Hjem / Nyheter / LHK-90 slått ut av Umbro Cup

LHK-90 slått ut av Umbro Cup

Tung dag mot Nordstrand

Snipp, snapp… da var Umbro Cup-eventyret ute. Jentene hadde desverre ikke dagen mot Nordstrand i 1/8 finalen. Det ble stortap på bortebane i Nordstrandhallen.

Før kampen:

Flott arena, fine tilskuerforhold i Nordstrandhallen. 40-50 tilskuere til stede. Både spillere fra damelaget og et yngre jentelag. Pluss noen foreldre. LHK-foreldrene stilte også mannsterke opp. Med bjellene på plass. Åpen kiosk. Kun 30 kroner i inngang. Oppegård/Kolbotn-treneren var også der. Han fulgte 1. omgangen. Ivars råd til jentene før start: Nordstrand kommer til å knallåpne. Vær forberedt. Spar på kreftene. Laget idag: Linda, Jeanette, Bettina, Stine, Ine, Maiken, Siri, Elisabeth, Marte N, Camilla, Dina, Cecilie.

1. omgang:

Nordstrand sjokkåpner. 3-0. Men så våkner vi. Jentene knaller inn mål på langskudd, to fra kant. Det er fart, det er bevegelse, det er trøkk mot mål. Med ett er det 4-4. Vi henger med til det er 10 minutter igjen av omgangen. Nordstrand leder bare med ett eller to mål. Men da stopper bevegelsene opp. Det blir flere tekniske feil. Nordstrand går opp i 13-8. Det blir time-out. For Nordstrand fungerer det bra. De kontrer, kommer med stort trykk og er ballsikre. De scorer jevnt og trutt i de siste minuttene frem mot pause. 18-8 står det på lystavla i Nordstrandhallen når lagene går i garderoben. Fra å henge godt med, ligger vi nå klart etter.

2. omgang:

Nordstrand-jentene har ennå et gir! Da 8 minutter er spilt, har de blå-hvite scoret 5 ganger, vi ingen. De kontrer oss i senk. De har stort tempo. I forsvar er de også kontante og tette. Vi ser ut som vi har lyst til at kampen skal være over. Først med 12 minutter før slutt scorer vi. Mot slutten tar Nordstrand ut keeperen i angrep. De spiller med en ekstra spiller. Keeper Jeanette scorer to ved først å redde og så kaste ballen i åpent mål. Yeaa! Endelig! Vi får også et par spillermål. Men mot slutten kommer noen kjappe Nordstrand-jenter og scorer på oss igjen. Vi får også noen utvisninger og et rødt kort. Dermed blir det 15-40 tap for Nordstrand-jentene.

Trener Ivars dom:

– 1. omgang er bra. Da er vi noenlunde på høyde. Vi får noen mål også. Men i 2. omgang vet jeg ikke helt hva som skjer. Det virker som Nordstrand bare skrudde opp et par hakk. Av de 40 målene de fikk, tror jeg sikkert 20 av dem var kontringer.

Ivar mener jentene ikke var tilstrekkelig aggresive. Bare et par-tre av jentene får godkjent fordi de gir alt kampen ut.

– Slik det er nå er vi ikke nok på hugget. Vi blir bare sinte og sure ute på banen også. Jeg vet ikke helt hva som skjer. Men vi må få inn en annen holdning. Vi får vurdere å ta en prat med både spillere og foreldre om det, sier Ivar.

Håpet hans er at jentene får lyst til å bli bedre når de ser hva Nordstrand får til.

– Nordstrand ga oss en leksjon i god håndball idag. Vi fikk se hvor gøy håndball kan være. Det kan hende at vi kan sette oss noen mål fremover og bruke kampene etter jul til å trene på å oppfylle dem, avslutter Ivar.

Bilder fra kampen finner du her. Gjesteboka er her.

Her kan du kikke litt på hvordan det gikk da vi møtte Nordstrand i juni og møtte dem i Partille i juli.

Og her er referatet fra 1/16 finalen i Umbro cup.