Hjem / Nyheter / STOR SUKSESS MED LANDSKAMPER I SKEDSMOHALLEN

STOR SUKSESS MED LANDSKAMPER I SKEDSMOHALLEN

Stor suksess og «stinn brakke» i Skedsmohallen 1. august!

I den første kampen møttes Sverige og Danmark. Det ble en tett og jevn batalje hvor Sverige til slutt vant 25-23.. Riktignok stilte ikke danskene med alle sine beste spillere, men stillingen etter ni minutter i første omgang viste svensk ledelse 7 – 2. Danskene kortet imidlertid inn på ledelsen og lå under 11 – 14 til pause. Etterhvert kom rutinerte Josephine Touray i siget. Hun satte inn tre danske mål i løpet av fem minutter og sendte Danmark opp i ledelsen. Men de blågule bet seg fast og nektet å slippe danskene langt foran. I stedet klarte de å innhente ledelsen igjen, og ett minutt før slutt kunne Åsa Könsberg sende Sverige opp i en tomålsledelse 24 – 22. Dermed hjalp det ikke at Katrine Fruelund prikket inn Danmarks siste mål.

Rosinen i pølsa ble så avgjort Norges kamp mot Nederland. Her levnet Norge ingen tvil om hvem som var best. På sin 22. bursdag ble Linn-Kristin Riegelhuth toppscorer da Håndballjentene beseiret Nederland 32 – 23.

I sitt comeback etter skaden fikk Gro Hammerseng gleden av å sette inn det første målet i kampen – ti måneder etter at hun spilte sin forrige landskamp. Halvveis ut i omgangen ledet Norge 9 – 5 over de oransjekledte, mens til pause viste tavlen 18 -12. En del av æren tilfaller Katrine Lunde som voktet det norske buret i første omgang, og innsatsen gjorde av hun ble kåret til lagets beste spiller. Den andre omgangen fortsatte i norsk medvind, Ragnhild Aamodt innledet de norske scoringene, og Terese Pedersen reddet straffekast. Ti minutter ut i omgangen er ledelsen blitt til ti mål, 25-15. I sluttsekundene setter Marianne Rokne inn det siste målet på straffekast til stor jubel fra 1 750 tilskuere i Skedsmohallen.

I etterkant fortalte Marit Breivik at hun og resten av Norges apparat var meget imponert over at det kom så mange tilskuere og at det var utrolig bra stemning i hallen.

Representanter fra NHF var også veldig fornøyd med arrangementet og håpet og komme tilbake så snart som mulig.

Styret vil med dette takke alle som var delaktig i dette arrangementet. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!