Hjem / Nyheter / Flott 1. omgang mot Oppegård

Flott 1. omgang mot Oppegård

Fikk skryt, til tross for tap

En feiende flott 1. omgang og skryt fra motstanderlagets trener. Det ble beholdningen i bortematchen mot Oppegård 1 i Greverudhallen.

Før kampen lå Oppegård-jentene på 2. plass og var allerede klare for A-sluttspill. Med seier ville LHK-jentene igjen lukte på 3.plassen på tabellen.

Taktikken på forhånd:

To spillere på ballfører for å tette igjen i midten og hindre Oppegård-jentene å spille inn til streken.

1. omgang:

Jentene starter bra. De tar ledelsen og ligger ett eller to mål foran omgangen gjennom. Angrepsspillet sitter bedre og er mer varierert enn på lenge. Tidvis ser vi feiende flotte angrep. I forsvaret tetter vi også brukbart igjen. Sekundet før pause, får vi frikast. Cecilie setter ballen rett i mål. Samtidig hyler sirenen. Et øyeblikk diskuteres det. Så godkjennes målet. Pauseresultat: 13-14. Vi leder. En spennende omgang.

2. omgang:

Fire minutter ut i omgangen – på stillingen 16-16: Et par omdiskuterte dommeravgjørelser. To utvisninger på rappen. Samtidig lykkes Oppegård med å hindre våre innspill til strek. De går over til skjevt 5-1 forsvar.  Vårt mottrekk skal være blinde overganger og angrep langs kantene. Men nye utvisninger og rødt kort følger. Straffene settes heller ikke. Frustrasjonen i laget brer seg. En stund er Oppegård oppe i 11 måls ledelse. De 5 siste minuttene løfter jentene seg igjen. De knapper inn Oppegårds ledelse til 9 mål. Dermed ender 2. omgang med 5-16 tap(!). Sluttresultat: 29-20 – i favør Oppegård.

Ivar om kampen:

– Jentene spiller knallbra i 1. omgang. I 2. omgang er det full kollaps. Vi får også noen omdiskuterte dommeravgjørelser i mot oss. Vi spiller i hvert fall 15 minutter med bare fem utespillere.

– Noe du vil trekke frem på plussiden i dag?

– 1. omgangen var bra. Dessuten vil jeg trekke frem Stine. Jeg mener alle kan lære av det hun gjør.

– Hva så du som vi må jobbe mer med?

– Det samme som før: Ballbevegelsen. Vi må bevege oss mer uten ball. Mulig også jeg skal ta en prat med jentene. Vi må diskutere hva som skjer når vi får noen mål i mot oss og mister ledelsen i kampene. Det virker som vi blir litt passive og ikke tør like mye. Jeg har lyst til å høre hva jentene mener om det.

– Hva er planen fremover?

–  Vi skal trene videre frem mot kampen mot Rolvsøy om 14 dager. Tirsdag blir det treningskamp mot Fjellhammer 2. I Umbro-cupen skal vi møte Nordstrand 1. Men det er ennå ikke satt noen kampdadto.

Etter kampen møtte vi  Oppegård-trener Egil Arnesen. Han roste LHK 90-jentene:

– LHK-90-jentene skal ha all honnør for kampen. Dersom vi ikke hadde gått ut i skjevt 5-1 forsvar i 2. omgang, er det ikke sikkert at vi hadde klart å stoppe dere.

– I 2 omgang får dere 3 tominutters utvisninger rett etter hverandre. Dere får noen litt spesielle dommeravgjørelser mot dere. I tillegg var keeperen vår bra. Vi var også kjappere i bena og sto bedre distansen. Likevel  ga dere gir aldri opp. Dere kjempet til siste slutt. Det fortjener dere ros for, legger Oppegårds trener til.

Han er kjempefornøyd med Oppegård J91 jentene så langt i år.

Sluttspillene i A-serien etter jul er delt inn i A, B1 og B2. A-sluttspillet spiller 1,2 og 3-plassene på tabellene. I B1 spiller lagene som er blitt nummer 4, 5 og 6. I B2 kjemper lagene på 7, 8 og 9.plass.

– Vi har gått fra B2-sluttspill til A-sluttspill på ett år. Målsetningen var B1-sluttspillet, forteller han, og sier at jentene hans spilte spesielt bra mot Rolvsøy og Sarpsborg 1. Mot Helset fikk de juling – som alle andre.

Egil mener det kan være et år for tidlig for jentene hans å hevde seg i toppen i A-sluttspillet. men har tro på 7 eller 8. plass.

– Klarer vi å bli blant de 7-8 beste skal vi være kjempefornøyd med,  sier han og er stolt over fremgangen spillerne hans har vist.

Han mener at LHK-90 også  bør kunne gjøre det bra i B1-sluttspillet.

– Dere havner vel der og er vel på nivå med oss omtrent, dvs litt i mellom de to øverste nivåene. Dere vant også mot oss i juni. Et par av lagene dere vil møte i B1 er nok skikkelig gode. Men dere kan ha sjanser også mot dem, tipper Erik, som har hatt det sportslige ansvaret for Oppegård-jentene i ett år.

Jentene hans trener tre ganger i uken med en time i hall, pluss en halvtimes løpeøkt i forkant. Men i tillegg plusser de på med ytterligere en økt  – halvannen time på trenings-senteret A-box – rett etter en av halltreningene.

Oppegård stiller med to lag – ett i A-serien og ett i B. I Umbro cup ble lag 1 nylig slått ut 18-24 av Høland.

Vi ønsker både trener Egil og Oppegårds J91 lykke til videre.

Les mer om Oppegård på deres hjemmeside her.

Se bildene fra kampen i Greverudhallen her eller diskuter kampen i gjesteboka.

Du kan også gjenoppfriske i tekst og bilder den siste kampen mot Oppegård i juni her.