

– Akkurat nå har jentene gått for å dusje. Etterpå er det middag. Så er det på med sminke. Da er det tid for velfortjent diskotek. Der få jentene være til siste slutt – klokka 12. Neste kamp er halvfire i morgen ettermiddag. Da skal vi møte Kroppskultur, tabellederen. Jeg skal prøve å få snakket litt med Nordstrand som møtte dem i ettermiddag, sier Ivar.

Her er resultater fra spilledag 2 i puljen:

Kroppskultur UF 1 Stjaer BK Thu 13:45 Heden 25 16 – 0
Lilleström HK Nuk Håndbold Thu 13:45 Heden 23 16 – 12
Skånela IF Nordstrand IF Thu 13:45 Heden 24 3 – 16
Stjaer BK Lilleström HK Thu 15:30 Heden 25 7 – 13
Nuk Håndbold Skånela IF Thu 15:30 Heden 24 13 – 7
Nordstrand IF Kroppskultur UF 1 Thu 15:30 Heden 23 14 – 9

Tabellen etter dag 2 ser slik ut:

Team Played Won Draw Lost Score Points
1. Nordstrand IF 3 3 0 0 45 22 6
2. Kroppskultur UF 1 3 2 0 1 43 22 4
3. Nuk Håndbold 3 2 0 1 43 30 4
4. Lilleström HK 3 2 0 1 39 34 4
5. Skånela IF 3 0 0 3 18 47 0
6. Stjaer BK 3 0 0 3 14 47 0

De tre beste lagene i puljen går til A-sluttspill, de tre øvrige spiller B-sluttspill.

Fredag 7. juli:

For jentene starter dagen rolig. Det rekker å shoppe litt. De ser også på J14-lagene og heier dem frem som best de kan. Lunsjen går de glipp av. Men i stedet sørger lederne for at jentene får i seg litt forfriskende salat.

Deretter er det forberedelser til match! Og snakk om thriller! Det går på målforskjellene løs i de siste kampene i innledende punlje fredag. Både Ole-Martin, Ivar med flere har finregnet og studert tabellene.

Nuk HK, Kroppskultur UF og LHK slåss om å bli nummer 2 og 3 i gruppen.Fjerdemann ryker ut og må nøye seg med B-sluttspill. Dog: Det kan også bli moro. For det er stor forskjell trolig å bli nummer 2 og 3 også. Nummer to i gruppen kommer til å møte Savehof IFs førstelag i A-sluttspillet, en av de store favorittene i årsklassen og suveren vinner i sin pulje.

Så er det dags for match:

Skånela IF – LHK 90 12-14

Jentene spiller bra.

Joda, det gjøres noen feil. Vi mister ballen noen ganger. Men jobben gjøres. Det blir seier.

NUK taper stort for Kroppskultur. Dermed er LHK oppe på 3.plass før siste kamp – 3.plass er den siste og avgjørende sluttspill-plassen med tanke på A-sluttspill.

Ole Martin og Ivar får oversendt resultater i de andre kampene hjemme fra Norge. Der får man opp resultatene raskere på internett. På Heden er det kø foran pc-apparatene og på infotavlene henger man resultatmessig mange timer etter. Foreldre og supportere fra flere lag sendes ut som spioner og rapportører. Motstandernes styrker, svakheter og tabellposisjoner studeres. Alle er etterhvert klar over det samme: Lagenes siste kamper avgjør om det blir A- eller B-sluttspill.

Ettersom kveldssolen legger seg over Heden, gjør LHK-jentene og de hardeste motstanderne seg klare. Det er nå det skal avgjøres. Det er nå sannhetens time er kommet.

Klokken 17.30 blåser dommeren igang matchen.

LHK-90 – Kroppskultur 8-13

Kroppskultur er laget Ivar hele tiden har advart mot. Og tøft blir det. Slitne jenter står på, men når kanskje ikke helt maksimalt opp til det de kan. Til slutt må de derfor bite i gresset.

Det blir tap. Men da resultatene fra de andre kampene kommer, kan jentene konstatere at det ikke gjør så mye likevel. Med tredjeplass i stedet for annenplass i puljen slipper jentene våre å møte råsterke Sävehofs førstelag i 1/16-dels finalen, et lag som har scoret mye og gått gjennom gruppespillet uten tap.

I stedet møter vi Kungsälv, et lag som det rapporteres fra foreldre som har vært utsendte spioner, å kunne ha brukbare sjanser mot.

Alle er dermed fornøyde med resultatet.

Om kvelden samles alle, ledere, foreldre og spillere, pårestaurantJulien på Avenyen. Plass i 1/16-dels finalen feires. Jentene ankommer lokalet sist. De kommer stivpyntet og nydusjet 15 minutter etter avtalt tid. Det har vært kø i dusjen. Utover kvelden hygger alle seg med mat og drikke. Det snakkes håndball. Men først og fremst: Det er avslutning for Ivar. Treneren får høre mange velfortjente ord. Av jentene får han et flott album Fullt av bilder, tekster og personlige hilsener fra hver og en av jentene som han har trent siden de var 12 år.

I morgen er det 1/16-dels finalen. – Det blir superspennende. Målet er i hvert fall 1/8 finale, det samme som vi klarte i fjor, sier Ole Martin i en kjapp rapport til hjemlandet fra restauranten. Rundt ham surrer det i glade stemmer. En kelner kommer for å bestille. Så legger han på. Man får rapporter om hvordan detr er gått med de andre Romerikelagene. Fet er videre, LHK er med fortsatt, Nit Hak har vært suverene i gruppespillet. Men ellers er alle slått ut i kampen om A-sluttspill. Fjellhammers sterke lag inkludert. De nådde denne gang bare 5 plass. Dermed er det B-sluttspill i år for laget som i fjor spilte semifinale i Partille. Nå er det opp til LHK-90 og de to andre klubbene å forsvare Romerikes ære i 15-års klassen.

Her er resulatatene fra fredagens kamper i LHKs gruppe:

Nordstrand IF Stjaer BK Fri 14:55 Heden 16 19 – 1
Kroppskultur UF 1 Nuk Håndbold Fri 14:55 Heden 15 17 – 6
Skånela IF Lilleström HK Fri 14:55 Heden 14 12 – 14
Stjaer BK Skånela IF Fri 17:50 Heden 22 5 – 8
Nuk Håndbold Nordstrand IF Fri 17:50 Heden 20 6 – 22
Lilleström HK Kroppskultur UF 1 Fri 17:50 Heden 21 8 – 13

Her er sluttresultatetet i puljespillet for jentenes pulje:

Team Played Won Draw Lost Score Points
1. Nordstrand IF 5 5 0 0 86 29 10
2. Kroppskultur UF 1 5 4 0 1 73 36 8
3. Lilleström HK 5 3 0 2 61 59 6
4. Nuk Håndbold 5 2 0 3 55 69 4
5. Skånela IF 5 1 0 4 38 66 2
6. Stjaer BK 5 0 0 5 20 74 0

Det betyr:
I 1/16 finalen møter LHK-90 jentene Kungsängen SK fra Stockholm, dvs førstelaget til et lag bestående av 20 jenter og fire ledere fra Stockholm og som sist sesong kom på nest siste plass i sin gruppe i 1. divisjon. Skulle jentene våre være så dyktige og heldige at de går videre fra denne kampen, møter de Südbadidischer HV, et regionslag med talenter fra Sør-Tyskland, ledet av det sørtyske håndballforbundet i Freiburg. Laget er direkte kvalifisert for 1/8 finale. I sluttspillet

Top