Hjem / Nyheter / Tap mot Sarpsborg i serieåpningen

Tap mot Sarpsborg i serieåpningen

Sarpsborg sendte LHK-jentene hjem med 16-24 tap i serieåpningen.

Søndag 17. september startet J15 regionserien 2006/2007.

Det var en spent gjeng som satte kursen fra Skedsmohallen mot Østfold.

LHK-jentene, i de blå draktene, startet friskt, men det var hjemmelaget som fikk første scoringen.

De første 10 minuttene fulgte lagene hverandre som skygger. Sarpsborg scoret, vi utlignet. Men så tilranet LHK seg et lite initiativ. Helt frem til det 19 minutt lå vi ett mål foran. Da fikk Sarpsborg en spiller utvist. Det var duket for å rykke i fra. Men i stedet måtte jentene se Sarpsborg score to ganger. Takket være kjapt kontringsspill.

Deretter var det pause. I alle fall troddde dommeren det. Men i år er reglene endret. Jentene skal spille 2 x 25 minutter, ikke 2 x 20. Sarpsborg-tilskuerne gjorde dommeren oppmerksom på det, en rask telefon ble tatt, og deretter ble jentene sendt inn på banen igjen for å spille de siste fem minuttene.

Det begynte bra. Vi utlignet, gikk opp i ledelsen, men så kontret Sarpsborg igjen, samtidig som vi var uheldige. Pauseresultat: Sarbsborg 11 – LHK-90 7.

2. omgang: Bra start. Med samme 6’eren som startet kampen. Jentene holder tett i forsvar, spiller hardt og godt. Ballen går raskt i angrep. Vi scorer en, to, tre og fire kjappe mål uten at Sarpsborg kommer seg forbi Jeanette i mål. Samtidig stanser vi den ene langskytten deres som i 1. omgang fikk slippe til på «halve russere». Dermed står det igjen uavgjort.

Men etterhvert stopper det opp. Vi gjør noen feil, kommer ikke alltid raskt nok hjem og Sarpsborg utnytter effektivt varemerket sitt: Rush. På slutten leder hjemmelaget fra Østfold med 8 mål. En kort periode er det bare fire måls avstand igjen, men på slutten er det umulig å ta igjen det tapte. Dermed vinner Sarpsborg klart. Det står det 24 – 16 på tavla da dommeren blåser av kampen, en dommer som forøvrig fikk ros fra mange på tribunen.

– Store deler av 1. omgang og de første 5-10 minuttene av 2. omgang var glimrende, sier Ivar etter kampen.

«Gamletrener» Ivar steppet inn da trener-Lars ikke kunne være med på serieåpningen.

– Men utover det gjør vi noen personlige feil og de scorer 8-10 mål på rush. Det er 10-15 minutter som ikke er så bra.

– Hva setter du på plusskontoen?

– Spillet i 35 av de 50 minuttene. Det var egentlig ikke så verst.

– Hva kan vi forbedre?

– Mangler jentene fremdeles litt kondisjon? Det gikk tyngre for dem mot slutten av omgangene. Vi må lære oss å løpe. Viktig også å ikke stå stille i angrep. Bruk håndleddspasninger, få ballen til å gå, husk på å trekke på ordentlig og finte.

Ivar mener det er viktig at alle avslutter når sjansen er der, da skal jentene ikke bare sende ballen videre.

– Jeg sier at håndball er et indviduelt lagspill. Det betyr at vi må tørre å skyte, både fra strek og utenfra, vi må finte og ville avslutte. Men samtidig gjør de mye bra også. Her er det mye vi kan ta med oss inn i neste kamp. Da har vi nye muligheter, sier Ivar, som syntes det var moro å følge jentene igjen.

Spesielt trekker han frem Ine og Elisabeth som jobbet og fikk til noen skudd utenfra. Flest scoringer: Bettina 5 og Elisabeth 4.

Et 30 talls tilskuere fulgte serieåpningen, over 10 av dem fra Lillestrøm.

Laget: Andrea, Bettina, Cecilie, Camilla, Dina, Elisabeth, Ine, Jeanette, Maikem, Marte SN, Siri Marie.

Neste kamp: Fredag 29. september kl 18 i Nadderudhallen. 1. runde i Umbro-cupen. Motstander er Jar. (Tapte 11-20 mot Ullern i serieåpningen)

Her kan du se bilder fra kampen i Sarpsborg.

Slik gikk de andre kampene i vår pulje søndag 17.september:

Ull/Kisa 1Kråkerøy16-21
Sarpsborg 1LHK-90 124-16