Hjem / Nyheter / Ettmålsseier i treningskamp mot Fjellhammer 2

Ettmålsseier i treningskamp mot Fjellhammer 2

Halvslapp testkamp

Trener Ivar testet ut nye formasjoner og lot flere av våre heltinner prøve seg i andre posisjoner enn de vanlige i treningskampen mot Fjellhammer i Skedsmohallen.

Det endte med 21-20 seier til LHK-90. Takket være en ti minutter lang innhentings-operasjon på slutten av kampen. For ikke riktig alt gled på skinner slik som 1.omgangen mot Oppegård på søndag.

Før kampen:

Bra fremmøte. Alle 16 stiller minus Marte SL som desverre er syk. Felles oppvarming med FIL-jentene og trenerne deres. Det blir også et gjensyn med Silje på FIL. Flere av spillerne spilte med henne i Skedsmo HK. Dagens dommere: Bettinas mamma, Laila, og hennes faste dommerpartner.

1. omgang:

Nye formasjoner testes. Flere av jentene i uvante posisjoner. Treningskamper er til for å trene på nye ting. Derfor er ikke alt like bra. Tvert i mot blir det til tider rotete, mener Ivar. Blant annet med 5-1 i forsvar. Men laget virker også innemellom litt slapt. Gang etter gang bryter sterke, kjappe FIL-spillere gjennom. Våre har for mange tekniske feil. Dessuten er det for få som tør finte, utfordre på egen hånd og gå alene på mål, konstaterer Ivar. Men han vil ikke male for svart: – Det var treningskamp. Vi prøvde nye ting. Og innemellom så vi fine ting også.

2. omgang:

Tempoet er fortsatt for lavt. Ivar etterlyser mer bevegelse uten ball. Han registererer  også at vi ikke løper ordentlig tilbake i forsvar. Dermed får FIL for lett spill på kontringene.Men etterhvert tar jentene tak. Vi knapper inn ledelsen til to mål.  Ivar maner til innsats på slutten. Vil at alle skal gå på løp på kontringene. Og så løsner det. Med drøye ti minutter igjen av kampen satser jentene på hurtige kontringer. Av godt, gammelt merke. Det gir flere kjappe mål. På 18-17 er vi for første gang oppe i ledelsen. Til slutt ender kampen 21-20 til LHK-jentene.

Ivars kommentar:

– Dette var trening.  Det ble heller ikke så verst Vi prøvde på flere nye ting. Jentene fikk også teste seg i nye posisjoner. Vi lærte vel noe også av det. Det som fungerte best var når jentene kom ordentlig på løp, gjorde krysninger, innspill til strek og skikkelige avslutninger. Vi hadde 10 mål på rush. Det var bra. Ønsker også å trekke frem tre spillere idag som jeg synes gjorde det bra: Marte, Camilla, Ine og Cecilie.

På punktet for «ting å jobbe med» noterte Ivar seg litt for mange tekniske feil, ikke ofte nok tempo hverken med eller uten ball og at for få på egen hånd turte å avslutte på mål på egen hånd.

– Jeg kommer hele tiden tilbake til dette med at jentene må tørre å ta egne avgjørelser. De kan ikke overlate ansvaret for å score til bare noen få. Håndball er et indviduelt lagspill. Jeg vil ha flere avslutninger av den enkelte. Jeg vil se overslagsfinter, høyre-venstre finter, full fart og skudd, sier Ivar.

Han ønsker å ta tak i dette på treningene fremover,blant annet i form av mer individuell trening.

Dagen etter var han i hallen igjen. Denne gang for å sitte i sekretariatet for å se damelaget spille toppkamp mot Rælingen. Samtidig fikk han sjansen til å se datteren «in action». Som kantspiller på LHK-90.

Her kan du se bilder fra kampen. Eller du kan diskutere matchen i gjesteboka.

PS: